Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πέντε σημεία που συζητιούνται για την χθεσινή ήττα!

Πέντε σημεία που συζητιούνται για την χθεσινή ήττα!

Κατ’ αρχήν συνεχίζονται οι αντιδράσεις των οπαδών της Liverpool, επώνυμων ή μη! Ο Jamie Redknapp είπε ότι «το μυαλό του Lovren, βρίσκεται σ’ ένα πολύ σκοτεινό μέρος» για να συμπληρώσει ο James Pearce της Echo ότι «από τη στιγμή που ο Klopp ανανέωσε το συμβόλαιο του Κροάτη – πριν από έξη μήνες, πρέπει να κάνει ότι μπορεί για να σώσει την καριέρα του στη Liverpool, γιατί ούτως ή άλλως θα χρειασθεί τις υπηρεσίες του«!

Ο Carragher από την πλευρά του δήλωσε ότι «κάτι πάει στραβά όταν συνεχίζεις να αμύνεσαι με τους παίκτες που επέλεξε ο Rodgers«- του οποίου η αμυντική κοσμοθεωρία πήγε μάλλον στραβά την περίοδο που αυτός βρισκόταν στο τιμόνι των Κόκκινων.

Να προσθέσουμε και τις αντιδράσεις των οπαδών, όπου κάποιοι ζήτησαν την αντικατάσταση του Klopp, ενώ κάποιοι άλλοι-που ταξίδεψαν ως το Λονδίνο, ζήτησαν από την ομάδα να τους αποζημιώσει χρηματικά, επιστρέφοντας τους τα ποσά που δαπάνησαν για να φθάσουν ως εκεί, συμπεριλαμβανομένου και του εισιτηρίου τους!

Ας συνεχίσουμε με τα 5 σημεία που κουβέντιαζαν οι παρέες των Κόκκινων κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα με την Tottenham.

1.Απογοήτευση απλή και ξεκάθαρη!

Αν με την Manchester City, υπήρξε η δικαιολογία της αποβολής του Mane, για την κατάρρευση της ομάδας, εδώ δεν υπάρχουν τέτοια «προνόμια»! Ο νούμερο ένα κανόνας σ΄ένα μεγάλο παιχνίδι και μάλιστα εναντίον ενός αντιπάλου με τον οποίο υποτίθεται ότι διεκδικείς τα ίδια πράγματα, είναι να παίξεις «σφιχτά» στην αρχή.

Να κάνεις τα βασικά.

Να «ησυχάσεις» τους οπαδούς των γηπεδούχων, και να αναγκάσεις την αντίπαλη ομάδα να νιώθει απαισιόδοξη για το τελικό αποτέλεσμα.

Να ξέχασαν να εξηγήσουν άραγε στον Dejan Lovren αυτόν τον κανόνα; Τα πρώτα 15 λεπτά της ύπαρξης του στον αγωνιστικό χώρο ξέχασε τι πάει να πει αμυντικός ή μάλλον καλύτερα ποδοσφαιριστής οποιουδήποτε είδους!

Δύο συμβολικά απλές επιθέσεις της Tottenham κατέληξαν σε γκολ και η έλλειψη της αντίδρασης και της επιφυλακής του στο πρώτο γκολ ήταν οδυνηρή για όσους από μας είδαμε ξανά και ξανά σε επανάληψη τη μπάλα να περνάει πάνω από το κεφάλι του!

Ο Kane δεν θεωρείται και ο πιο απρόβλεπτος παίκτης της Premier League στο θέμα της άμυνας, και όμως κινήθηκε άνετα πίσω από τον Lovren, αμαρκάριστος και χωρίς καν να προσπαθήσει να βρει χώρο.
Το δεύτερο γκολ, αποτέλεσμα του λάθους που έκανε στη κακή εκτίμηση του για κεφαλιά, δεν το βλέπεις συχνά ούτε σε αγώνα Sunday League!

Έκανε κι άλλο ένα λάθος που ευτυχώς δεν οδήγησε σε τέρμα, ενώ κάποια στιγμή έκανε και ένα τάκλιν της τελευταίας στιγμής- ως τελευταίος αμυντικός παίκτης, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιος θα το θυμηθεί αυτό-ούτε καν ο ίδιος. Αν αυτή η εμφάνιση του ήταν η τελευταία με τα χρώματα των Κόκκινων δεν μπορεί πια να έχει κανένα παράπονο από τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.

