Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > «Η περσινή χρονιά δεν ήταν και η χειρότερη, θα βελτιωθώ αρκετά»

«Η περσινή χρονιά δεν ήταν και η χειρότερη, θα βελτιωθώ αρκετά»

Η χρονιά που μας πέρασε ήταν η πρώτη χρονιά του Joel Matip στην Liverpool. Μπορεί η Premier League να είναι πιο απαιτητική από την Bundesliga και ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής να είναι συνήθως αρκετός, όμως ο Joel Matip έκανε μία αρκετά καλή χρονιά, δείχνοντας στοιχεία της κλάσης του, ιδίως στον αέρα και με την μπάλα στα πόδια. Όμως, ο ίδιος πιστεύει πως έχει ακόμα πολλά να βελτιώσει – και ακόμα περισσότερα να δείξει, ανεξάρτητα από το αν αυξηθεί ο ανταγωνισμός στην θέση του (βλέπε Van Dijk), ενώ μίλησε και για την σχέση του με τον παρτενέρ του στη άμυνα, Dejan Lovren.

«Η τελευταία χρονιά δεν ήταν και η χειρότερη, όμως μπορώ να βελτιωθώ αρκετά και θα βελτιωθώ αρκετά. Θέλω χρόνο γι’ αυτό. Παίρνω βοήθεια από όλους και θα την χρησιμοποιήσω για να γίνω καλύτερος. Πάντα θες λίγο χρόνο για να προσαρμοστείς σε ένα νέο πρωτάθλημα. Θες λίγο χρόνο για να μάθεις τους συμπαίκτες σου και να τους καταλαβαίνεις χωρίς να λέτε κάτι. Δεν είμαι 35, οπότε μπορώ ακόμα να βελτιωθώ» 

Όσο για την σχέση του με τον Lovren;

«Από την πρώτη μέρα που ήρθε ο Dejan σε μένα, είχαμε καλή σχέση. Μπορούμε να συνεννοηθούμε στα Γερμανικά, και αυτό βοηθάει πολύ. Ήταν πραγματικά πολύ εύκολο να αποκτήσω καλή σχέση μαζί του. Έχουμε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού και πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ καλά. Χρησιμοποιούμε τους επιθετικούς παίκτες μπροστά. Αυτό σημαίνει ότι σαν αμυντικοί οφείλουμε να παίζουμε κι εμείς ψηλά. Αν οι έξι μπροστά κάνουν διαφορετική δουλειά και οι υπόλοιποι μένουν πίσω, τότε αυτό δεν δουλεύει. Πρέπει να έχεις περάσει την ίδια ιδέα για το ποδόσφαιρο και στους έντεκα παίκτες. Αν ο ένας παίζει για τον εαυτό του, τότε αυτό δεν δουλεύει» ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν μία πιθανή ενίσχυση της ομάδας στην θέση του στόπερ θα δυναμώσει το κίνητρο του για βελτίωση, αυτός είπε:

«Θέλω να βελτιωθώ για τον εαυτό μου, όχι για άλλους. Θα βελτιωθώ, αλλά το τι θα κάνει ο σύλλογος; Δεν είναι δικός μου τομέας. Θα συγκεντρωθώ στα πράγματα που μπορώ να βελτιώσω» είπε ο Καμερουνέζος στόπερ.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com