Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 29/7/1963 Γεννιέται ο Jim Beglin (vid)

Σαν σήμερα: 29/7/1963 Γεννιέται ο Jim Beglin (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Waterford της Ιρλανδίας, ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του και πρώην αμυντικός των Reds, ο James Martin Beglin.

Θα ξεκινήσει την ποδοσφαιρική του περιπέτεια από τις τοπικές ομάδες της πόλης του, την Waterford Bolton και την Waterford Bohs, για να τον ανακαλύψουν οι άνθρωποι της Shamrock Rovers και να τον εντάξουν στο δυναμικό τους σε ηλικία 17 ετών (1980).

Στην Liverpool θα τον φέρει ο Bob Paisley τον Μάϊο του 1983 αρχικά ως δανεικό και μέσα σε 10 μέρες με κανονική μετεγγραφή, «αρπάζοντας» τον από την Arsenal που είχε δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Οι Κόκκινοι θα πληρώσουν στην Ιρλανδική ομάδα το ποσό των 20.000 λιρών, κάνοντας έτσι τον Jim Beglin την τελευταία μετεγγραφή του Bob Paisley στην Liverpool.

Ο Jim Beglin θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τα Κόκκινα 18 μήνες αργότερα (10 Νοεμβρίου 1984) επί ημερών Joe Fagan με αντίπαλο την Southampton στο Anfield, στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, για να ον τοποθετήσει σαν αριστερό μπακ ο Kenny Dalglish, στην θέση του Alan Kennedy την επόμενη χρονιά.

Το πρώτου του από τα 3 συνολικά γκολ με την famous Red shirt θα το σημείωνε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Συνολικά θα φορούσε την Κόκκινη φανέλα 98 φορές κατακτώντας με την Liverpool το double της χρονιάς 1985/86, 1 FA Charity Shield και το the Screen Sport Super Cup.

Η ατυχία του χτύπησε την πόρτα τον Ιανουάριο του 1987 στο παιχνίδι με την Everton στο Goodison Park για το Littlewoods Cup (League Cup), για να ακολουθήσει ένας ακόμα σοβαρός τραυματισμός τον Οκτώβριο του 1988 σε παιχνίδι για την 2η ομάδα των Reds, γεγονότα που του στέρησαν να συνεχίσει την ανοδική πορεία στην καριέρα του.

Το 1989 θα μετακινηθεί στην Leeds Utd, από όπου θα μετακινηθεί δανεικός σε Plymouth Argyle και Blackburn Rovers, χωρίς όμως να καταφέρει να ανακάμψει κι έτσι να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο σε ηλικία μόλις 27 ετών!

Πλέον απασχολείται ως σχολιαστής σε τηλεοπτικά δίκτυα με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στο παρακάτω video μπορείτε να παρακολουθήσετε μία συνέντευξη του πριν αποχωρήσει από τους Reds:

Σαν σήμερα: 29/7/1963 Γεννιέται ο Jim Beglin
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com