2. Η εξαιρετικά γρήγορη αντικατάσταση του Lovren!

Ομολογώ ότι είμαι ουμανιστής,οπότε δύο ώρες μετά τον αγώνα άρχισα να αναρωτιέμαι πως να ένιωσε και τι να σκεφτόταν ο Κροάτης όταν πήγε και κάθισε στον πάγκο δίπλα στον Marko Grujic!  Στην αλλαγή πάντως χειροκρότησα-όταν έγινε, και δεν πίστευα στα μάτια μου από την έκπληξη, αφού ο Klopp δείχνει να εμπιστεύεται πάντα την αρχική του ενδεκάδα κι αν τα πράγματα πάνε στραβά να κάνει τις αλλαγές του στο τελευταίο εικοσάλεπτο.

Η αλλαγή λοιπόν στο 30ο λεπτό έδειξε μία αναπάντεχη στροφή από τη λογική του Γερμανού τεχνικού, ειδικά αν σκεφτούμε ότι δεν έγινε καν στα πλαίσια της τακτικής. Έγινε για να αντικαταστήσει τον χειρότερο παίκτη της ομάδας και να αποφύγει τα χειρότερα. Υπήρξε πάντως και κάποιο στοιχείο τακτικής -για κάποιους, το οποίο θα έπρεπε να αναγνωρισθεί στον Klopp αλλά όχι και να επαινεθεί γι’ αυτό.

Θα μπορούσε να βάλει τον Klavan, αλλά ποιο θα ήταν το όφελος; Η ομάδα έχανε ήδη με 2-0 εκείνη τη στιγμή, οπότε βάζοντας τον Ox, έκανε τις εσωτερικές αλλαγές που απαιτούσε η κατάσταση για να δώσει περισσότερη κινητικότητα στην ομάδα και να δώσει έτσι την ευκαιρία στον Coutinho να αναμιχθεί περισσότερο στον αγώνα! Για μια σύντομη μάλιστα περίοδο φάνηκε οι Κόκκινοι να παίζουν πιο επιθετικά, αλλά το 3ο γκολ της Tottenham απλά «σκότωσε» τον αγώνα.

3. Συνεχιζόμενα Λάθη και έλλειψη αποδοχής ευθυνών!

Αυτό είναι που μισούμε περισσότερο. Μια συνεχής διαδοχή των ίδιων λαθών από αγώνα σε αγώνα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα, και κανένας να μην τα αναγνωρίζει- από αυτούς που θεωρούνται υπεύθυνοι γι’ αυτά!Αποφεύγοντας όμως το προφανές και προσπαθώντας να παρουσιάσουν την αλήθεια με πιο «ωραίο» τρόπο δεν βοηθά την ομάδα και εξοργίζει τους οπαδούς.

Ο Lovren δεν ήταν ο μόνος ένοχος σ’ αυτή την οδυνηρή ήττα, απλά ήταν ο περισσότερο ένοχος από τους υπόλοιπους-αν εξαιρέσουμε έναν-δύο που προσπάθησαν ως το τέλος. Το λάθος του Mignolet στο 4ο γκολ ήταν επίσης τραγικό. Ενώ στο τρίτο ο Emre Can παρέδωσε απλά την κατοχή της μπάλας, μετά την κυνήγησε κάνοντας φάουλ, και δεν μάρκαρε στη συνέχεια κατά την εκτέλεση του επιτρέποντας στον Alli να σκοράρει.

Συνολικά ο αγώνας από πλευράς Liverpool, όπως εξελίχθηκε,θα μπορούσε να αποτελέσει θέμα για σεμινάριο στην Uefa ,»Τρομερά λάθη και πως να τα αποφύγετε»! Ο σωστός τρόπος όμως αντιμετώπισης τέτοιων δυσλειτουργιών δεν είναι να υπερασπίζεσαι τυφλά παίκτες που δεν μπορούν να να τα λύσουν, δίνοντας τους άπειρες ευκαιρίες και βέβαια ούτε να υποκρίνεσαι στους οπαδούς ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι αυτά που είδαμε ήταν απλά κακές στιγμές της ομάδας.

4. Η μεγάλη ευκαιρία του Gomez!

