Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Klopp: «Είμαι ένα τίποτα χωρίς αυτούς»

Klopp: «Είμαι ένα τίποτα χωρίς αυτούς»

Την τεράστια εκτίμησή του για το τεχνικό staff και όλους όσους δουλεύουν μαζί του στη Liverpool εξέφρασε ο Jurgen Klopp, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι χωρίς αυτούς θα ήταν «ένα τίποτα». Ο Γερμανός παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο επίσημο site του συλλόγου, στην οποία τόνισε την σημασία που έχει για αυτόν η συνεργασία του με το υπόλοιπο προπονητικό team της ομάδας.

«Είμαι ένα τίποτα χωρίς αυτούς» είπε ο Klopp. «Νομίζω ότι το σημαντικότερο προσόν των ισχυρών αντρών είναι το να έχουν ανθρώπους δίπλα τους που να είναι ισχυρότεροι σε συγκεκριμένα σημεία απ’ όσο είσαι εσύ. Μονο αν είναι ανασφαλής δεν θα το έκανες αυτό και θα σκεφτόσουν ‘θεέ μου, ίσως κάποιος δει ότι είναι αυτός καλύτερος από εμένα…’ και τέτοια πράγματα»

«Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό και αυτό τους κάνει τόσο σημαντικούς για εμένα. Μου αρέσουν όλοι, αλλά είμαστε μαζί μόνο και μόνο γιατί έχουν τόσο μεγάλη ποιότητα. Χωρίς αυτούς δεν θα ήθελα να κάνω αυτή τη δουλειά και δεν θα μπορούσα να κάνω άλλο αυτή τη δουλειά. Έτσι είναι τα πράγματα.»

«Όταν ξεκίνησα ήμουν μόνος, αλλά αυτό ήταν πολλά χρόνια πριν και ο κόσμος έχει αλλάξει – ειδικά ο ποδοσφαιρικός – επομένως είναι πολύ σημαντικός να έχω γύρω μου τέτοια ποιότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.»

Ο Klopp στη συνέχεια εξήγησε πως τον βοηθάει το κάθε μέλος του team:

«O Zelijko [Buvac] είναι το μυαλό, ο Pete [Krawietz] τα μάτια. Ο Pep [Lijnders] έχει εξελιχθεί σε απαραίτητο μέλος σε πολύ σύντομο διάστημα γιατί γράφει τα πάντα και είναι μέρος του «μυαλού» γιατί είναι αυτός που θυμάται όλα όσα κάναμε σε περασμένες προπονήσεις. Μας φέρνει την επόμενη γενιά προπονητών. Δεν είμαστε γέροι, αλλά είμαστε αρκετά χρόνια σε αυτή τη δουλειά και έχουμε ήδη ρουτίνες όπως είναι φυσικό. Προσπαθούμε να είμαστε διαρκώς ανοιχτοί σε νέα πράγματα, όμως ο Pep είναι το ουσιαστικό σημείο σύνδεσής μας με το μέλλον, πράγμα πολύ σημαντικό.»

«Τι να πω για τον John [Achterberg]; Δεν έχω συναντήσει άνθρωπο σαν κι αυτόν! Είναι ένας προπονητής τερματοφυλάκων 24 ώρες το 24ωρο! Δεν είναι πάντα καλό αυτό βέβαια, γιατί αν θέλεις να συζητήσετε για οτιδήποτε άλλο, μπορεί να σου οδηγήσει την κουβέντα σε θέματα για τερματοφύλακες. Αυτό είναι ταλέντο, νομίζω! Στο τέλος σε αφήνει να σκέφτεσαι ‘Όντως μιλήσαμε για πέντε λεπτά για τερματοφύλακες σε συζήτηση που ήταν για την πολιτική;’ »

«Η Mona [Nemmer] είναι η καρδιά και η ψυχή μας, τα πάντα. Είναι τόσο έξυπνη. Κανείς παίκτης δεν αμφιβάλλει για αυτήν – είναι φανταστικό. Κανείς δεν αρέσει να του λένε ότι αυτό που τρώει δεν είναι καλό, όμως η Mona είναι πολύ καλή στη δουλειά της. Σε αυτόν τον τομέα έχουμε αλλάξει εκ βάθρων και στους παίκτες αρέσει αυτό γιατί ξέρουν ότι η Mona είναι εδώ να τους βοηθήσει και να κάνει τη ζωή τους εύκολη, τόσο στο Melwood όσο και στο σπίτι, γιατί συνεργάζεται και με τα έτερα τους ημίσεα.» 

«Ο Korny [Kornmayer] είναι ο στρατηγός εδώ. Πρέπει να είναι. Παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει και δίνει τις συμβουλές σε συγκεκριμένους τομείς που πρέπει να βελτιωθούμε. Πρέπει να είναι ο κακός της υπόθεσης κάποτε γιατί οι παίκτες δεν πολυαρέσκονται στο να τρέοχουν – ‘Αυτό είναι ιδέα του Korny!’ τους λέω εγώ. ‘Αν με ρωτούσατε εμένα μπορείτε σήμερα να το γλιτώσετε, αλλά ο Korny λέει ότι πρέπει να τρέξετε!’»

«Όλα είναι καλά, αλλιώς δεν θα ήμασταν τέταρτοι πέρσι και δεν θα είχαμε καλές βάσεις ως ομάδα. Πάντα μπορούμε να βελτιωθούμε, αλλά ως βάση για την μελλοντική βελτίωση, είμαι αρκετά χαρούμενος με αυτά που έχω» κατέληξε ο Klopp.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com