Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η λίστα με τους δέκα κορυφαίους μέσους σκόρερ της Liverpool (vid)

Η λίστα με τους δέκα κορυφαίους μέσους σκόρερ της Liverpool (vid)

Μία από τις επικρίσεις που δέχεται η σημερινή ομάδα των Reds είναι η έλλειψη γκολ από τους μέσους της, με τους Fabinho, Thiago, Jordan Henderson και Naby Keita να φημίζονται για την κατοχή άλλων βασικών χαρακτηριστικών.

Ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια, πολλοί χαφ της Liverpool διακρίθηκαν για την ευχέρεια τους στο σκοράρισμα.

Παραθέτουμε τις επιλογές μας για το top 10 με τους καλύτερους μέσους σκόρερ της Liverpool, οι οποίοι είτε αγωνίστηκαν στα άκρα της μεσαίας γραμμής είτε κεντρικά σε μια μεσαία γραμμή τριών ή τεσσάρων παικτών.
Έτσι, για παράδειγμα, δεν υπολογίζουμε τον Dirk Kuyt, καθώς ήταν κυρίως επιθετικός και έπαιζε στα δεξιά της επίθεσης και όχι στη μεσαία γραμμή.

10. Luis Garcia
Εμφανίσεις: 121 | Γκολ: 30 | Αναλογία παιχνιδιών ανά γκολ: 4,03
Ο Ισπανός είχε μεγάλη συνεισφορά στην πορεία προς τον αξέχαστο θρίαμβο του Champions League, το 2005, σκοράροντας τρεις φορές εναντίον της Bayer Leverkusen, στο γύρο των 16, μία φορά εντός έδρας με την Juventus στην προημιτελική φάση και πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ εναντίον της Chelsea στα ημιτελικά, το οποίο o Jose Mourinho χαρακτήρισε ως γκολ-φάντασμα.

9. Jan Molby
Εμφανίσεις: 292 | Γκολ: 61 | Αναλογία παιχνιδιών ανά γκολ: 4,78
Ο Jan Molby μπορεί να φημίζεται για την ικανότητα του στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά είναι δίκαιο να πούμε ότι είχε και ικανότητα στο σκοράρισμα, ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της θητείας του στην Liverpool, καθώς σκόραρε 21 φορές την περίοδο 1985 – 86 και 12 την επόμενη χρονιά.
Ομολογουμένως, η ικανότητα του από το σημείο του πέναλτι σίγουρα βοήθησε στην συγκομιδή γκολ, αλλά θα ήταν άδικο να υποβαθμίσουμε την συνολική του ποιότητα στο σκοράρισμα εξαιτίας αυτού του παράγοντα.

8. Philippe Coutinho
Εμφανίσεις: 201 | Γκολ: 54 | Αναλογία παιχνιδιών ανά γκολ: 3,72
Ο Brendan Rodgers χρησιμοποίησε τον Philippe Coutinho κυρίως στη μεσαία γραμμή.
Ο Βραζιλιάνος, την συγκεκριμένη περίοδο, ήταν χάρμα ιδέσθαι, καθώς πέτυχε εκπληκτικά γκολ με φάλτσο, με αποκορύφωμα εκείνο εναντίον της Manchester City το 2014.
Ο Coutinho σκόραρε 42 φορές τις τελευταίες δυόμισι σεζόν του στην Liverpool, παρέχοντας στους Reds το «εύκολο» γκολ από τη μεσαία γραμμή, που κατά καιρούς λείπει από τότε που έφυγε.

7. John Wark
Εμφανίσεις: 108 | Γκολ: 42 | Αναλογία παιχνιδιών ανά γκολ: 2,57
Ο John Wark έχει θέση σε αυτή τη λίστα, ακόμα κι αν η καριέρα του στην Liverpool διήρκεσε μια τετραετία (1984 – 1988).
Η ευχέρεια του στο σκοράρισμα τον κατέστησε πρώτο σκόρερ του συλλόγου, τη σεζόν 1984–85, ξεπερνώντας και τον Ian Rush (!), με 27 γκολ σε 62 εμφανίσεις (ένα γκολ κάθε 2,3 αγώνες). Η σεζόν του Wark περιελάμβανε τρία χατ-τρικ, από ένα σε κάθε διοργάνωση (Πρωτάθλημα, Κύπελλο Αγγλίας και Κύπελλο Ευρώπης).
Ο Wark δεν φαινόταν ποτέ να ταιριάζει πλήρως στο Anfield, αλλά οι επιδόσεις του δεν πρέπει να αγνοηθούν.

6. Steve McManaman
Εμφανίσεις: 364 | Γκολ: 66 | Αναλογία παιχνιδιών ανά γκολ: 5,51
Η προσφορά του Steve McManaman στην Liverpool έχει υποτιμηθεί στο πέρασμα του χρόνου, κυρίως λόγω του τρόπου, με τον οποίο αποχώρησε και κατέληξε στη Real Madrid το 1999.
Ήταν ο χτύπος της καρδιάς των Reds, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, παρέχοντας ενέργεια, ταχύτητα και ουσία.
Ενώ φημίζεται γενικά για τη δημιουργία γκολ συχνά για τον καλό του φίλο Robbie Fowler, σημείωσε διψήφιο αριθμό γκολ στις τέσσερις από τις οκτώ σεζόν του στο Anfield, στις οποίες αγωνίστηκε ως βασικός.

