Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Με Mane , Van Dijk και Keita «στρατηγούς» μοιάζει Liverpool-αρα!!

Με Mane , Van Dijk και Keita «στρατηγούς» μοιάζει Liverpool-αρα!!

Ο Sadio Mane συνέχισε τη δική του παράδοση να σκοράρει απέναντι στην Crystal Palace και η Liverpool επί Klopp τη δική της να παίρνει διπλά στη γενικά δύσκολη έδρα του Selhust Park με το 0-2 πριν από λίγη ώρα να δίνει δεύτερο τρίποντο στους «Κόκκινους» και  εξαιρετικό μομέντουμ στην εκκίνηση του νέου πρωταθλήματος της Premier League.

Σε ένα παιχνίδι που έκρυβε κινδύνους, απέναντι σε μία ομάδα που έχει φρενήρη ταχύτητα και αρκετή ποιότητα μεσοεπιθετικά, η Liverpool πέρασε το τεστ με πολύ καλό βαθμό. Μπορεί να μην έκανε τα πάντα στο ίδιο υψηλό επίπεδο όπως απέναντι στη West Ham αλλά αυτό δεν θα συμβαίνει κάθε εβδομάδα. Η συνταγή του να κερδίζω όταν δεν είμαι σε τοπ απόδοση είναι εκείνη που μαζί με το ποιοτικό και όχι μόνο ποσοτικό βάθος στον πάγκο κρίνουν πρωταθλήματα.

Η ομάδα μας έχει πλέον γεμάτο πάγκο και σήμερα έδειξε πως έχει αρχίσει να μπαίνει για τα καλά στη λογική του κερδίζω επαγγελματικά. Μπορεί να είχε τον Firmino σε πολύ άχρωμη μέρα, μπορεί να είχε τον Salah σε μέτριο απόγευμα αλλά είχε έναν Sadio Mane πολύ κεφάτο , δραστήριο και συνεχώς πρόθυμο να αναλάβει ευθύνες, είχε έναν Keita που ισορρόπησε το κέντρο στα διαστήματα που η ομάδα παρουσίασε μικρές αρρυθμίες και είχε έναν Van Dijk πραγματικά απροσπέλαστο όχι μόνο από αέρος αλλά και από από εδάφους.

Οι παίκτες της Liverpool πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ από το Sadio Mane
Οι παίκτες της Liverpool πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ από το Sadio Mane

Το πρώτο ημίχρονο φαινόταν καταδικασμένο για 0-0 μετά από 4 εξαιρετικές στιγμές (μία για τους γηπεδούχους και τρεις για τους φιλοξενούμενους) να μην καταλήγουν σε γκολ είτε στη μία εστία είτε στην άλλη μέχρι τη φάση της ανατροπής του Salah από το Sakho. Tο γκολ πέναλτι του Milner (ο οποίος ήταν και σήμερα απλά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ παρότι κουράστηκε νωρίς) έφερε ηρεμία και ενίσχυσε κι άλλο την αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων. Στο δεύτερο μέρος η Palace δεν απείλησε ιδιαίτερα και ακόμη και ο Zaha χρειάστηκε 72 λεπτά για το πρώτο του σουτ στο παιχνίδι. Οι Reds ήταν λίγο φλύαροι και άλλοτε άτυχοι στην τελική προσπάθεια στο δεύτερο 45λεπτο και εν τέλει κλείδωσαν μία δίκαιη νίκη στις καθυστερήσεις με το τρίτο γκολ του Mane σε δύο παιχνίδια και έτσι ο Σενεγαλέζος έγραψε ακόμη ένα κεφάλαιο στο εξαιρετικό του ατομικό 2018.

Σε όλα τα υπόλοιπα πρέπει να προσθέσουμε και την τακτική ετοιμότητα της ομάδας. Συνεχής overplay άμυνα από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς όταν ακουμπούσε η μπάλα στον άξονα με πλάτη για να μη δοθεί η ευκαιρία να τρέξει κάποιος εξτρέμ διαγώνια στην πλάτη της άμυνας, συνεχείς βοήθειες στα πλάγια μπακ, πολύ καλές αποστάσεις στο κέντρο, ορθή μετατόπιση της γραμμής άμυνας στα φάουλ του αντιπάλου για να μην επικρατήσει πανικός σε λίγα μέτρα μέσα στη μικρή περιοχή.

Όταν χρειάστηκε δήλωσε παρών και ο Alisson, ο οποίος χωρίς να χρειαστεί πολλές φορές να παρέμβει δραστικά, καθώς είχε λίγη παραπάνω δουλειά σε σχέση με οχτώ απογεύματα πριν στο Anfield απέναντι στη West Ham. Σε τελική ανάλυση, job done. Έξι βαθμοί, 5-0 ενεργητικό-παθητικό και χωρίς να δώσουμε δικαίωμα για πολλά πολλά σε δύο αρκετά επικίνδυνους αντιπάλους. Η Liverpool μέχρι τώρα μοιάζει έτοιμη να διαχειριστεί την πίεση αλλά κυρίως μοιάζει να πιστεύει πιο πολύ από ποτέ στις δικές της δυνατότητες και την ποιότητα της. Αν συνεχίσει έτσι, είναι βέβαιο πως μπορεί να πάει το πράγμα μακριά ακόμη και ανταγωνιζόμενη αυτή τη Manchester City.

Υ.Γ 1 : Όσο περνά ο καιρός, τα χρήματα που δόθηκαν για τον Van Dijk δεν θα θεωρούνται «well spent» αλλά θα μπορείς να τα πεις και «bargain».

Υ.Γ 2: Loris Karius καλή τύχη αν συνεχίσεις στη Besiktas. Το ποδόσφαιρο είναι στιγμές και ήσουν θύμα δύο χείριστων. Η ζωή όμως πάει παρακάτω και σου εύχομαι ολόψυχα να επανέλθεις. Γιατί μπορείς. YNWA.

O Gini Wijnaldum μονομαχεί με τον Wilfried Zaha
O Gini Wijnaldum μονομαχεί με τον Wilfried Zaha
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com