Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο αντίκτυπος των 3 έργων «κληρονομιάς» της FSG αξίας 244 εκ. λιρών

Ο αντίκτυπος των 3 έργων «κληρονομιάς» της FSG αξίας 244 εκ. λιρών

Επτακόσιες είκοσι δύο ημέρες μετά την έναρξη των εργασιών κατασκευής του, το Προπονητικό Κέντρο AXA της Liverpool στο Kirkby, ήταν έτοιμο να υποδεχτεί τον Jürgen Klopp, τους παίκτες του και το προσωπικό της πρώτης ομάδας.

Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, οι Reds μετακόμισαν από το Melwood , μεσούσης της σεζόν, γιατί ήθελαν να ενσωματωθούν άμεσα στο νέο τους περιβάλλον στο Kirkby.
Ακολούθησε ένα εξαιρετικά δύσκολο υπόλοιπο της σεζόν, με πολλούς συνεχόμενους τραυματισμούς, το οποίο τελικά την έφερε να τερματίζει μπροστά από την Chelsea, στην τρίτη θέση της τελικής κατάταξης. Ένα αποτέλεσμα, μη αναμενόμενο, χωρίς όμως να οφείλεται στην αλλαγή προπονητικού κέντρου.
Σίγουρα, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να γνωρίζουμε με απτές αποδείξεις, εάν η μετακόμιση στο προπονητικό κέντρο των 50 εκατομμυρίων λιρών άξιζε ή όχι.

Ο σύλλογος χρειαζόταν μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, στις οποίες θα συνυπήρχαν ομαλά πρώτη ομάδα και ακαδημία, κάτι για το οποίο ο Klopp είχε πιέσει για να υλοποιηθεί από την πρώτη μέρα της άφιξής του στον σύλλογο.
Η κοινή συνύπαρξη της ακαδημίας με την πρώτη ομάδα θα επιτρέψει σε περισσότερους νεαρούς παίκτες να κάνουν το μεγάλο βήμα. Ο Vitor Matos, ο άνθρωπος ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία της γέφυρας μεταξύ των νέων και των παλαιότερων, έχει εντοπιστεί σε πολλές περιπτώσεις να παρακολουθεί τους αγώνες της ακαδημίας, μαζί με τον Klopp και τον Pep Lijnders.

Κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων, αρκετοί νεαροί παίκτες κλήθηκαν στην προπόνηση της πρώτης ομάδας, με τους James Balagizi, Kaide Gordon και Mateusz Musialowski να βρίσκονται μεταξύ αυτών που έπαιξαν σε οικογενειακό διπλό, νωρίτερα μέσα στο ημερολογιακό έτος.
Φυσικά, αυτό θα γινόταν πράξη ακόμη και αν αυτά τα νεαρά αστέρια βρίσκονταν μερικά μίλια μακριά από τον χώρο προπόνησης της πρώτης ομάδας, καθώς οι Klopp, Matos και Lijnders έχουν κάνει πολλές φορές το ταξίδι από το West Derby στο Kirkby, αλλά τα οφέλη από την δυνατότητα ενός παίκτη της ακαδημίας να μπορεί απλά να περπατήσει, για να μεταβεί στο χώρο της πρώτης ομάδας δεν μπορούν να υποτιμηθούν.

Ο Gordon, από την μέρα που μετακόμισε στην Liverpool από την Derby County, πέρασε τον περισσότερο του χρόνο, με την πρώτη ομάδα, αλλά έχει εντοπιστεί να παρακολουθεί και αγώνες νέων όταν τραυματίζεται ή να λαμβάνει μέρος συχνά σε αυτούς, καθώς και να προπονείται υπό τον Klopp.
Η αίσθηση της συνοχής μεταξύ των δύο ηλικιακών ομάδων δεν μπορεί εύκολα να μετρηθεί, ούτε μπορεί να ποσοτικοποιηθεί ο τελικός αντίκτυπος της, αλλά με βάση την εμπειρία, φαίνεται να ενσωματώνονται στην ομάδα των νέων όλα τα στοιχεία του ανδρικού συγκροτήματος.

Ο αντίκτυπος του νέου Main Stand, των 114 εκατομμυρίων λιρών, είναι ευκολότερο να ποσοτικοποιηθεί καθώς το συγκεκριμένο έργο προσθέτει περίπου 20 εκατομμύρια λίρες ετησίως σε έσοδα. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για την επέκταση του Anfield Road, ύψους 80 εκατομμυρίων λιρών, η οποία πρόκειται να υλοποιηθεί κατά τη διάρκεια των επόμενων δυόμισι ετών. Αλλά η επένδυση των 50 εκατομμυρίων λιρών στο AXA Training Centre είναι πιο δύσκολο να ποσοτικοποιηθεί και να κριθεί.

Ωστόσο, από αυτή την συνολική επένδυση αξίας 244 εκατομμυρίων λιρών, στα τρία έργα από τους ιδιοκτήτες της Liverpool, ο σύλλογος θα αποκομίσει πολλά οφέλη.

Ένα χρόνο μετά τη μετακόμιση από το Melwood, οι Reds δεν είναι ακόμη σε θέση να καθορίσουν, εάν η νέα προπονητική τους βάση θα έχει απτό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην επιτυχία τους στο γήπεδο.
Σίγουρα, όμως, η κίνηση αυτή προσδοκούσε στον να αφήσει μια κληρονομιά για τους επόμενους, οι οποίοι θα ακολουθήσουν (παίκτες, προπονητές, προπονητικό επιτελείο ακόμη και ιδιοκτήτες) και αυτό το επίτευγμα πιθανότατα μπορεί ήδη να επιμετρηθεί…

Ο αντίκτυπος των 3 έργων «κληρονομιάς» της FSG αξίας 244 εκ. λιρών
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com