Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Diogo Jota αυτή την εβδομάδα

Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Diogo Jota αυτή την εβδομάδα

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ του Νησιού, ο Diogo Jota αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις της Liverpool, μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Η Liverpool ξεκίνησε τη σεζόν δείχνοντας χωρίς «δόντια» και χωρίς ιδέες μπροστά στο τέρμα. Η έλλειψη αληθινού κυνηγού μέσα και γύρω από την περιοχή μπορεί να είναι η αιτία του προβλήματος, με τον Darwin Núñez να μην έχει παίξει ακόμη για 90 λεπτά και τον Diogo Jota να βρίσκεται εκτός ομάδας λόγω τραυματισμού.

Ο Jota δεν έχει εμφανιστεί αυτή τη σεζόν και οι οπαδοί έχουν αρχίσει ήδη να νοσταλγούν τον Πορτογάλο διεθνή. Με τον Roberto Firmino να αγωνίζεται να καταφέρει οποιαδήποτε πραγματική απειλή στα δίχτυα της αντιπάλου χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ο Jota θα γίνει δεκτός ξανά με θερμό τρόπο.

Εάν ο Jota επιστρέψει στις προπονήσεις αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με τις αναφορές, η Liverpool θα τον περιμένει πίσω στο γήπεδο στις αρχές έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Έχοντας σημειώσει 21 γκολ κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021/22, το φυσικό του ένστικτο μπροστά από το τέρμα καθώς και η έξυπνη κίνησή του θα μπορούσαν να επαναφέρουν την απειλεί που λείπει από τους Reds

Όχι μόνο αυτό, αλλά και ο βοηθός προπονητής της Liverpool, ο Pep Lijnders ήταν στο παρελθόν ανοιχτός στις κριτικές του για τον Πορτογάλο επιθετικό.

Σημειώνοντας στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Lijnders αναφέρθηκε στον Jota ως «Το πιεστικό μας τέρας». Ο Lijnders συνέβαλε καθοριστικά στο να φέρει τον Jota στον σύλλογο το 2020 και είναι σαφές ότι έχει μεγάλα σχέδια για το μέλλον του παίκτη.

Με τη Liverpool να είναι μια πιεστική ομάδα, η ικανότητα να κλείνει τους αντίπαλους αμυντικούς είναι ζωτικής σημασίας για να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες. Η παρουσία του στην περιοχή θα ένα σημείο εστίασης για τους αμυντικούς και έτσι θα ανοίξει χώρο για άλλους στο γήπεδο.

Αντίθετα, ο Firmino μάλλον πνίγει τους συμπαίκτες του με τη προσοχή του να πέφτει όλο και πιο βαθιά στη μεσαία γραμμή. Αν και αυτό ήταν ένα αποτελεσματικό στυλ παιχνιδιού με τον Mohamed Salah και τον Sadio Mane να κλείνουν προς το κέντρο, αυτό δεν ισχύει πλέον. Ο Salah και ο συμπαίκτης του εξτρέμ, Luis Diaz, έπαιζαν πολύ πιο ανοιχτά και προσπαθούσαν να κόψουν μέσα στην περιοχή. Ωστόσο, ο Firmino έχει πέσει στους χώρους που το ζευγάρι προσπαθεί να μπει μέσα.

Η επιστροφή του Jota στην ενδεκάδα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα καθώς ενδιαφέρεται λιγότερο για την ανάπτυξη και το μοίρασμα του παιχνιδιού, αλλά περισσότερο για το να μπει στη μεγάλη περιοχή και να σκοράρει.

Όντας μεταξύ των των υψηλότερων επιδόσεων όσον αφορά τα γκολ χωρίς πέναλτι και τα μη πέναλτι, την περασμένη περίοδο, η Jota σίγουρα δίνει στους αμυντικούς κάτι να ανησυχούν.

Ενώ ο Firmino θεωρούνταν πάντα ζωτικής σημασίας παίκτης για την άμυνα από μπροστά, ο Βραζιλιάνος έχει πάει πολύ μακριά με αυτόν τον τρόπο τον τελευταίο καιρό και δεν απειλεί με το γκολ. Ο Jota έχει αποδείξει ότι είναι ακόμα ψηλά όσον αφορά τις πιέσεις ανά 90 λεπτά και τα τάκλιν που κερδίζονται.

Ο Jurgen Klopp θα επιδιώξει να χρησιμοποιήσει τον Πορτογάλο εκτελεστή, όχι μόνο για να ταλαιπωρήσει τους αμυντικούς και να κάνει τη ζωή τους δύσκολη, αλλά και να τελειώσει τις ευκαιρίες που δημιουργούν οι συμπαίκτες του.

Πιστεύεται λοιπόν ότι, η επιστροφή του επικίνδυνου επιθετικού μπορεί να βοηθήσει τους Reds να ανατρέψουν την κατάσταση τους στην αρχή της σεζόν.

Επιστρέφει στις προπονήσεις ο Diogo Jota αυτή την εβδομάδα
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com