Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Liverpool και Manchester United προτείνουν ριζικές αλλαγές στο Αγγλικό ποδόσφαιρο»

«Liverpool και Manchester United προτείνουν ριζικές αλλαγές στο Αγγλικό ποδόσφαιρο»

Στα σκαριά βρίσκεται το Project Big Picture, το οποίο μπορεί να φέρει τεράστιες και ριζικές αλλαγές στο Αγγλικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της Telegraph, το οποίο αποτελεί ιδέα της Liverpool.

Οι Reds σύμφωνα με την Telegraph εργάζονται το τελευταίο διάστημα μαζί με την Manchester United, θέλοντας να αλλάξουν πολλά πράγματα στο Αγγλικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην Premier League.

Πρόκειται για ιδέα της FSG, η οποία έχει την υποστήριξη της διοίκησης της Manchester United, ενώ οι δύο ομάδες περιμένουν την υποστήριξη και των υπόλοιπων ομάδων του big six, ώστε να υλοποιήσουν το σχέδιο τους.

Η μεγαλύτερη και πιο ριζική αλλαγή που προτείνουν οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι είναι η μείωση των ομάδων της Premier League από 20 σε 18.

Μέσα στις προτάσεις συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση του Community Shield, καθώς και του League Cup! Για το League Cup μάλιστα υπάρχει και δεύτερη πρόταση, δηλαδή να συμμετέχουν σε αυτό μόνο όσες ομάδες δεν έχουν Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται περαιτέρω το αγωνιστικό τους πρόγραμμα.

Οι δύο πιο ιστορικές ομάδες του Νησιού έχουν προνοήσει και για τις ομάδες της EFL, αφού προτείνουν να πηγαίνει σε αυτές το 25% των ετήσιων εσόδων της Premier League και να τους δοθούν άμεσα £250 εκατομμύρια, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση που αντιμετωπίζουν λόγω του κορονοϊού, ενώ άλλα £100 εκατομμύρια θα δοθούν στην FA.

Οι Reds και οι Red Devils θέλουν οι δύο πρώτες ομάδες της Championship να ανεβαίνουν απευθείας στην Premier League, αλλά οι θέσεις 3-6 να παίζουν play off και στη συνέχεια να αντιμετωπίζουν τον 16ο της Premier League, αν φυσικά οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου μειωθούν από 20 σε 18.

Θα υπάρχουν 24 ομάδες σε Championship, League One και League Two.

Σύμφωνα με την Telegraph, το Project Big Picture έχει την υποστήριξη του προέδρου της EFl, Rick Parry, ο οποίος έχει έρθει σε επικοινωνία με τους John Henry και Mike Gordon, καθώς και με την οικογένεια Glazer.

Οι πρώτες συζητήσεις για την υλοποίηση του συγκεκριμένου πλάνου έγιναν το 2017 και πήραν πιο έντονη μορφή τους τελευταίους μήνες, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η FSG επίσης προτείνει ριζική αλλαγή και στα τηλεοπτικά, έτσι ώστε να μην υπάρχει τεράστιο οικονομικό χάσμα ανάμεσα στις πρώτες και τις τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος, καθώς και να περάσει η δύναμη του πρωταθλήματος στις 9 ομάδες, οι οποίες βρίσκονται για περισσότερα χρόνια στην Premier League. Πρόκειται φυσικά για το big six, καθώς και για τις Everton, West Ham και Southampton.

Αυτές οι ομάδες θα έχουν την μεγαλύτερη δύναμη στην Premier League, θα αρκούν έξι από τις εννιά ψήφοι, για να περάσει μια νέα πρόταση και θα μπορούν να ασκήσουν βέτο σε εξαγορά ομάδας, ώστε να την μπλοκάρουν και να την σταματήσουν.

Επίσης το πρωτάθλημα των γυναικών προτείνεται να είναι ανεξάρτητο από την Premier League και από την FA.

Μερικές ακόμη προτάσεις:

  • Η τιμή των εισιτηρίων των φιλοξενούμενων δεν θα ξεπερνάει τις £20.
  • Η Premier League θα ξεκινάει αργότερα μέσα στον Αύγουστο και όλες οι ομάδες θα πρέπει να συμμετέχουν κάθε πέντε χρόνια σε ένα καλοκαιρινό τουρνουά.
  • Οι ομάδες της Premier League θα μπορούν να δανείζουν μέχρι και 15 παίκτες σε εγχώριες ομάδες και μέχρι 4 σε έναν σύλλογο.
  • Συνεργασία με την UEFA για την τήρηση του FFP.

Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως για να περάσει η οποιαδήποτε πρόταση χρειάζονται 14/20 θετικές ψήφοι.

Η Liverpool προσπαθεί να αλλάξει τα πάντα στο Αγγλικό ποδόσφαιρο.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com