Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 8/4/1989 Σκληρό «μάθημα» στην Sheffield Wednesday (vid)

Σαν σήμερα: 8/4/1989 Σκληρό «μάθημα» στην Sheffield Wednesday (vid)

Σαν σήμερα οι Reds θα διασύρουν την Sheffield Wednesday στο Anfield για το πρωτάθλημα και θα συνεχίσουν το κυνήγι του τίτλου.

Σε πολλές περιπτώσεις μετά από παιχνίδι στο Anfield, ο manager της φιλοξενούμενης ομάδας όταν έχανε αναφερόταν σε «ένα πολύ καλό μάθημα» που έπαιρναν οι παίκτες του, από τους Κόκκινους. Αυτό συνέβαινε μέσα στα ’70s & στα ’80s.

Για τον manager όμως των Owls (παρατσούκλι της Sheffield Wednesday) Ron Atkinson, γνωστός από το πέρασμα του στον πάγκο των «αιωνίων» (Manchester Utd), φαίνεται πως δεν λειτουργούσε ως «καμπανάκι» κινδύνου και μία μέρα πριν από το παιχνίδι, δήλωνε ιδιαίτερα αισιόδοξος για θετικό αποτέλεσμα στο Anfield. Φυσιολογικό σε ένα βαθμό, για μία ομάδα που έδινε την μάχη για αποφυγή του υποβιβασμού και είχε μόλις μία ήττα στα τελευταία της πέντε παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Αλλά ο Ron Atkinson, το πήγε παραπέρα λέγοντας για «πολύ κοντινό επίπεδο αγωνιστικά» των δύο ομάδων και ότι θα έκαναν πολύ περισσότερα από το να δυσκολέψουν το απόγευμα των Reds στο Anfield.

Φυσικά όλα αυτά αποδεικνύονται στο χορτάρι κι έτσι έγινε. Αφού οι Κόκκινοι απέφυγαν σε δύο περιπτώσεις παιδαριωδών λαθών της άμυνας τους να δεχθούν το γκολ από τον David Hirst, άνοιξαν το σκορ με τον Steve McMahon στο 8′, για να κάνει το 2-0 ο Peter Beardsley στο 42′.

Οι Reds θα είναι καταιγιστικοί στο δεύτερο ημίχρονο με τον John Aldridge να χάνει σωρεία ευκαιριών, τόσες που εύκολα θα μπορούσε να καταγράψει άλλο ένα hat trick με την Κόκκινη φανέλα κι εν τέλει τον Ray Houghton να γράφει με σουτ μέσα από την περιοχή το 3-0 στο 57′.

Ασταμάτητοι οι Κόκκινοι θα κάνουν το 4-0 με τον Peter Beardsley στο 66′, για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι με τον Dean Barrick στο 68′. Το επιθετικό κρεσέντο των Reds δεν θα σταματήσει αλλά θα αποδώσει μόλις ακόμα μία φορά, με τον John Barnes να γράφει το 5-1 στο 80′. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το τελικό αποτέλεσμα, κολάκευε τις Κουκουβάγιες και δεν δικαίωσε σε καμία περίπτωση τον Ron Atkinson στις «προβλέψεις» του….

Το τέλος του παιχνιδιού βρήκε τους Κόκκινους να είναι στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, 3 βαθμούς πίσω από την Arsenal αλλά και με 1 παιχνίδι λιγότερο, με τη νίκη τους αυτή να είναι η 10η συνεχόμενη από τις 18 Φεβρουαρίου.

Την επιθετική πανδαισία των Reds εκείνο το πρωινό Σαββάτου – το παιχνίδι ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί λόγω διεξαγωγής του Grand National (Εθνική Ιπποδρομία) – 39.672 θεατές και διαιτητής ήταν ο H. Taylor.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να απολαύσετε φάσεις και γκολ από το παιχνίδι:

Σαν σήμερα: 8/4/1989 Σκληρό «μάθημα» στην Sheffield Wednesday
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com