Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Manchester Utd v Liverpool, αναμνήσεις από το κοντινό παρελθόν…

Manchester Utd v Liverpool, αναμνήσεις από το κοντινό παρελθόν…

Η ακυκλοφόρητη ιστορία μιας «μάχης» στο φως, μεταξύ της Liverpool και της Manchester United στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν…

Δεν υπάρχει στο νησί πολύ μεγαλύτερο ματς από το Manchester United εναντίον Liverpool. Δύο από τα μεγαλύτερα club του κόσμου με τους πιο παθιασμένους οπαδούς.

Υπάρχουν πολλά δυνατά παιχνίδια στο Αγγλικό πρωτάθλημα αυτές τις μέρες, ειδικά μετά την εμφάνιση της Manchester City και της Chelsea που με τους ξένους επενδυτές έφεραν άλλον αέρα στο πρωτάθλημα, αλλά κανένα δεν συγκρίνεται με την αντιπαλότητα μεταξύ των Reds και των Red Devils.

Με τα χρόνια, οι δύο σύλλογοι έχουν εμπλακεί σε μια σειρά από τιτάνιες μάχες, αλλά ο αγώνας της Premier League μεταξύ των δύο τον Φεβρουάριο του 2012 είναι ένας αγώνας που θα μείνει για πολλά χρόνια στη μνήμη των φιλάθλων τους για αναμφισβήτητα όλους τους λάθος λόγους.

Η ένταση πριν το παιχνίδι ήταν ήδη στο pic up τους πριν καν φτάσουν οι ομάδες στο Old Trafford μετά από μια «σύγκρουση», μεταξύ του Luis Suarez και του Patrice Evra κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Anfield, μερικούς μήνες νωρίτερα.

Ο Suarez, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες, τιμωρήθηκε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για οκτώ αγώνες, για ρατσιστική κακοποίηση του Evra μετά τη λογομαχία που υπήρξε μεταξύ των παιχτών στο Anfield. Η τότε διοίκηση της Liverpool, η οποία είχε υποστηρίξει τον παίκτη της σε όλη την υπόθεση, είπε ότι ο σύλλογος ήταν «πολύ έκπληκτος» από την απόφαση, ενώ στη συνέχεια ο προπονητής Sir Kenny Dalglish είπε στο Twitter ότι ήταν «πολύ απογοητευμένος» με την έκβαση της υπόθεσης.

Το τότε αφεντικό των Reds πρόσθεσε: «Αυτή είναι η στιγμή που ο Luis Suarez χρειάζεται την πλήρη υποστήριξή μας. Ας μην τον αφήσουμε να περπατήσει μόνος.» Στην ακρόαση που διήρκεσε έξι ημέρες, είπαν ότι ο Suarez χρησιμοποίησε «υβριστικά λόγια», τα οποία περιλάμβαναν αναφορά στο χρώμα του Evra.

Έτσι, λίγους μήνες μετά το περιστατικό, και με τα μάτια του ποδοσφαιρικού κόσμου στην πρώτη τους συνάντηση μετά στο Old Trafford, ο Evra και ο Suarez ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια της χειραψίας πριν από τον αγώνα.

Και παρόλο που ο Suarez είχε διαβεβαιώσει την τότε διοίκηση της Liverpool ότι θα έδινε το χέρι του στον Γάλλο, με μια απίστευτη ανατροπή των γεγονότων, ο επιθετικός αρνήθηκε, οδηγώντας σε μια οργισμένη αντίδραση από τον πλέον πρώην μπακ. Η απόφαση του φόργουορντ οδήγησε επίσης στον Rio Ferdinand να αποφασίσει να μην σφίξει το χέρι του Suarez.

Τα γκολ του Wayne Rooney αμέσως μετά το ημίχρονο στο 47′ και 50′ έδωσε στους γηπεδούχους προβάδισμα 2-0. Ο Suarez έκανε το 2-1 δέκα λεπτά πριν λήξη το παιχνίδι αλλά η Liverpool δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και υπέκυψε στην ήττα.

Όμως τα πράγματα άρχισαν να «θερμαίνονται» περισσότερο καθώς οι δύο πλευρές ετοιμάζονταν να κατευθυνθούν στα αποδυτήρια μετά το σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου, ο Suarez έριξε τη μπάλα στο πλήθος. Τα επικίνδυνα τάκλιν άρχισαν σύντομα να γίνονται με έντονο ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωστόσο, ήταν μετά το σφύριγμα της λήξης εκεί τα πράγματα ξέφυγαν πραγματικά. Μόλις ο «γνωστός» διαιτητής Phil Dowd έβαλε τέλος στο παιχνίδι, ο Suarez πήρε γρήγορα το δρόμο προς τα αποδυτήρια, μόνο που ο Evra ήθελε να πάει τρέχοντας στο φιλάθλους μπαίνοντας μπροστά στον Suarez και με τα χέρια του ψηλά στον αέρα να πανηγυρίζει την νίκη τους.

