Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Pep Lijnders: «Ο Klopp έδωσε στη Liverpool ταυτότητα ξανά»

Pep Lijnders: «Ο Klopp έδωσε στη Liverpool ταυτότητα ξανά»

Ο Ολλανδός βοηθός του Jurgen Klopp, Pep Lijnders, μίλησε στο liverpolfc.com για την συμπλήρωση 6 χρόνων από την πρόσληψη του Γερμανού τεχνικού από τη Liverpool.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος προπονητής, ο οποίος έφτασε στο μεγάλο λιμάνι το 2014 ως μέλος του τιμ του Brendan Rodgers, έφυγε το 2018 για να προπονήσει την Nijmegen και γύρισε έξι μήνες μετά, είπε για τον Klopp:

Έχουν περάσει έξι χρόνια με τον Jurgen στον πάγκο. Όντας μαζί του σε αυτό το διάστημα, πώς θα συνόψιζες όσα έχει κάνει από τη στιγμή που ήρθε στη Liverpool;

Όλοι είδαν τι έχει κάνει με την ομάδα, με τους φιλάθλους και με την δομή του συλλόγου. Οι διακρίσεις ήταν αποτέλεσμα συνέχειας και σταθερότητας. Έδωσε στη Liverpool ταυτότητα ξανά.

Τι θυμάσαι από τις πρώτες συναντήσεις και ποιες ήταν οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Jurgen; Ποιο ήταν το μήνυμά που ήθελε να περάσει τις πρώτες μέρες;

Για να είμαι ειλικρινείς, το ίδιο με τώρα. Εστίασε στο πάθος και στη δομή.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν του Klopp ως ηγέτης;

Ξέρει τι θέλει. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μας δίνει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση σε αυτούς με τους οποίους δουλεύει. Δίνει σε όλους την αίσθηση ότι είναι μέλη κάτι μεγαλύτερου και όλοι όσοι είναι μέσα σε αυτό παλεύουν για τον ίδιο σκοπό – παίκτες και προσωπικό.

Πόσο έχει αλλάξει από το 2015; Και πώς έχει αλλάξει εσένα ως άνθρωπο και προπονητή;

Οι αυθεντικοί άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ. Και αν θες να περιγράψεις τον Jurgen, πιστεύω πως η λέξη αυθεντικός είναι η σωστή. Δεν άλλαξε το πάθος μου, δεν άλλαξε τα πιστεύω μου, άλλαξε την προσωπικότητά μου και την οπτική μου προς τη ζωή και το ποδόσφαιρο.

Η επιτυχία και η εξέλιξη του συλλόγου ισούται ή ξεπερνά τις προσδοκίες σου τα τελευταία έξι χρόνια;

Ο σύλλογος έχει τόσο μεγάλες δυνατότητες. Για να τις εκπληρώσεις πρέπει να πας στο παρελθόν και στη συνταγή της επιτυχίας. Ο προπονητής, οι φίλαθλοι και η ομάδα, μαζί με τον ίδιο σκοπό. Όταν συμβαίνει αυτό, ο ποδοσφαιρικός κόσμος συνωμοτεί υπέρ της Liverpool Football Club. Όταν ένας σύλλογος παλεύει για 30 χρόνια να πάρει τη Premier League και το καταφέρνει, όταν ένας σύλλογος δεν έχει κατακτήσει ποτέ το FIFA Club World Cup και το παίρνει, όταν μια ομάδα μαζεύει 97 βαθμούς και κερδίζει το UEFA Champions League την ίδια σεζόν, τότε είναι προφανές ότι έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας.

Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή του Jurgen μέχρι στιγμής;

Ότι με έφερε εδώ.

Έξι χρόνια μετά και έχουμε τουλάχιστον αυτή και ακόμα δύο σεζόν υπό τη καθοδήγηση του Klopp. Τι πιστεύεις ότι είναι δυνατό για αυτή την ομάδα τα επόμενα χρόνια;

Για εμένα, ο Jurgen είναι ότι ήταν ο Johan Cruyff για την Barcelonaμ δημιουργεί κάτι που ξεπερνά τα έτη. Μακάρι να συνεχιστεί αυτό. Αλλά τα χρόνια δεν είναι σημαντικά στο ποδόσφαιρο για εμάς τους προπονητές και τους παίκτες. Το σημαντικό είναι το επόμενο παιχνίδι, η επόμενη προπόνηση, ο επόμενος τελικός. Είναι το σήμερα. Έχουμε μια πεινασμένη ομάδα στην LFC, με αυτοπεποίθηση και που ξέρει τι θέλει. Ο Jurgen καθοδηγεί και διορθώνει. Είναι μια υπέροχη στιγμή να είσαι φίλαθλος της Liverpool. Ευχαριστηθείτε το. Φωνάξτε το.

O Jurgen Klopp και ο Pep Lijnders αντιδρούν σε αστείες και αξιομνημόνευτες στιγμές από την πορεία της Liverpool προς το τελικό της Μαδρίτης.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com