Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πόσο αξίζει οικονομικά η πρόκριση επί της Hoffenheim;

Πόσο αξίζει οικονομικά η πρόκριση επί της Hoffenheim;

Το να επιστρέψει η Liverpool στο Champions League είναι αυτόματα σημαντικό για λόγους κύρους του συλλόγου αλλά και επειδή όλοι μας έχουμε συνδέσει την ομάδα με μεγάλα ευρωπαικά παιχνίδια και σπουδαίες ευρωπαικές νύχτες.

Δεν είναι όμως μοναδικό κίνητρο το κύρος όταν μιλάμε για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά και τα έσοδα από αυτή. Οι όμιλοι του Champions League δεν χαρακτηρίζονται τυχαία χρυσοφόροι.

Ας δούμε όμως νούμερα. Αν η Liverpool αποκλείσει τη Hoffenheim, εξ΄ού το γεγονότος και μόνο θα λάβει 1.8 εκατομμύρια λίρες. Αν την αποκλείσει, αυτόματα επειδή θα έχει κερδίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League, θα λάβει άλλα 11.500.000 λίρες όπως και οι υπόλοιπες 31 ομάδες.

Βλέπουμε λοιπόν πως χωρίς να έχει κλωτσήσει ούτε μπάλα στους ομίλους θα έχει λάβει κοντά στα 14.000.000 λίρες. Αν αντίθετα η Liverpool αποκλειστεί από τη Hoffenheim, θα λάβει 2.700.000 λίρες και θα πάει στους ομίλους του Europa League που τα χρήματα είναι ασφαλώς λιγότερα.

Σε όλα αυτά τα χρήματα, θα προστεθεί και το market pool, το οποίο είναι ανάλογο της μερίδας της κάθε ομάδας στην εκάστοτε τηλεοπτική αγορά. Για αυτό και φέτος η Liverpool αν προκριθεί θα λάβει το 1/5 του market pool του Champions League των αγγλικών ομάδων.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com