Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Και αν τυχόν γυρίσει ο τροχός;

Και αν τυχόν γυρίσει ο τροχός;

Τα παρατράγουδα άρχισαν νωρίς στο λιμάνι του Liverpool. Tέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα στη σειρά είναι πολλά για έναν σύλλογο του μεγέθους της Liverpool. Μπορεί και να συμβεί όμως. Όπερ και συνέβη. Για διαφορετικούς λόγους στο κάθε παιχνίδι. Η κριτική αυτές τις μέρες έχει ξεπεράσει κάθε όριο λογικής ανταπόκρισης σε αυτή. Τα κουμπιά του πανικού έχουν σπάσει από το πάτημα τους και κάποιοι με έναν μαγικό τρόπο κατάφεραν νοητά να γυρίσουν το ημερολόγιο στον Μάιο του 2018. Πραγματικά απίστευτο.

Αυτές τις μέρες είναι στη μόδα και ο διπολισμός «Klopp in» και «Κlopp out». Λες και υπάρχει περίπτωση να συσταθούν σωματεία ή κάποιες ΜΚΟ με σκοπό να εξυπηρετήσουν την παραμονή ή την αποχώρηση του Γερμανού. Πραγματικά αστείο. Σε μία περίοδο που ο καθένας είναι λογικό να έχει απογοητευτεί έως ένα βαθμό καλό θα ήταν ο καθένας να ελέγξει μετά από ποιο σημείο η κριτική του είναι απλά ανεδαφική. Και όχι να χωριζόμαστε σε παρατάξεις. Είτε μας αρέσει είτε όχι, ό,τι και αν λέμε εμείς ο Klopp θα φύγει μόνο αν χάσει την εμπιστοσύνη όποιων λαμβάνουν αποφάσεις. Κάτι που δεν προκύπτει αυτή τη στιγμή. Δηλαδή ο Zidane που η ομάδα του είναι μετά από 5 παιχνίδια στο -7 από την Barcelona τι πρέπει να ακούσει; Μην ακούσω ως αντεπιχείρημα μα ο Zidane έχει κάνει αυτό και αυτό. Διότι θα ανταπαντήσω πως ό,τι και αν έχει κάνει σε ομάδες όπως η Real καλώς ή κακώς δεν αρκεί ποτέ διότι κανείς δεν συγχωρεί τέτοια εκκίνηση και κυρίως απόσταση από μία μετριότατη έως τώρα Barcelona. Να όμως που συνέβη και στην πολύ πιο πλήρη και καλύτερη από τη Liverpool Real να μην καταφέρνει να κερδίσει σε 3 διαδοχικά παιχνίδια εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Zidane out;

Πάμε να δούμε κάποια σημεία της κριτικής αυτές τις μέρες και την αξιολόγηση τους γιατί εμάς μας φαίνονται υπερβολικά. Ξεκαθαρίζω πως δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τα μετεγγραφικά του καλοκαιριού. Όποιος με διαβάζει τακτικά, ξέρει καλά που και γιατί διαφωνώ με τις επιλογές του Jurgen.

1)«Η Liverpool έχει κακούς αμυντικούς» : λυπάμαι αλλά η Liverpool δεν έχει κακούς αμυντικούς. Κακούς αμυντικούς έχει η Walshall με όλο το σεβασμό στην ομάδα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και καλύτεροι εκεί έξω. Μαζί σας. Η Liverpool παίζει με έναν τρόπο που όταν δεν λειτουργεί θα εκθέσει τους αμυντικούς της. Δεν πάει να έχει Ramos- Varane. Όποιον αμυντικό και να έχεις όταν τα χαφ σου είναι σε τόσο μέτρια κατάσταση και δεν υπηρετούν αυτό που θέλει ο προπονητής τους συντονισμένα, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο του Klopp συντονισμός από όλους σε κάτι, τότε θα εκτεθούν και εκείνοι. Όταν έχουμε χαφ τόσο μακριά από τον καλό τους εαυτό (Hendo ή Gini εν πάση περιπτώσει όποτε μας το έδειξε ο Gini) ούτε ο Bonucci, ούτε ο Van Dijk ούτε ο Hummels ούτε κανείς είναι σούπερμαν να είναι παντού και να κόβει τα πάντα. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και ατομικά λάθη. Και πέρυσι είχα γράψει πως σε μία περίοδο τα περισσότερα γκολ μας ήταν λόγω ατομικών λαθών και όχι αμυντικής λειτουργίας.

