Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 13/3/1993 Νίκη ανάσα στο Ayresome Park με Boro (vid)

Σαν σήμερα: 13/3/1993 Νίκη ανάσα στο Ayresome Park με Boro (vid)

Σημαντική νίκη – ανάσα θα πάρουν οι Reds του Graeme Souness σαν σήμερα, με αντίπαλο την Middlesbrough στο Ayresome Park, για το πρωτάθλημα.

Σε μία πολύ μέτρια χρονιά για τους Κόκκινους, όπου τίποτε δεν τους πήγαινε καλά και βρισκόντουσαν κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα , καλούνταν να κερδίσουν την Middlesbrough που κινδύνευε άμεσα με υποβιβασμό για να ανέβουν ψηλότερα στην βαθμολογία και να αποφύγουν σενάρια περιπετειών!

Το παιχνίδι ήταν όπως το λένε στην Αγγλία «six-pointer» (δηλαδή ο νικητής να παίρνει 3 βαθμούς και ο ηττημένος να μην τους παίρνει) και σίγουρα οι Reds δεν ήθελαν να φανταστούν τους εαυτούς τους, να εμπλέκονται σε υποθέσεις υποβιβασμού.

Οι Κόκκινοι προηγήθηκαν νωρίς με τον Don Hutchison στο 11′, ο οποίος «σημάδεψε» την κλειστή γωνία του Ian Ironside, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με αυτογκόλ του Steve Nicol στο 15′, ο οποίος «κρέμασε» τον David James στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, πιεζόμενος από τον John Hendrie.

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ροντέο ευκαιριών, με τους Reds να παίρνουν τη νίκη χάρη σε γκολ του Ian Rush στο 81′ από ασίστ κεφαλιά του John Barnes.Το γκολ αυτό του Ουαλού επιθετικού, ήταν το 3ο του στα τελευταία 3 παιχνίδια των Reds και το 18ο του συνολικά στη χρονιά.

Με τη νίκη τους αυτή οι Κόκκινοι ανέβηκαν στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα, παίρνοντας ανάσα την ίδια στιγμή που οι γηπεδούχοι βυθίστηκαν στην 20η θέση.

Το παιχνίδι παρακολούθησαν στο Ayresome Park 22.463 θεατές και με διαιτητή τον M.G. Peck.

Στο video που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε φάσεις και γκολ από τη συνάντηση:

Σαν σήμερα: 13/3/1993 Νίκη ανάσα στο Ayresome Park με Boro
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com