Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Μία σύντομη ανάλυση του Leicester-Liverpool

Μία σύντομη ανάλυση του Leicester-Liverpool

Παιχνίδι κομβικού χαρακτήρα είναι αυτό που διεξάγεται αύριο το βράδυ στο King Power Stadium ανάμεσα στις Leicester και Liverpool. «Οξυγόνο παραμονής» αναζητούν οι πρωταθλητές ενώ να χτίσουν ξανά ευνοικό σερί νικών οι φιλοξενούμενοι μετά την εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Tottenham και λίγες μέρες πριν η Arsenal έλθει στο Anfield.

 

Τι είδαμε στο πρώτο παιχνίδι : Στην πρεμιέρα της νέας Main Stand η Liverpool κατέγραψε μία άνετη επικράτηση με 4-1. Η ομάδα του Ranieri έδωσε πολύ χώρο στους παίκτες του Klopp, οι οποίοι τον εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο ενώ παράλληλα δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα μέσα στο 90λεπτο.

 

Τι περιμένουμε αύριο : Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο προς ανάγνωση, η οποία κατέστη ακόμη δυσκολότερη μετά την απόλυση του Claudio Ranieri από τον πάγκο των «Αλεπούδων». Σημείο βέβαιο και πρώτο εκπηγάζον από αυτό το γεγονός είναι η αλλαγή ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης που θα έχουν οι παίκτες της Leicester. Αυτό δεν μπορεί εύκολα να κερδίσει παιχνίδι από μόνο του αλλά μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω σε οριακό και σφιχτό παιχνίδι. Την Τετάρτη που πέρασε στο Champions League, ο απελθών Ιταλός τεχνικός παρέταξε τη Leicester με 4-4-2 στο πρώτο ημίχρονο και τον Mahrez δίπλα στον Vardy και τον Musa καίτοι επιθετικός να πηγαίνει στα πλάγια.  Κίνηση που δεν βγήκε διότι η Leicester δεν είχε κατοχή μπάλας (μόλις 26 πάσες μπροστά από τη σέντρα στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Nasri της Σεβίλλης είχε μόνος του 27) ώστε να μπει ο Αλγερινός ανάμεσα στις γραμμές των Ισπανών. Ο Gray έδωσε άλλη διάσταση στο δεύτερο ημίχρονο και δεν αποκλείουμε ο νεαρός εξτρέμ να ξεκινήσει βασικός ώστε όχι μόνο να τρέξει αλλά και να βοηθήσει ανασταλτικά. Δεν αποκλείουμε σε τέτοιο σενάριο, ο Shakespeare, προσωρινός προπονητής των γηπεδούχων, να ξεκινήσει με 3 χαφ αντί για το σύνηθες 4-4-2 της ομάδας ώστε να αναχαιτήσει κινήσεις από τον άξονα με ή χωρίς τη μπάλα από τη Liverpool. Σε τέτοια περίπτωση η τριάδα θα αποτελείται μάλλον από τους N’Didi, Albrighton και Drinkwater.

Περιμένουμε τη Leicester κάπως πιο πειθαρχημένη διότι σε πολλά παιχνίδι φέτος αμύνθηκε ωστόσο είχε πολλές αδυναμίες και κενά για να μιλήσει κάποιος για μία άμυνα συμπαγή. Σε αυτό το κομμάτι περιμένουμε κάποια βελτίωση. Βέβαια, η Leicester εξακολουθεί να έχει μακράν το πλέον αργό δίδυμο κεντρικών αμυντικών σε όλο το πρωτάθλημα και εκεί πρέπει να χτυπήσει η Liverpool με κάθε ευκαιρία. Όσον αφορά τους «Κόκκινους» χρήζει αναφοράς η αποχή τους εδώ και 16 μέρες από ανταγωνιστικές συνθήκες αγώνα. Αφενός μεν υπάρχει ενδεχόμενο να φανεί η απουσία αυτή στις πρώτες στιγμές του αγώνα αλλά από την άλλη οι πολύτιμες ανάσες αναμένεται να υπηρετήσουν άψογα το παιχνίδι του Klopp ώστε να δούμε μία Liverpool με αυξάνουσες ενεργειακές στάθμες όσο περνά η ώρα μέσα στο παιχνίδι. Στοιχείο που μάλλον δεν θα έχει η Leicester προιόντος του 90λέπτου διότι είχε μεσοβδόμαδα παιχνίδι Champions League όπου κατέγραψε κατά μέσο όρο μόλις 22-25%  ποσοστό κατοχής μπάλας και σπατάλησε πολλή ενέργεια.

Συνοψίζοντας, ομιλούμε για ένα παιχνίδι που σίγουρα κρύβει παγίδες και θα πρέπει να προσεχτεί ιδιαίτερα η εκκίνησή του. Η Liverpool θα έχει τη μπάλα και σε ανοιχτό παιχνίδι θα πρέπει σίγουρα να χτυπήσει τους Morgan και Huth ενώ με τη μπάλα στα πόδια σε παρατεταγμένη Leicester κλειδί είναι η υπομονή και η αξιοποίηση των άκρων διότι οι δύο ακραίοι αμυντικοί της Leicester (Simpson και Fuchs) έχουν μία εμμονική τάση να κλείνουν υπερβολικά και να παίρνουν κάποιες στιγμές μέτρα που δημιουργούν πολλούς χώρους στο δεύτερο δοκάρι. Κατά την εκτίμησή μας, τα περισσότερα τη Δευτέρα το βράδυ εξαρτώνται από τα πόδια των παικτών του Jurgen Klopp, oι οποίοι ανανεωμένοι σωματικά και πνευματικά μάλλον δεν έχουν και ιδιαίτερα ελαφρυντικά.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com