Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τσιμίκας: «Πρέπει να δείξουμε ξανά τι ήμασταν & τι μπορούμε να γίνουμε»

Τσιμίκας: «Πρέπει να δείξουμε ξανά τι ήμασταν & τι μπορούμε να γίνουμε»

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε στα μέσα ενημέρωσης στο Anfield ενόψει της αναμέτρησης των Reds για το Champions League με τη Rangers το βράδυ της Τρίτης και απάντησε σε ερωτήσεις για μια σειρά θεμάτων.

⚽Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμυντική γραμμή της Liverpool αυτή τη σεζόν…

Τσιμίκας: «Νομίζω ότι δεχθήκαμε πολλά γκολ, δεν παίξαμε συμπαγή άμυνα. Νομίζω ότι είναι ένα κακό ξεκίνημα για εμάς, για όλη την ομάδα, αλλά πρέπει να το περάσουμε, πρέπει να αντεπιτεθούμε, πρέπει να το ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Σε μια ομάδα όλοι αμύνονται και οι 11 παίκτες, οπότε πιστεύω ότι πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί για να αμυνθούμε σωστά.»

⚽Οι λόγοι που κρύβονται πίσω από το κακό ξεκίνημα των Reds στη σεζόν είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών τους το 2021-22.

Τσιμίκας: «Φυσικά η περσινή χρονιά ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς, παίξαμε πάρα πολλά παιχνίδια. Νομίζω ότι κάποια στιγμή μπορεί αυτός να ήταν ο λόγος που δεν ξεκινήσαμε τόσο καλά, αλλά δεν θα ψάξω να βρω δικαιολογίες, έχουμε καλούς παίκτες και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100 τοις εκατό για κάθε πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Οπότε πιστεύω ότι πρέπει να το ξεπεράσουμε, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί και από εδώ και πέρα, ξεκινώντας από το αυριανό παιχνίδι, πρέπει να έχουμε και πάλι τη νοοτροπία νικητή και να κερδίσουμε το παιχνίδι.»

⚽Για το αν οι στόχοι εξακολουθούν να είναι η κατακτήσεις της Premier League και του Champions League αυτή τη σεζόν…

Τσιμίκας: «Φυσικά, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να ανακάμψουμε. Αν θυμάστε, πέρυσι ήμασταν 15 πόντους πίσω και στο τέλος φτάσαμε τόσο κοντά στην κατάκτηση της Premier League. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Πρώτα από όλα, πρέπει να κερδίσουμε αγώνες, ξεκινώντας από το αυριανό παιχνίδι στο Champions League. Φυσικά θελουμε από την αρχή της σεζόν να κατακτήσουμε τίτλους, οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι και θα πάμε για αυτούς. Νομίζω ότι η ομάδα θα ανακάμψει και θα είναι 100% έτοιμη ξανά.»

⚽Για τα επίπεδα διάθεσης και αυτοπεποίθησης στην ομάδα…

Τσιμίκας: «Όλοι ξέρουν ότι αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Στα παιχνίδια που παίξαμε η ομάδα δεν ήταν τόσο καλή. Δείξαμε κάτι κόντρα στον Ajax, αλλά στο προηγούμενο παιχνίδι με την Brighton… όλοι ήξεραν ότι η Brighton είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει καλό ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι είδαμε από την αρχή, τι μπορούσε να κάνει, δεν ήμασταν και εμείς τόσο συγκεντρωμένοι και έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι. Γι’ αυτό δεχθήκαμε δύο γκολ, καταφέραμε βάλαμε τρία γκολ και θέλαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα τώρα είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια και πρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό.»

⚽Για το αν αισθάνεται κάτι διαφορετικό να γίνεται μέσα στην ομάδα αυτή τη σεζόν…

Τσιμίκας: «Όχι, όχι, κάνουμε ακριβώς το ίδιο. Το πώς παίζουμε είναι το ίδιο όπως τα τελευταία χρόνια. Προφανώς πέρυσι είχαμε την ίδια δομή, την ίδια τακτική και περάσαμε σε κάθε διοργάνωση. Κατακτήσαμε τα δύο κύπελλα και χάσαμε την Premier League με έναν βαθμό και πήγαμε στον τελικό του Champions League. Δεν ξεκινήσαμε καλά φέτος, αλλά νομίζω ότι ήταν μια κακή στιγμή για εμάς. Το μόνο καλό είναι ότι έχουμε ένα παιχνίδι αύριο και πρέπει να δείξουμε ξανά τι μπορούμε, και ποιοι είμαστε. Όλοι στην ομάδα ανυπομονούμε για αυτό το παιχνίδι και θα είμαστε 100 τοις εκατό συγκεντρωμένοι σε αυτό.»