2)«Μα η άμυνα είναι στη σέντρα» : το gegenpressing που ΟΛΟΙ σας έχετε θαυμάσει ανά στιγμές είτε το παραδέχεστε είτε όχι έχει κάποια τιμήματα. Όταν ο Firmino ξεκινά την πίεση τόσο ψηλά, όποιος αναμένει την αμυντική γραμμή να είναι λίγο έξω από την περιοχή ας αλλάξει άθλημα. Απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Ακόμη και οπτικά να το δει κάποιος ή από άποψη χώρου ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Και για να το θέσω και αλλιώς. Η άμυνα που ο Klopp θέλει η ομάδα να του παίζει είναι η λεγόμενη προληπτική άμυνα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά ΔΕΝ επιτρέπω στον αντίπαλο να φθάσει τη μπάλα σε κάποια σημεία.  Για να γίνει αυτό δεν γίνεται η 3αδα του κέντρου ή ο οποιοσδήποτε να διάγει τη δική του Καθαρά Δευτέρα πετώντας χαρταετό. Εξ’ού και ο συντονισμός που είπα πριν. Αν ο καθένας είναι στον κόσμο του, μόνοι που θα εκτεθούν είναι οι συμπαίκτες του. Υπάρχουν και ματς που αυτό το σύστημα απέδωσε. Και δεν είναι 1,2 ή 3. Όσοι θέλετε να δείτε την άμυνα διαστημάτων του Mourinho, δηλαδή δεν πειράζει να φθάσει εκεί η μπάλα αρκεί να έχουμε τόσους παίκτες γύρω, λυπάμαι αλλά δεν θα το δείτε. Η φιλοσοφία του κάθε προπονητή για κάτι τόσο θεμελιώδες όπως το πως θα αμύνονται οι παίκτες του δύσκολα αλλάζει. Για να μην ξεχνάμε, πέρυσι στον πρώτο γύρο η Liverpool είχε μόλις δύο ήττες, ήταν δεύτερη και είχε τα λιγότερα σουτ εντός στόχου από μεριάς αντιπάλου ακόμη και από την Chelsea των 13 διαδοχικών νικών τότε.

3)Το ότι ο Klopp φταίει και για το ότι η Ελλάδα δεν πήρε πίσω τα ελγίνεια. Ο Γερμανός έχει ευθύνες. Και κάποιες είναι σοβαρές. Δεν γίνεται όμως να φταίει επί παντός επιστητού. ΦΤΑΙΕΙ για την άμυνα ζώνης στα στημένα επί παραδείγματι. Δεν φταίει όμως για το δοκάρι του Solanke από το 1 μέτρο όταν και θα μιλάγαμε για νίκη χαρακτήρα απέναντι σε μία δύσκολη άμυνα ούτε για το δοκάρι στο πέναλτι με τη Sevilla όπου θα μιλάγαμε για νίκη με ανατροπή απέναντι στη Σεβίλλη με 3 γκολ από το ημίχρονο. Τα πάντα είναι σχετικά στο ποδόσφαιρο. Και πλην όλων των άλλων η τύχη αυτές τις μέρες παίζει πιο πολύ στο αντίπαλο ταμπλό. Χωρίς το ότι η Liverpool σε στιγμές υστερεί στον τομέα να υπερκαλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Ο Klopp επίσης δεν μπορεί να μπει να κάνει τάκλιν ή φάουλ για να κόψει μία κόντρα επίθεση. Σίγουρα το θέλει από τους παίκτες του αλλά δεν το βλέπει. Είναι πολλά τα παραδείγματα οπότε ας μην αναλωθούμε άλλο.

Δεν μπορώ να πείσω κάποιον να μην κάνει τα ίδια λάθη με πέρυσι το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Τότε η Liverpool έκανε 2 νίκες σε 13 παιχνίδια σε ένα δίμηνο. Τότε το Champions League χάθηκε για κάποιους. Να που όμως δεν είχε χαθεί. Η Liverpool είναι μία ομάδα που από τον Μάρτιο έχει μόλις 2 ήττες στο πρωτάθλημα. Δεν λαμβάνω υπόψιν το 5-0 από τη City. Άρα μία κανονική ήττα. Όσο παράγει το ποδόσφαιρο που έδειξε ακόμη και στο πρώτο ημίχρονο του αποκλεισμού από τη Leicester θα σκοράρει. Τότε θα μακιγιαριστούν και οι αμυντικές ατέλειες. Δεν εννοώ μόνο το ότι το 2 παθητικό θα φαίνεται λιγότερο με το 4 ενεργητικό. Εννοώ πως όταν η ομάδα μας βρει ρυθμό θα είναι πιο δύσκολο να εκτίθεται αμυντικά χώρια το ότι μπορεί να χωρέσει ατομικό λάθος. Το ποδόσφαιρο είναι το παιχνίδι του λάθους και ο μόνος τρόπος να το ελαττώσεις είναι να λειτουργείς πιο ασφαλώς. Δεν θα το εξαλείψεις αιώνια παρά μόνο παροδικά.

Ο Klopp έχει κάνει λάθη. Έχει κάνει όμως και πολλά σωστά. Θα του δώσω κάθε ευκαιρία να εξελίξει και άλλο την ομάδα του και να τη βοηθήσει να δείξει το πρόσωπό που μας έμαθε και μπορεί να κόψει την ανάσα. Για αυτό το λόγο παίρνει τόσα χρήματα. Εξακολουθώ να πιστεύω πως σε λίγο καιρό όλα θα είναι πολύ καλύτερα. Δεν είμαι πρωτίστως φίλος του Klopp αλλά της ευκαιρίας στους ανθρώπους. Και είμαστε στο Σεπτέμβρη. Καλό θα είναι να γυρίσουν κάποια ημερολόγια πίσω. Αν βγω λάθος, θα έχω μάθει και γω κάτι οπότε θα παραμείνω ικανοποιημένος. Αν κάποιος θέλει να με χαρακτηρίσει ονειροπόλο ή τρελό του χωριού το δέχομαι. Προσοχή όμως διότι και στο ζήτημα Coutinho οι τρελοί του χωριού είχαν δίκιο..

Υ.Γ : Κρίμα για τον αποκλεισμό στο League Cup. Ελπίζω τουλάχιστον να διεκδικήσουμε πραγματικά το FA Cup.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com