Οι παίκτες της Liverpool κράτησαν αποστάσεις από τον σαρκασμό του Evra, με τον Pepe Reina έναν από τους πρώτους που οδήγησαν τον Γάλλο αμυντικό μακριά από τον συμπαίκτη του και «συζήτησαν» μαζί του αλλά και με τους υπεύθυνους ασφαλείας του γηπέδου.

Στη συνέχεια, ο διαιτητής Dowd φάνηκε να λέει στο αφεντικό των Reds, Dalglish και στους υπόλοιπους παίκτες του να κατευθυνθούν προς το τούνελ καθώς κρατούσε τον Evra πίσω, αλλά όπως εξηγεί ο Stewart Downing, ο οποίος ξεκίνησε για τους Reds εκείνη την ημέρα, αυτό που ξεκίνησε ως «κόντρα» τελικά είδε τον Rio Ferdinand να πετάει ένα «πονηρό» χαστούκι στο πρόσωπο του Dirk Kuyt της Liverpool!!!

«Υπήρχε κόντρα αλλά ο Sky το είχε καλύψει και δεν είμαι σίγουρος τι συνέβη με τον Luis, καθώς νόμιζα ότι θα του έδινε το χέρι», αποκάλυψε αποκλειστικά στην ECHO.

«Δεν είμαι πραγματικά σίγουρος τι συνέβη μεταξύ των δύο τους στο τούνελ πριν, δεν είμαι σίγουρος αν του είπε κάτι, αλλά ο Luis είχε λόγο για τον οποίο δεν ήθελε να του σφίξει το χέρι.

Ωστόσο, όλοι πιστεύαμε ότι θα το πήγαιναν στην κόντρα και στη συνέχεια θα πρόσθετε ένα άρωμα στο παιχνίδι. Έγιναν μερικά πολύ σκληρά τάκλιν και νομίζω ότι λίγο πριν το ημίχρονο ο Luis πέταξε την μπάλα στο τούνελ.

Αυτό μάλλον δεν βοήθησε να ηρεμήσει η κατάσταση και μετά καθώς κατεβαίναμε το τούνελ για τα αποδυτήρια που είναι αρκετά μεγάλο, και μετά μπαίνει σε ένα διάδρομο, αυτό έχει αλλάξει τώρα, αλλά έτσι ήταν τότε.

Έτσι, υπήρχαν πολλοί παίκτες εκεί μέσα να πιέζουν και προσπαθούν να φτάσουν στα αποδυτήρια, αλλά προφανώς οι παίκτες της Manchester Utd έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό.

Υπήρχαν παίκτες που δεν είχαν εμπλακεί εκείνη την ημέρα στο τούνελ, οπότε δεν ξέρω αν ήξεραν τι επρόκειτο να συμβεί ή το προκάλεσαν να συμβεί. Αλλά απλώς προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Luis όσο μπορούσαμε. Απλώς θέλαμε να το βάλουμε έτσι, αλλά νομίζω ότι απλώς πρόσθεσε περισσότερο άρωμα στο παιχνίδι».

Για να συνεχίσει: «Είμαι σίγουρος ότι ο Rio γρονθοκόπησε τον Dirk Ο Dirk, είπε ότι δεν μπορεί να το θυμηθεί, αλλά μερικοί παίχτες δεν θα πω τα ονόματά τους, το επιβεβαίωσαν τους τελευταίους για αυτά που μου έλεγαν.

Ο Rio έχει προφανώς αρνηθεί, κάτι που είμαι σίγουρος ότι θα το κάνατε αν χτυπούσατε με πονηρό τρόπο κάποιον στο πρόσωπο, θα το αρνηθείτε, έτσι δεν είναι; Αλλά ήμουν από πίσω και είδα ότι υπήρχαν πολλά σπρωξίματα και κλωτσιές. Νομίζω ότι έχω τσακωθεί περισσότερο στον κήπο με τα παιδιά μου.

Απλώς νομίζω ότι χάλασε λίγο το παιχνίδι. Βάλτε λίγο μυστήριο σε αυτό. Δύο μεγάλες ομάδες, αλλά το μόνο για το οποίο ήθελε να μιλήσει ήταν ο καβγάς».

Manchester Utd v Liverpool, αναμνήσεις από το κοντινό παρελθόν…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com