Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Christian Purslow επέκρινε την πρόταση Crouch για φόρο μεταγραφών

Ο Christian Purslow επέκρινε την πρόταση Crouch για φόρο μεταγραφών

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Liverpool, Christian Purslow, επέκρινε την πρόταση για επιβολή φόρου μεταγραφών στην Premier League.

Η συντηρητική βουλευτής και πρώην υπουργός αθλητισμού Tracey Crouch, μέσα στην έκθεση της για το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου, η οποία δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη, παρουσίασε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση ορισμένων από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ποδοσφαιρική πυραμίδα της χώρας, και ένα από τα βασικά σημεία της πρότασης της είναι η επιβολή φορολογίας ύψους 10 τοις εκατό στις μεταγραφές της Premier League.

Αυτά τα χρήματα, σύμφωνα με την πρόταση, θα χρησιμοποιηθούν για οικονομική ενίσχυση των ομάδων στην EFL Championship και του ποδοσφαίρου grassroots, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι οικονομικοί κίνδυνοι, οι οποίοι υπάρχουν στα χαμηλότερα πρωταθλήματα του αγγλικού ποδοσφαίρου.
Η έκθεση ισχυρίζεται ότι αν υπήρχε αυτή η εισφορά, τα τελευταία πέντε χρόνια, θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν περίπου 160 εκατομμύρια λίρες ανά σεζόν, για να διοχετευθούν στα χαμηλότερα πρωταθλήματα.

Όμως ο Purslow, ο σημερινός Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Villa, ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος των Reds μέχρι το 2010, συμβάλλοντας στην διευκόλυνση της εξαγοράς του συλλόγου από τη Fenway Sports Group, επέκρινε την συγκεκριμένη πρόταση, αφού θεωρεί ότι μια φορολογία, όπως αυτή που προτείνεται, θα ήταν επιζήμια για την Premier League και την ικανότητά της να ανταγωνίζεται τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, καθώς και για τους μελλοντικούς επενδυτές.

Μιλώντας στο talkSPORT, ο Purslow είπε: «Η αλήθεια είναι ότι δραστηριοποιούμαστε σε μια παγκόσμια βιομηχανία και όταν λέω εμείς, εννοώ ουσιαστικά την Premier League.
«Έτσι, τέτοιας φύσης μέτρα που μοιάζουν ή φαίνονται σαν απρόσμενοι φόροι, φέρνουν σε μειονεκτική θέση την Premier League, έναντι των ανταγωνιστών της, οι οποίοι δεν είναι οι σύλλογοι της Championship, ή οι σύλλογοι της League One ή οι σύλλογοι της League Two, αλλά οι κορυφαίοι σύλλογοι στην Ευρώπη».
«Η χρυσή χήνα εδώ είναι η Premier League. Είναι μια εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορική επιχείρηση, η οποία δημιουργεί έσοδα και κέρδη για όλο το αγγλικό ποδόσφαιρο».
«Να είστε προσεκτικοί με μέτρα, τα οποία φαίνονται βραχυπρόθεσμα να διορθώνουν ένα πρόβλημα, αλλά στην πραγματικότητα μακροπρόθεσμα θα κάνουν την Premier League λιγότερο ελκυστική για επενδύσεις, λιγότερο κερδοφόρα, λιγότερο ικανή να δημιουργήσει κεφάλαια για το υπόλοιπο πρωτάθλημα και θα οδηγήσουν τις ομάδες της Premier League σε μειονεκτική θέση έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών τους. Είναι μια τρελή ιδέα!»
«Είναι ένας υπερβολικός φόρος! Τεράστια χρηματικά ποσά διατίθενται ήδη από την Premier League στην υπόλοιπη ποδοσφαιρική πυραμίδα του νησιού».
«Δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε μονομερείς πολιτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες δεν εφαρμόζονται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ως εκ τούτου, θέτουμε σε μειονεκτική θέση αυτούς τους συλλόγους έναντι των μεγάλων ανταγωνιστών τους».
«Κατά την τελευταία πενταετία, αν είχε επιβληθεί η συγκεκριμένη φορολογία, τότε η Liverpool θα είχε πληρώσει περίπου 36 εκατομμύρια λίρες σε φόρο μεταγραφών».

Η Tracey Crouch, από την μεριά της, υποστηρίζει ότι τα μέτρα, τα οποία προτείνονται για υιοθέτηση στην έκθεση της δε θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για επενδύσεις στην Premier League.
«Δεν πιστεύω πως οτιδήποτε έχω προτείνει σε αυτήν την έκθεση θα αποτρέψει τους επενδυτές από το να δραστηριοποιηθούν στο αγγλικό ποδόσφαιρο», είπε στο BBC.
«Απεναντίας θεωρώ ότι ένα τέτοιο μέτρο θα ενθάρρυνε τις επενδύσεις, καθώς θα περιείχε περισσότερες ασφαλιστικές δικλείδες για τους επενδυτές».

Ο Christian Purslow επέκρινε την πρόταση Crouch για φόρο μεταγραφών
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com