Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Yes, they Can!

Yes, they Can!

can

Τελικά η Liverpool μπορεί να προσφέρει στον κόσμο της ένα εύκολο βράδυ! Με τον εξαιρετικό Emre Can να σκοράρει και να κερδίζει πέναλτι, η Liverpool πέρασε από το John Smith Stadium με 0-3 επί της Huddersfield και έβαλε τις βάσεις για την αρχή σε ένα νέο αήττητο!

Χωρίς πολλές φάσεις το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Με το καθιερωμένο 4-3-3 και την τριάδα Milner-Henderson-Can στο κέντρο αλλά και χωρίς τον Virgil Van Dijk παρέταξε την ομάδα ο Jurgen Klopp. Από την άλλη, ο David Wagner έμεινε πίσω, με σκοπό να μην απειληθεί και, όπως είναι λογικό, το παιχνίδι ήταν στάσιμο. Η Liverpool ξεκίνησε με την μπάλα στα πόδια, χωρίς να μπορέσει να δημιουργήσει ρήγματα, καθώς έλειπε η δημιουργικότητα από την τριάδα του άξονα. Η Huddersfield ήταν η πρώτη ομάδα που απείλησε, με τον Depoitre να σουτάρει δυνατά στο 16′ όμως o Loris Karius ήταν έτοιμος και έσωσε με διπλή προσπάθεια ένα δύσκολο σουτ. Τελικά, χωρίς πολλά πολλά το γκολ ήρθε και ήρθε από μία από τις σπάνιες φάσεις που έκανε η Liverpool! Πολιορκία διαρκείας έφερε την μπάλα στο πόδι του Emre Can, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Jonas Lossl γράφοντας το 0-1. Η απάντηση της Huddersfield άμεση. Με δύο διαδοχικά κερδισμένα φάουλ τα Terriers απείλησαν, όμως τελικά ο Karius είδε την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ στην εκτέλεση του Lowe και το 0-1 να παραμένει. Το ημίχρονο προχωρούσε ήρεμα, ο Jurgen Klopp είχε δώσε αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες στον Andy Robertson, ο οποίος πάτησε πολύ περιοχή, όμως δεν ίσχυε το ίδιο για τον Joe Gomez, ο οποίος είχε έναν ρόλο κατά συνθήκη τρίτου κεντρικού αμυντικού, δίνοντας μέτρα από τον χώρο του ως δεξιού μπακ στον Emre Can. Και λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ήρθε το δεύτερο γκολ! Εξαιρετική συνεργασία Mane – Firmino, η οποία έβγαλε τον Bobby σε πολύ κλειστή γωνία από τα αριστερά, όμως αυτός αντί να πανικοβληθεί πέρασε την μπάλα από το μάτι της καρφίτσας γράφοντας με εξαιρετικό τρόπο το 0-2 και διαμορφώνοντας ένα ιδανικό σκορ ημιχρόνου για τους Reds!

firmino

Στο δεύτερο ημίχρονο η Liverpool παρέμεινε με την μπάλα στα πόδια και απειλητική. Πρώτη καλή ευκαιρία με τον Sadio Mane, ο οποίος νικήθηκε με κεφαλιά από κοντά από τον Lossl, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο James Milner ήταν εκείνος που τσέκαρε τα αντανακλαστικά του Αυστριακού τερματοφύλακα. Η Huddersfield ανέβηκε, δοκίμαστε να απειλήσει τον Karius, όμως το μόνο που κατάφερε ήταν να δημιουργήσει χώρο για τις φαρμακερές αντεπιθέσεις των Reds. Χώρο τον οποίο παραλίγο να εκμεταλλευτεί ο Salah, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκτελέσει σωστά σε κενή εστία, αφού πρώτα πέρασε και τον Lossl. Τελικά, λίγα λεπτά μετά το κατάφερε! Κερδισμένο πέναλτι του πολύ καλού Can, ο Salah πήρε την άδεια του… penalty master, James Milner, και πέτυχε το 0-3 ευχαριστώντας στην συνέχεια το νούμερο 7 των Reds. Απο κει και πέρα ο Jurgen Klopp έβαλε μπρος τον αυτόματο πιλότο. Gini Wijnaldum και Oxlade-Chamberlain μπήκαν να γεμίσουν το κέντρο, η Huddersfield ανέβηκε μπας και βάλει το γκολ της τιμής, όμως οι καίριες επεμβάσεις των αμυντικών του Loris Karius δεν άφησαν ουσιαστικά τον Γερμανό τερματοφύλακα να απειληθεί. Το τελικό 3-0 είναι ενδεικτικό του σχετικά εύκολου βραδινού των Reds, οι οποίοι έφτασαν τους 50 βαθμούς και παραμένουν σε απόσταση αναπνοής από Chelsea και United, έστω και με παιχνίδι παραπάνω. Επόμενη αναμέτρηση την Κυριακή, απέναντι στην Tottenham στο Anfield!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com