Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Layton Stewart: «Ο τραυματισμός με δυνάμωσε ψυχικά»

Layton Stewart: «Ο τραυματισμός με δυνάμωσε ψυχικά»

Ο επιθετικός της Liverpool, Layton Stewart, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, μετά από 13 μήνες εκτός, λόγω ρήξης πρόσθιου χιαστού. Ένας τόσο σοβαρός τραυματισμός δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος για έναν ποδοσφαιριστή, ιδιαίτερα για έναν νεαρό, ο οποίος βρισκόταν στο κατώφλι της πρώτης ομάδας.

Ο τραυματισμός του, τον Μάρτιο του 2021, ο οποίος επήλθε σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Stewart πρόλαβε να σημειώσει 17 γκολ σε μόλις 18 εμφανίσεις, τελικά τον κράτησε εκτός για πάνω από ένα χρόνο.

Δεκατρείς μήνες αργότερα, έχοντας περάσει το χρόνο του στο τραπέζι θεραπείας δίπλα στον 19χρονο συμπαίκτη του Tom Hill, έκανε την επανεμφάνισή του με την ομάδα κάτω των 19 ετών, σε ένα αγώνα με την Sporting CP, πριν από την επιστροφή του στην εγχώρια διοργάνωση τον Απρίλιο.

Λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο μετά την επιστροφή του σημείωσε το πρώτο του γκολ με την under-23, στην εκτός έδρας νίκη με 4-0 επί της Leicester, για την Premier League 2.

Ο Stewart την φετινή σεζόν, συνέχισε από εκεί που έμεινε πριν από τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς έχει σημειώσει 3 γκολ σε 6 παιχνίδια. Σε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφέρθηκε στην ψυχολογική επίδραση του σοβαρού τραυματισμού και της μακροχρόνιας απουσίας του.

«Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, πριν από τον τραυματισμό μου δεν ήμουν τόσο δυνατός ψυχικά», δήλωσε. «Όταν είχα ένα κακό παιχνίδι, ήμουν πάντα σκληρός με τον εαυτό μου, αλλά μετά από τον τραυματισμό μου, ξέρω ότι είμαι ψυχικά πιο δυνατός. Ξέρω πώς να αντιμετωπίζω μικρές και μεγάλες αναποδιές και αυτό με βοηθά στο παιχνίδι μου».

Αυτή η ψυχική δύναμη τον βοήθησε να πιέσει και να σκοράρει, για να δώσει ελπίδες στους ομάδα κάτω των 21 ετών της Liverpool, στην ήττα της με 2-1 από την Salford City στον εναρκτήριο αγώνα του EFL Trophy, βρίσκοντας δίχτυα στο 88ο λεπτό. Ο απώτερος στόχος του Stewart, ωστόσο, είναι το μεγάλο βήμα προς τα πάνω, στην πρώτη ομάδα, έχοντας ήδη προπονηθεί υπό τον Jurgen Klopp «αρκετές φορές αυτή τη σεζόν», με αυτή την ψυχική δύναμη να τον βοηθά στην επιδίωξή του.

«Απλώς πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να βάζω γκολ για την under-21 και να συνεχίζω να εντυπωσιάζω», είπε. «Οι προπονητές, Pep Lijnders και Vitor Matos είναι υπέροχοι με τους νεαρούς παίκτες. Πάντα μας βοηθούν και μας δίνουν συμβουλές. Έχουμε έναν προπονητή, ο οποίος δίνει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να μπουν στην πρώτη ομάδα, εάν το αξίζουν, οπότε αυτός είναι ο στόχος μου – να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να περάσω την πόρτα της πρώτης ομάδας στο μέλλον».

Ο Stewart υπέγραψε νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο με την Liverpool, λίγο μετά τον τραυματισμό του, δεσμεύοντας τον με τον σύλλογο μέχρι το 2025.

Layton Stewart: «Ο τραυματισμός με δυνάμωσε ψυχικά»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com