⚽Για τις αλλαγές στο παιχνίδι της Liverpool αυτή τη σεζόν…

Τσιμίκας: «Όπως είπα και πριν, είναι μια κακή στιγμή. Δεν είναι θέμα τακτικής ή κάτι τέτοιο γιατί κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως τα προηγούμενα χρόνια, με τους ίδιους παίκτες. Δεν είναι δυνατόν όλοι να ξεχάσουν την τακτική και το πλάνο παιχνιδιού του προπονητή. Πρέπει να δείξουμε ακριβώς αυτό. Ήταν μια κακή στιγμή για εμάς και από εδώ και πέρα ​​πρέπει να δείξουμε ξανά τι ήμασταν και ποιοι μπορούμε να είμαστε.»

⚽Για το αν αξιολογεί τις δικές του επιδόσεις και τη φόρμα του…

Τσιμίκας: «Ναι, φυσικά, πάντα μετά το ματς προσπαθώ να δω το παιχνίδι μου: όλες τις φορές που άγγιξα την μπάλα προσπαθώ να καταλάβω γιατί έκανα αυτό και γιατί έκανα εκείνο. Θέλω να βελτιώνομαι, πάντα θέλω να γίνομαι καλύτερος. Πάντα πρέπει να προετοιμάζομαι πριν από το παιχνίδι, οπότε στον αγώνα να είμαι 100 τοις εκατό εκεί. Θέλω πάντα να βοηθάω την ομάδα μου, αυτός είναι ο στόχος μου – να δίνω ασίστ και να βοηθάω να πάρει τη νίκη.»

⚽Σχετικά με αυτό που αισθάνεται προσωπικά είναι ο καλύτερος τρόπος να ανταποκριθεί σε μια αποτυχία…

Τσιμίκας: «Για μένα το καλύτερο είναι να παίξω μετά από δύο μέρες γιατί είναι ευκαιρία να δείξω ξανά ότι η τελευταία εμφάνιση ήταν μια κακή στιγμή. Φυσικά, όλοι μας στην ομάδα θέλαμε να κερδίσουμε το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Brighton. Νομίζω ότι προσπαθήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή, [αλλά] δεχθήκαμε το γκολ της ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά, γι’ αυτό το αυριανό παιχνίδι είναι μια ευκαιρία, να ανακάμψουμε και να κερδίσουμε.»

⚽Για την συνεργασία σου με τον Andy Robertson…

Τσιμίκας: «Καταρχάς, ο Andy είναι πολύ καλός άνθρωπος και φυσικά ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης. Ό,τι χρειάζομαι όταν παίζω, είναι πάντα εκεί για να με βοηθήσει και να μου δείξει τι μπορώ να κάνω καλύτερα ή να με βοηθήσει να βρω πού πρέπει να περάσω, πού είναι το κενό. Τον βοηθάω επίσης όταν είμαι στον πάγκο και βλέπω το παιχνίδι από έξω. Είναι καλό παιδί, περνάμε χρόνο στα αποδυτήρια και μιλάμε πάντα για τα πάντα και τον ευχαριστώ πραγματικά για όλα αυτά.»

⚽Σχετικά με τους δεσμούς του Robertson με τους μισητούς αντιπάλους της Rangers, την Celtic…

Τσιμίκας: «Φυσικά, είναι ένα σημαντικό παιχνίδι – ακόμα κι αν δεν είσαι οπαδός της Celtic! Θέλουμε να κερδίσουμε το αυριανό παιχνίδι και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε 100 τοις εκατό συγκεντρωμένοι, 100 τοις εκατό έτοιμοι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι.»

⚽Για την επιστροφή του Calvin Ramsay στη φυσική κατάσταση και για το αν μπορεί να προσφέρει ανταγωνισμό εντός της ομάδας…

Τσιμίκας: «Μα φυσικά και ναι. Καταρχήν είναι καλός χαρακτήρας. Όταν ήρθε στην ομάδα, ακόμα και όταν τραυματίστηκε, περάσαμε λίγο χρόνο μαζί και προσπάθησα να τον μάθω και να δω τι τύπος είναι. Είναι σπουδαίο παιδί και πιστεύω ότι θα βοηθήσει την ομάδα τώρα που είναι σε πλήρη φόρμα. Τον είδα στην προπόνηση, έκανε πολύ καλά πράγματα και γιατί όχι, όταν είσαι καλός παίκτης μπορείς να προκαλέσεις τον τύπο που παίζει μπροστά σου. Πιστεύω ότι θα είναι καλός ανταγωνισμός.»

Τσιμίκας: «Πρέπει να δείξουμε ξανά τι ήμασταν & τι μπορούμε να γίνουμε»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com