Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το ιδιαίτερο ταξίδι του κύριου Robertson

Το ιδιαίτερο ταξίδι του κύριου Robertson

Για την ιδιαίτερη ιστορία του,στον δρόμο προς την καθιέρωση στο τοπ ποδοσφαιρικό επίπεδο, μίλησε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Liverpool, Andrew Robertson. O Σκωτσέζος, μόλις πριν 5 χρόνια βρισκόταν στο τηλεφωνικό κέντρο του Hampden Park παίζοντας παράλληλα δωρεάν στην Queen’s Park και από τότε πολλά έχουν αλλάξει. Τόσο πολλά που το Σάββατο ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του ως παίκτης της Liverpool, στον αγώνα των Reds με τη Hertha στο Βερολίνο.

«H Queen’s Park ήταν ερασιτεχνικός σύλλογος οπότε δεν πληρωνόσουν» είπε ο Robertson. «Δούλευα στην εμπορική πλευρά των πραγμάτων. Σήκωνα τηλέφωνα και λάμβανα παραγγελίες για εισιτήρια συναυλιών και ποδοσφαιρικών αγώνων.»

«Ήταν ένας τύπος, ο Andrew McGlennan, που δούλευε στην ομάδα και είχε κανονίσει πολλά παιδιά από εκεί να βρουν δουλειά. Το ίδιο έκανε και με εμένα και σιγούρεψε ότι θα έχω λίγα χρήματα στην τσέπη μου. Ήξερε το όνειρό μου και με βοηθούσε να το πραγματοποιήσω, όπως έκαναν και η μαμά και ο μπαμπάς μου.»

«Προπονούμασταν δύο φορές την βδομάδα και παίζαμε τα Σάββατα, οπότε δούλευα 9 με 5 και 6 πήγαινα για προπόνηση

Το ντεμπούτο του με την άσημη Queen’s Park ήρθε στα 18 του. Τότε ήταν που αποφάσισε, μαζί με τους γονείς του να τα δώσει όλα για την ευκαιρία του ως επαγγελματίας για έναν χρόνο, να κάνει την τελευταία προσπάθεια για να κυνηγήσει το όνειρό του, αλλιώς θα έπρεπε να συμβιβαστεί όπως τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του.

«Μου είπαν ότι θα μου δώσουν τη σεζόν για να δοκιμάσω και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα» είπε ο Robertson. «Μετά από λίγο όμως, θα πρέπει να έχεις και άλλες επιλογές να κοιτάξεις. Κοίταζα για να δω τι επιλογές έχω για κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Ίσως να γινόμουν γυμναστής ή κάτι σχετικό με αθλητικές επιστήμες. Ευτυχώς όμως η σεζόν πήγαινε καλά και ήδη τον Γενάρη ξέραμε ότι με κοιτάνε ομάδες για full-time απασχόληση.»

«Είχα την πρώτη μου σεζόν ολόκληρη με την πρώτη ομάδα της Queen Park όταν η Rangers υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία και αυτό σήμαινε παραπάνω τηλεοπτικό χρόνο για μένα. Κατάφερα να κρατήσω την φόρμα μου και στο δεύτερο μισό της σεζόν και έτσι ξέραμε ότι θα υπάρχουν στο τέλος επιλογές.»

Ο δρόμος του τελικά τον έφερε στην Dundee United και εκεί έλαμψε. «Ο Jackie McNamara με έφερε στην Dandee United. Πήγα εκεί και μπόρεσα να κάνω τα πάντα που δεν περίμεναν. Ήταν τέλειο για εμένα» είπε ο Robertson που κερδίζοντας το βραβείο του Νέου Παίκτη της Σεζόν στη Σκωτία, ήταν έτοιμος για ακόμα μεγαλύτερες ευθύνες τη δεύτερη σεζόν με τη United. Όμως εκεί ήχησαν οι «σειρήνες» της Αγγλίας.

«Moυ έδιναν αρχικά δύο σεζόν για να αποδώσω. Η πρώτη υποτίθεται θα ήταν προσαρμοστική όμως εγώ τα πήγα πολύ καλά και βρήκα τα πατήματά μου και μετά χτύπησε το τηλέφωνο απ’την Αγγλία. Ο Steve Bruce με είχε κάνει παίκτη της Hull. Και μάλλον ήταν η ίδια κατάσταση ξανά. Μπήκα στα βαθιά.»

«Θυμάμαι τον Rosenior να τραυματίζεται μία μέρα πριν ξεκινήσει η Premier και τον Bruce να έρχεται να μου λέει να μπω και να κάνω αυτό που μπορώ.»

