Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Τα έργα και οι ημέρες του Ray Clemence στη Liverpool (vid)

Τα έργα και οι ημέρες του Ray Clemence στη Liverpool (vid)

Μεγάλη είναι η απώλεια για τους οικείους του Ray Clemence και τον οργανισμό της Liverpool, καθώς ο θρυλικός της τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή.

Ο Ray απεβίωσε χθες, 15 Νοεμβρίου, σε ηλικία 72 ετών, αφήνοντας πίσω του μία τεράστια ιστορία σαν παίκτης και γενικότερα σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου.

Υπέγραψε στη Liverpool του Bill Shankly από τη Scunthorpe United για 18.000 λίρες το καλοκαίρι του 1967, και έκτοτε μέτρησε 665 εμφανίσεις με το liverbird, έχοντας λιγότερες μόνο από 3 παίκτες στην ιστορία της ομάδας. Τον Ian Callaghan, τον Jamie Carragher και τον Steven Gerrard.

Η συλλογή τροπαίων του με τη φανέλα της ομάδας μας είναι αξιοθαύμαστη. 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών (Champions League), 5 πρωταθλήματα Αγγλίας, 2 κύπελλα UEFA, 1 UEFA Super Cup, 1 Κύπελλο Αγγλίας και 1 League Cup.

Το ντεμπούτο του το έκανε τον Σεπτέμβριο του 1968, ενώ την επόμενη σεζόν πήρε τη θέση του βασικού από τον Tommy Lawrence.

Ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό στατιστικό είναι ότι στις επόμενες 11 σεζόν, έλειψε σε μόλις 6 παιχνίδια πρωταθλήματος!

Λατρεύτηκε από τους οπαδούς της Liverpool, πράγμα πού φάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο και εντυπωσιακό τρόπο στην τρομερή υποδοχή πού του επιφύλαξαν όταν επέστρεψε στο Anfield σαν αντίπαλος, φορώντας τη φανέλα της Tottenham.

Κράτησε το μηδέν στο τέρμα του 323 φορές, με την τελευταία εξ αυτών να αποτελεί ο τελικός του Παρισιού εναντίον της Real Μαδρίτης το 1981, με τη νίκη στον οποίο η ομάδα μας κατέκτησε το τρίτο Κύπελλο Πρωταθλητριών της.

Μπορείτε ακολουθώντας το παρακάτω link να δείτε το υπέροχο αφιερωματικό video πού ετοίμασε η ομάδα, εν είδει φόρου τιμής στον Ray Clemence:

https://www.liverpoolfc.com/news/announcements/416045-liverpool-fc-deeply-saddened-by-ray-clemence-passing

Έφυγε από τη ζωή ο Ray Clemence.
Έφυγε από τη ζωή ο Ray Clemence.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com