Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 9/4/1977 Νίκη επί Manchester City στο κυνήγι του τίτλου (vid)

Σαν σήμερα: 9/4/1977 Νίκη επί Manchester City στο κυνήγι του τίτλου (vid)

Τη νίκη επί της Manchester City στο Anfield θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Red του Bob Paisley, στην κούρσα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Έχοντας κερδίσει το πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Πρωταθλητριών στην Ελβετία τρεις μέρες νωρίτερα, Bob Paisley έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους σχετικά με τον τελικό στη Ρώμη, φοβούμενος αποσυντονισμό των παικτών του. Μάλιστα έλεγε «κοιτάζουμε κάθε φορά πόσες κότες έχουμε στο κοτέτσι», θέλοντας να δώσει έμφαση στην σοβαρότητα του παιχνιδιού με τους Πολίτες, καθώς έπρεπε να κερδίσουν για να συνεχίσουν την διεκδίκηση του στέμματος του πρωταθλητή, από τους συνδιεκδικητές Ipswich Town & Manchester City. Οι Citizens θα έρχονταν στο Anfield με έναν βαθμό διαφορά από τους Reds και με αρκετές  φιλοδοξίες για τη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ ενδιαφέρον και οι Κόκκινοι, μόνο αποσυντονισμένοι δεν ήταν! Βρήκαν όμως απέναντί τους τον τερματοφύλακα των Πολιτών Joe Corrigan σε εξαιρετική μέρα και να τους σταματάει σε σχεδόν κάθε περίπτωση. Και λέμε σχεδόν καθώς σε φάση διαρκείας στο 43′, ο Kevin Keegan έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της City, παρ’ όλο την πολύ προσπάθεια του τερματοφύλακα τους να αποσοβήσει το μοιραίο.

Το δεύτερο ημίχρονο θα κυλήσει με τον ίδιο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να επισκέπτονται με αξιώσεις την εστία των Κόκκινων και σε μία από αυτές ο Brian Kidd με προβολή μέσα από την μικρή περιοχή θα κάνει το 1-1 στο 77′.

Οι Reds όμως θα απαντήσουν άμεσα! Με  τη σέντρα, ο Jimmy Case θα εξαπολύσει έναν κεραυνό έξω από την περιοχή των Πολιτών, «σημαδεύοντας» το οριζόντιο δοκάρι του Joe Corrigan, με την μπάλα να καταλήγει στον Steve Heighway ο οποίος από το ύψος της περιοχής την έστειλε στην άλλη πλευρά από αυτήν που φύλαγε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων (78′).

Οι Κόκκινοι με τη νίκη τους αυτή θα πιάσουν στην κορυφή την Ipswich Town με τους ίδιους βαθμούς αλλά και με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Προσέλευση κοινού στο Anfield εκείνο το απόγευμα Σαββάτου, 55.283 θεατές και διαιτητής ο J. Rice.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 9/4/1977 Νίκη επί Manchester City στο κυνήγι του τίτλου
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com