Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 25/9/1961 Γεννιέται ο Ronnie Whelan (vid)

Σαν σήμερα: 25/9/1961 Γεννιέται ο Ronnie Whelan (vid)

Γεννιέται σαν σήμερα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του, πρώην μέσος των Reds, Ronald Andrew Whelan.

Από ποδοσφαιρική οικογένεια ο Ronnie Whelan, όπου ο πατέρας του και τα 2 του αδέλφια ήταν επίσης ποδοσφαιριστές, δεν άργησε να ξεκινήσει την περιπέτεια του με την μπάλα. Σε ηλικία 16 ετών (1977) θα ενταχθεί στην Home Farm F.C. από όπου θα τον αποκτήσουν οι Κόκκινοι 2 χρόνια αργότερα, μετά από υπόδειξη του ίδιου του Bob Paisley, πληρώνοντας στην Ιρλανδική ομάδα το ποσό των 35.000 λιρών.

Με τους Reds θα συμπορευτεί για τα επόμενα 15 χρόνια, φορώντας την φανέλα τους 493 φορές και σημειώνοντας 73 τέρματα. Αντικατέστησε επάξια τον Ray Kennedy στην αριστερή γραμμή της ομάδας, ενώ με την έλευση του John Barnes ο Ronnie θα αναλάβει κεντρικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, διατελώντας αρχηγός των Κόκκινων για αρκετά χρόνια.

Τα τρόπαια ουκ ολίγα σε αυτά τα 15 χρόνια: 6 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών, 2 Κύπελλα Αγγλίας, 3 League Cup και 3 Charity Shield.

Το 1994 θα μετακινηθεί στην Southend Utd και 2 χρόνια αργότερα θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Με τη λήξη της ποδοσφαιρικής του καριέρας, ο Ronnie εργάστηκε στη χώρα μας ως προπονητής και συγκεκριμένα στην ομάδα του Πανιωνίου, όπου την οδήγησε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Επίσης εργάστηκε  και στην Κύπρο, όπου διετέλεσε προπονητής του Απόλλων Λεμεσού και του Ολυμπιακού Λευκωσίας.

Απολαύστε ένα πολύ ωραίο video αφιέρωμα στον βετεράνο διεθνή Ιρλανδό μέσο της Ομάδας μας:

Σαν σήμερα: 25/9/1961 Γεννιέται ο Ronnie Whelan
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com