Σε τρία χρόνια στη Hull, o Robertson έζησε τα πάντα. 2 υποβιβασμούς, μία άνοδο όμως ο ίδιος συνέχιζε να ανεβαίνει, παρά το γεγονός ότι στα 15 του ήταν ένα βήμα από το να αποχαιρετήσει το επαγγελματικό όνειρο.

«Ήταν η περίοδος που οι παίκτες πήγαιναν σε επαγγελματικούς ρυθμούς και στην Celtic νόμιζαν ότι δεν ήμουν έτοιμος» δήλωσε ο Robertson για την απόφαση που παραλίγο να γκρεμίσει τα όνειρά του. Όντας μέλος των ακαδημιών της Celtic, ο Robertson «κόπηκε» καθώς δεν θεωρήθηκε έτοιμος για το βήμα προς την επαγγελματική καριέρα. Όμως ακόμα και τώρα δεν κρατάει κάποια κακία. Κρατάει το κίνητρο.

«Η Celtic το έκανε πρόσωπο με πρόσωπο» τόνισε. «Θέλω να είμαι δίκαιος και οι δύο προπονητές μου μίλησαν κατ’ιδίαν με τους γονείς μου. Γινόταν μία μεταβατική περίοδος στην ομάδα και δεν κολλούσα στα θέλω του νέου υπεύθυνου των Ακαδημιών. Ήρθε από τη Motherwell που ήταν γεμάτη μεγαλόσωμους τύπους και εγώ ήμουν το αντίθετο. Μικρόσωμος. Δεν είμαι ούτε τώρα μεγάλος, αλλά μου πήρε χρόνο να αναπτυχθώ.»

«Δεν τον αδικώ που είδε έναν μικροσκοπικό τύπο να παίζει κέντρο, αριστερά και στην άμυνα και να είναι αδύναμος. Το αναγνωρίζω, αλλά πίστευα στις δυνατότητές μου. Το ότι ‘κόπηκα’ ήταν τελικά το καλύτερο για μένα, ακόμα κι αν δεν μου άρεσε αυτός και η απόφασή του, τελικά ήταν ό,τι καλύτερο μου συνέβη. Ήταν δύσκολο, γιατί ήμουν από παιδί οπαδός της ομάδας, όμως με έκανε τον άντρα που είμαι τώρα

«Μου πήρε μία σεζόν να συνέλθω. Στην Queen’s Park δεν ήμουν καλός, δεν ήμουν καν κοντά στα επίπεδα που χρειάζονται. Αλλά αυτή η περίοδος με διαμόρφωσε. Ήταν η πρώτη φορά που αμφισβητήθηκα.»

Τελικά ο δρόμος του τον έφερε στο Anfield. Το επόμενο βήμα της καριέρας του ήταν ένα «καυτό» θέμα συζήτησης στα πλαίσια των μεταγραφικών φημών, όμως όλα έγιναν πραγματικότητα γι’αυτόν όταν ήρθε το τηλέφωνο για να πάει στο Melwood.

«Υπήρχε συζήτηση μεταξύ των ομάδων και του ατζέντη μου, όμως μέχρι να μπεις στο αεροπλάνο δεν το σκέφτεσαι και δεν προτρέχεις. Όταν έρχεται η Liverpool για σένα δεν χωρά καν σκέψη και αμφιβολία για το τι θα απαντήσεις. Όταν μάλιστα μίλησα με τον Klopp πρώτη φορά με συνεπήρε αυτός και τα σχέδια του. Έχω παίξει προφανώς απέναντι του και ξέρω πόσο καλός είναι, όμως το να καταλήξω μαζί του είναι τεράστια τιμή. Απλά δεν μπορούσα να περιμένω, όταν συμφωνήθηκε η αγορά.»

«Ο Klopp με ρώτησε για την ιστορία μου. Του άρεσε η περιπέτεια μου από τα βάθη του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου ως εδώ» κατέληξε ο Andrew Robertson, ο οποίος δείχνει να στρώνει σιγά σιγά την ζωή του. Νέα ομάδα, νέα πρόκληση, αλλά και ένα μωρό στον δρόμο, καθώς η κοπέλα του είναι έγκυος. Όλα δείχνουν να βρίσκουν τον δρόμο τους για τον 23χρονο Robertson, τον ποδοσφαιριστή με την ξεχωριστή ιστορία την οποία έχει πια ως ευαγγέλιο για το υπόλοιπο της καριέρας του.

«Αυτή η ιστορία άλλωστε με έχει οδηγήσει και συνεχίζει να με οδηγεί κάθε σεζόν«.

Το επόμενο κεφάλαιό της ξεκινά το Σάββατο και γιατί όχι να μην είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον από τα προηγούμενα.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com