Ήταν δύσκολο για τον άπειρο αμυντικό να μετακινηθεί από το δεξί άκρο της άμυνας στο κέντρο της και να αντιμετωπίσει το πιο καλό εννιάρι της Premier League. Αυτό το καθήκον πάντως υποχρεώθηκε να επωμισθεί ο Gomez και αν αφήσουμε στην άκρη το λάθος που έκανε στην αρχή ως κεντρικός αμυντικός- μετά την μετακίνηση του στο κέντρο της άμυνας, γενικά, τα πήγε αρκετά καλά, δεδομένων των συνθηκών και της απογοήτευσης που είχε ήδη κυριεύσει τους παίκτες της Liverpool.

Από καιρό ο μικρός «πιέζει» να επιστρέψει στην θέση που προτιμά. Μήπως είναι καιρός να αρχίσει να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες; Εξάλλου τι εναλλακτικές λύσεις έχουμε;

Δύο φορές κέρδισε πίσω την μπάλα, βασιζόμενος στην ταχύτητα του ,ενώ κάποια στιγμή, γενναία πρέπει να παραδεχθούμε, μπλοκάρισε το σουτ του Kane αποτρέποντας το hat trick του επιθετικού της Tottenham. Έδειξε κάποια στοιχεία που λείπουν γενικά από την άμυνα των Κόκκινων, αλλά αν πρόκειται να του δοθούν ευκαιρίες ,δεν πρέπει να τον κρίνουμε με τα ίδια κριτήρια όπως τον Lovren-ο οποίος να πούμε επίσης ότι αποσύνδεσε το hashtag #LFC από το instagram για να μην σχολιάζουν πλέον τις φωτογραφίες του, οι οπαδοί της Liverpool.

Δεν θα πρέπει επίσης να τον συγκρίνουμε-πολύ νωρίς γι’ αυτό ,με τους Jamie Carragher και Sami Hyypia. Δεν τους μοιάζει, ενώ στο παρελθόν έχει δείξει ότι αν και διαθέτει ταλέντο και σίγουρα είναι δυνατός και γρήγορος παίκτης, αργές αντιδράσεις όταν η μπάλα έχει φύγει πίσω του.

Το θέμα είναι να αντιδρά καλά στις κριτικές που του γίνονται και να βελτιώνεται συνεχώς αν πρόκειται να αποτελέσει μελλοντική λύση στα αμυντικά προβλήματα της ομάδας.

5. Κοιτάμε μπροστά!

Ο επόμενος αγώνας ,εντός έδρας, εναντίον της Huddersfield, το Σάββατο στις 5, θεωρείται μεγάλος, από πλευράς επιλογών του Klopp στην αρχική ενδεκάδα. Σίγουρα ελπίζουμε ότι δεν θα δούμε τον Lovren!

Είναι θέμα όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός για μία θέση, αλλά όταν κάνεις συνεχώς τα ίδια λάθη και δεν υπάρχει καν κάποιου είδους τιμωρία γι’ αυτό, τότε το θέμα γίνεται πρόβλημα για όλη την ομάδα.
Ο Κροάτης είπαμε , δεν ήταν ο μόνος ένοχος.

Ο Milner έπαιξε καλύτερα από τον Henderson, ξανά, και ακόμα και ο Coutinho, απέτυχε να επηρεάσει τα διαδραματιζόμενα στον αγωνιστικό χώρο για μεγάλες περιόδους.

Ο Klopp- αν μείνει, θα πρέπει να φανεί γενναίος και να βρει την ισορροπία ανάμεσα στις δύο καταστάσεις που διαχειρίζεται ένας manager, που δίνει ευκαιρίες και υποστηρίζει τις αρχικές του επιλογές, αλλά όταν αυτές αποτυγχάνουν, πολύ απλά οι υπόλογοι παίκτες δεν πρέπει να παίζουν!
Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για τον Jurgen Klopp και έχει μια βδομάδα προπόνησης σχεδόν μπροστά του για να μας δείξει το αυτονόητο.

Οι περισσότεροι από μας έχουμε δείξει υπομονή και υποστηρίζουμε πάντα όποιον παίκτη εμφανισθεί στο γήπεδο με την Κόκκινη φανέλα, αλλά προφανώς κάποιοι από αυτούς όσο κι αν προσπάθησαν έδειξαν ότι δεν μπορούν να ανεβάσουν το επίπεδο τους σε εκείνο το σημείο που να δικαιολογεί τον τίτλο «παίκτης της Liverpool»!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com