5. Ray Kennedy
Εμφανίσεις: 393 | Γκολ: 72 | Αναλογία παιχνιδιών ανά γκολ: 5,45
Ο Ray Kennedy έγινε γνωστός ως επιθετικός στην Arsenal, αλλά μετατράπηκε αμέσως σε αριστερό χαφ από τον Bob Paisley.
Ψηλός στο ανάστημα και με ισχυρή σωματική διάπλαση, έγινε θρύλος της Liverpool για μια περίοδο οκτώ ετών, σημειώνοντας ένα ανεκτίμητο γκολ στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου εκτός έδρας, με την Bayern Munich το 1981.
Ο Kennedy ήταν μια αξιόπιστη πηγή τερμάτων, με το τρομερό του αριστερό πόδι, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Anfield, σκοράροντας 72 φορές συνολικά.

4. Terry McDermott
Εμφανίσεις: 329 | Γκολ: 81 | Αναλογία παιχνιδιών ανά γκολ: 4,06
Ο Terry McDermott ήταν ένας πολύτιμος παίκτης, ο οποίος έλαμψε σε μια ταλαντούχα μεσαία γραμμή που περιλάμβανε επίσης τους Jimmy Case, Graeme Souness και Ray Kennedy.
Ο McDermott σημείωσε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα γκολ της Liverpool, σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, εναντίον της Tottenham στις 2 Σεπτεμβρίου 1978. Μετά από ένα κόρνερ των Spurs η μπάλα κατέληξε στο David Johnson, ο οποίος βρήκε με μακρινή πάσα τον Steve Heighway. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, η μπάλα βρισκόταν στα δίχτυα των Spurs, καθώς ο Heighway έτρεξε όλη τη γραμμή και έστειλε με εξαιρετική σέντρα την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του McDermott, ο οποίος έκανε μια κούρσα 65 μέτρων!
Εξαιρετικός παίκτης box-to-box, θα ήταν ιδανικός ακόμα και για τη σύγχρονη ομάδα της Liverpool!

3. John Barnes
Εμφανίσεις: 407 | Γκολ: 108 | Αναλογία παιχνίδια ανά γκολ: 3,76
Στο απόγειό του, ο John Barnes ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, ως αριστερός winger.
Τη σεζόν 1989 – 1990, με προπονητή τον Kenny Dalglish, κέρδισε του βραβείο FWA Footballer of the Year, καθώς πέτυχε 28 γκολ σε 44 εμφανίσεις.
Ο Barnes μπορούσε να σκοράρει με όλους τους δυνατούς τρόπους: από απόσταση, μέσα στην μεγάλη περιοχή, με πέναλτι, με κτύπημα φάουλ ακόμα και με το κεφάλι.

2. Steven Gerrard
Εμφανίσεις: 710 | Γκολ: 186 | Αναλογία παιχνίδιών ανά γκολ: 3,81
Ένας από τους καλύτερους μέσους σκόρερ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Στα πρώτα του χρόνια αγωνιζόταν με πιο αμυντικό πνεύμα, ωστόσο η έλευση του Rafa Benitez στο Anfield τον έφερε να αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά και πίσω από τον Fernando Torres, απογειώνοντας την καριέρα του, καθώς σημείωσε 45 γκολ τις σεζόν 2007/08 και 2008/09 μαζί.
Ο Gerrard σημείωσε διψήφιο αριθμό τερμάτων, 10 φορές στην καριέρα του, δείχνοντας αλάνθαστη ακρίβεια, ενώ η ικανότητα του στα σουτ από απόσταση ήταν ασυναγώνιστη.

1. Billy Liddell
Εμφανίσεις: 534 | Γκολ: 228 | Αναλογία παιχνιδιών ανά γκολ: 2,34
Κάποιοι μπορούν λανθασμένα να υποθέσουν ότι ο Liddell ήταν επιθετικός, δεδομένου του εκπληκτικού του ρεκόρ, αλλά ήταν κατά κύριο λόγο αριστερός εξτρέμ σε όλη την καριέρα του.
Ο θρυλικός Σκωτσέζος βρίσκεται στην τέταρτη θέση των σκόρερ, όλων των εποχών, της Liverpool , σημειώνοντας πάνω από 30 γκολ τις σεζόν 1954 -1955 (31) και 1955 – 1956 (32), ενώ σκόραρε επίσης οκτώ φορές σε 29 συμμετοχές για τη Σκωτία.
Το να παίζεις σε υψηλό επίπεδο για πολλά χρόνια είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στο ποδόσφαιρο, αλλά ο Liddell το έκανε να φαίνεται εύκολο, παίζοντας για τους Reds σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες.
Κατά τη διάρκεια της λαμπρής του καριέρας δεν δέχθηκε ποτέ κάρτα και διακρίθηκε για το αρχηγικό του πνεύμα.
Η επίδραση του στο σύλλογο ήταν τόσο μεγάλη που κατά τη διάρκεια της θητείας του η Liverpool ήταν γνωστή ως «Liddellpool»!

Η λίστα με τους δέκα κορυφαίους μέσους σκόρερ της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com