Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Δύο «μεταγραφές» για την Liverpool στην προετοιμασία

Δύο «μεταγραφές» για την Liverpool στην προετοιμασία

Μπορεί η Liverpool να απέκτησε τους Mohamed Salah και Dominic Solanke, όμως με τον δεύτερο να αποτελεί λύση κυρίως για την U23 και τον πρώτο να έρχεται για περαιτέρω ενίσχυση στα πλάγια, όπου πονούσε φέτος η Liverpool, ίσως να μην είναι οι σημαντικότερες προσθήκες στην προετοιμασία.

Κακά τα ψέματα, οι Sadio Mane και Jordan Henderson είναι παίκτες βαρόμετρο για την ομάδα. Φάνηκε στις απουσίες τους φέτος. Ο μεν είναι ο κύριος εκφραστής της επίθεσης της Liverpool και ο δε είναι ο αρχηγός και η καλύτερη λύση στο 6 για την ομάδα μας. Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε πόσες φορές έχουμε πει για την αναγκαιότητα παίκτη στο 6 και επιθετικού που θα φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Και αυτοί οι δύο είναι ό,τι καλύτερο έχουμε σε αυτά τα κομμάτια. Άλλωστε, το δείχνουν και τα στατιστικά – και αυτή την φορά, δεν λένε ψέματα.

Τα προσδοκώμενα γκολ κατά για την Liverpool με τον Henderson στην 11αδα ήταν 0.92 ανά ματς, ενώ χωρίς αυτόν ο αριθμός ανέβαινε στο 1.12, ενώ οι πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου από 144 κατά μέσο όρο μειώθηκαν στις 132, που σημαίνει ότι η Liverpool απειλούσε λιγότερο χωρίς τον Henderson. Ο αρχηγός αποτελεί τον στυλοβάτη μεταξύ άμυνας κι επίθεσης και η απουσία του ήταν κάτι παραπάνω από φανερή, ιδίως στην άμυνα, όπου δεν υπήρχε κάποιος για να καλύψει ικανοποιητικά τους χώρους μπροστά από την άμυνα, να κόψει επιθέσεις και να ανεβάσει μπροστά την ομάδα. Και αυτή είναι η δουλειά που ξέρει να κάνει πάρα πολύ καλά ο αρχηγός.

Όσον αφορά τον Mane, τα στατιστικά στοιχεία είναι πολύ πιο απλά. Η Liverpool κέρδιζε 2 πόντους ανά αγώνα, ενώ χωρίς τον Σενεγαλέζο, ο αριθμός πέφτει στο 1.58, ενώ τα προσδοκώμενα γκολ υπέρ μειώνονται από το 1.63 στο 1.47. Η διαφορά είναι πλέον ορατή και στα νούμερα.

Όμως δεν είναι τόσο τα νούμερα, όσο τι γεγονός ότι η Liverpool για κάτι λιγότερα από 26 ματς (14 χωρίς Henderson και 12 χωρίς Mane, αλλά σε κάποια έλειπαν και οι δύο) αγωνίστηκε χωρίς τον αρχηγό της και τον καλύτερο παίκτη της. Με τις επιστροφές των δύο παικτών σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης την επόμενη εβδομάδα, ο Klopp θα μπορεί να δουλέψει ξανά μαζί τους και να χτίσει πάνω τους, αρκεί να παραμείνουν υγιείς φέτος. Το τι μπορούν να κάνουν, το ξέρουμε. Ευελπιστούμε να το δείξουν για όσο περισσότερο διάστημα γίνεται.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com