Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Με Sturridge στους «8» !

Με Sturridge στους «8» !

Επιμέλεια:Μπέκας Σταύρος, Γεωργόπουλος Νίκος

Την πρόκριση στην προημιτελική φάση του EFL Cup πανηγύρισε η Liverpool με σκορ 2-1 σε βάρος της Tottenham σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες είχαν πάρα πολλές αλλαγές αλλά αυτό δεν στέρησε ούτε ρυθμό στο παιχνίδι αλλά ασφαλώς και ούτε την όρεξη για την πρόκριση.

Ο Klopp για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν  παρέταξε την ομάδα του με σχηματισμό 4-4-2 σε ρόμβο με τον Stewart σε ρόλο »κόφτη΄΄, τον Ejaria αριστερό εσωτερικό μέσο, τον Wijnaldum δεξιό και τον Grujic λίγο πιο προωθημένο πίσω δηλαδή από Sturridge και Origi. Η Liverpool μπήκε δυνατά στο πρώτο 20λεπτο και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 9ο λεπτό όταν ο Sturridge πήρε τη μπάλα από κακό σουτ του Grujic και την τσίμπησε προ του Vorm στα δίχτυα. Η Liverpool είχε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες μέχρι το 20, ωστόσο μετά οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το παιχνίδι. Ήταν η σειρά τους με πολύ καλό πρέσσινγκ να δυσκολέψουν την ανάπτυξη των »Κόκκινων» που μπορεί να αναχαίτιζαν την πίεση ωστόσο ήταν επιπόλαιοι και βιαστικοί από το δεύτερο προς το τρίτο τρίτο του γηπέδου. Ο Mignolet δήλωσε παρών στο σουτ του Janssen στο 33 και το ημίχρονο έκλεισε χωρίς άλλες ιδιαίτερα μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Liverpool ξαναμπήκε νωθρή στον αγωνιστικό χώρο ωστόσο μετά το 55ο λεπτό άρχισε να παίρνει σταδιακά τα ηνία του αγώνα. Διπλασίασε μάλιστα τα τέρματα της πάλι με τον Sturridge μετά από τετ α τετ που προήλθε από εξαιρετική πάσα ασίστ του Wijnaldum που »έσπασε» το τεχνικό οφσάιντ. Η Liverpool φαινόταν να μην κινδυνεύει καθόλου και να μοιάζει πολύ πιθανό να σκοράρει και τρίτο γκολ όμως στο 75ο λεπτό ο Moss καταλόγισε ορθώς πέναλτι σε άγαρμπο μαρκάρισμα του Lucas στο Lamela, το οποίο ο Janssen μετέτρεψε σε γκολ γράφοντας το 2-1 και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Τα »σπιρούνια΄΄ άρχισαν να πιέζουν αλλά ο Sturridge άγγιξε το χατ ρικ όταν το τελείωμα του με εξωτερικό φάλτσο μετά από κόντρα και επαφή και του Vorm πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα ο Mignolet κράτησε ξανά όρθια τη Liverpool με εξαιρετική επέμβαση καπακώνοντας και τη μπάλα πριν φθάσει στον Janssen. Έπειτα ο Danny Ings έχασε μεγάλη ευκαρία να γιορτάσει την επιστροφή του στο Anfield με γκολ καθώς ο κεραυνός που εξαπέλυσε από πλεονεκτική θέση κατέληξε κόρνερ από επέμβαση του Vorm που ήταν σε γενικές γραμμές εξαιρετικός. Τα λεπτά περνούσαν αλλά κάτι δραματικά δεν άλλαξε.

Η Liverpool πέρα από μία σπουδαία πρόκριση παρά τις πολλές αλλαγές σίγουρα μπορεί να κρατήσει τον πολύ καλό Sturridge που αναδείχθηκε και MVP της αναμέτρησης, την πολύ καλή εμφάνιση και τα ανεβάσματα του Alexander Arnold αλλά και τους Mignolet, Klavan και Moreno με τον Εσθονό να βοηθά πολύ με την ηρεμία του στη μπάλα και τον Ισπανό παρότι ήταν ξανά πολύ επιπόλαιος σε στιγμές να κάνει σε γενικές γραμμές αρκετά μεστή εμφάνιση. Τέλος χρήζει αναφοράς και η αποθέωση που γνώρισε επί πολλή συνεχόμενη ώρα ο Divock Origi για τις προσπάθειες του, με το κοινό να τραγουδά το όνομά του! Επόμενο παιχνίδι το ταξίδι στο Selhust Park για την αναμέτρηση με την Palace το Σάββατο!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com