Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έχασε αλλά προκρίθηκε

Έχασε αλλά προκρίθηκε

Την ήττα με 0-1 από την Inter γνώρισε η Liverpool στο Anfield, όμως ήταν εκείνη που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Uefa Champions League, χάρη στη νίκη της με 0-2 στο Μιλάνο.

Οι Reds μπορεί να μην έκαναν το καλύτερο τους παιχνίδι, όμως είχαν τρία δοκάρια με τους Salah και Matip και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Diaz στο τέλος.

Α’ Ημίχρονο: Με τους Joel Matip και Thiago Alcantara να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα και τον Curtis Jones να παίρνει φανέλα βασικού ξεκίνησαν εναντίον της Inter οι Reds.

Με ικανοποιητικό ρυθμό αλλά όχι κάποια ευκαιρία κύλησαν τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα, μέχρι να έχει την πρώτη καλή στιγμή ο van Dijk με κεφαλιά στο 16’, την οποία μπλόκαρε σταθερά ο Handanovic.

Πολύ κοντά στο 1-0 έφτασε η Liverpool ακριβώς στο μισάωρο, με κεφαλιά του άλλου της στόπερ, του Joel Matip, με το δοκάρι να σταματά την προσπάθεια του Καμερουνέζου.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ήταν ο Skriniar εκείνος που πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ την κεφαλιά του van Dijk, κρατώντας το μηδέν.

Περίπου 15 λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να γίνουν απειλητικοί με ένα έξυπνο φάουλ του Calhanoglu από πλάγια θέση, με τον Alisson να είναι σε ετοιμότητα και να αποκρούει.

Η ομάδα του Klopp παραλίγο να κλείσει το πρώτο μέρος με γκολ στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Trent Alexander-Arnold, το οποίο πέρασε λίγο εκτός της εστίας του Handanovic.

Β’ Ημίχρονο: Ο Trent ήταν εκείνος που απείλησε πρώτος και στην επανάληψη με ένα εκτός περιοχής σουτ που αρχικά κόντραρε και έπειτα μπλοκαρίστηκε από τον Handanovic. 

Στο δεύτερο μέρος οι Reds μπήκαν αποφασισμένοι να ανοίξουν το σκορ και έφτασαν μια ανάσα από το να το πετύχουν στο 52’, με τον Mo Salah, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι με το αριστερό πλασέ του, παρότι ο Handanovic ήταν εξουδετερωμένος.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, η Inter απάντησε στις Κόκκινες ευκαιρίες στο 59’ και παράλληλα προειδοποίησε με ένα πλασέ του Martinez από εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή, το οποίο κατέληξε κόρνερ, μετά από κόντρα στον Robertson.

Η ευκαιρία του Martinez στο 59’ ήταν πράγματι η προειδοποίηση όπως αναφέρεται και παραπάνω, αφού ο ίδιος παίκτης με ένα υπέροχο εκτός περιοχής σουτ άνοιξε το σκορ στο 62’.

Η χαρά της Inter δεν κράτησε όμως για πολύ, αφού στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Alexis Sanchez αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δολοφονική προβολή στον Fabinho, ενώ είχε προηγηθεί ανάλογη πάνω στον Thiago στο πρώτο μέρος.

Ο Klopp μετά την αποβολή έκανε την πρώτη του παρέμβαση στο ματς, αντικαθιστώντας τον Curtis Jones με τον Naby Keita και συνέχισε τρία λεπτά αργότερα, περνώντας στο ματς τον Henderson αντί του Thiago. 

Η Liverpool ξεκίνησε να ψάχνει την ισοφάριση, ωστόσο το δοκάρι ήταν εκείνο που τη σταμάτησε για τρίτη φορά στο ματς, στο 76’! Ο Mane σέντραρε από τα αριστερά, για να πεταχτεί ο Salah και να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι με πλασέ πάνω στην κίνηση! 

Η τρίτη αλλαγή από πλευράς Liverpool έγινε στο 84’, με τον Diaz να παίρνει τη θέση του Jota.

Τίποτα δεν πήγε στη Liverpool στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με την ομάδα μα μην μπορεί να ισοφαρίσει, ούτε στις καθυστερήσεις, όταν ο Vidal πρόλαβε και έδιωξε το πλασέ του Diaz, πριν εκείνο καταλήξει στα δίχτυα.

Οι συνθέσεις:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago(Keita 65′), Jones (Henderson 65′), Salah, Mane, Jota (Diaz 83′)

Πάγκος: Adrian, Kelleher, Gomez, Τσιμίκας, Milner, Oxlade-Chamberlain, Elliott, Minamino, Origi

Inter Milan: Handanovic, Skriniar, De Vrij, Bastoni, Dumfries, Vidal, Brozovic, Calhanoglu, Perisic, Martinez, Sanchez

Επόμενος αγώνας για τους Reds το μεσημέρι του Σαββάτου κόντρα στην Brighton.

Τρία δοκάρια είχε η Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com