Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Καλύτερος βραζιλιάνος στην Ευρώπη ο Philippe!

Καλύτερος βραζιλιάνος στην Ευρώπη ο Philippe!

Το βραβείο του καλύτερου Βραζιλιάνου στην Ευρώπη κέρδισε ο Philippe Coutinho. Ο 24χρονος συγκέντροσε το 32.1% των ψήφων και κατέκτησε το «Samba d’or» όπως ονομάζεται.

Ο Coutinho που παρέλαβε το βραβείο από το SambaFoot στο Mellwood, δήλωσε:

«Σημαίνει πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενος να ξέρω πως η απόδοσή μου την περασμένη χρονιά αναγνωρίστηκε με αυτό τον τρόπο από πολύ κόσμο. Ήταν μια πολύ σημαντική χρονιά για μένα, και είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίζω αυτό το βραβείο.

Ήταν μια καλή χρονιά. σαν ομάδα, παίξαμε πολύ καλά και καταφέραμε να πάμε σε 2 τελικούς, που δυστυχώς όμως δεν τους κερδίσαμε. Ήταν μια πολύ κακή εμπειρία, το να πρέπει να συμβιβαστούμε με την ήττα από την  Sevilla, αλλά αυτό μας έκανε πιο δυνατούς σαν σύνολο.

Μετά αρχίσαμε την σεζον πολύ καλά, παίξαμε πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, οπότε το 2016 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για εμάς.

Στο τέλος είχα ένα τραυματισμό, έχασα κάποια παιχνίδια, αλλά παρέμεινε μια θετική χρονιά.»

Ο Βραζιλιάνος που είχε 18 γκολ συνολικά με την Liverpool και την εθνική του, δεν παρέλειψε να εκθεάσει και την επιρροή του Jurgen Klopp στο παίχνιδι αυτού αλλά και της ομάδας.

«Ο κόουτς απαιτεί πολλά από μας. Δουλεύουμε πολύ, τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά, η ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες. 

Όλοι έχουν παίξει καλά αυτή τη χρονιά και έχουν κάνει ότι μας ζητάει ο προπονητής μας, και για αυτό ο κοουτς μας αφήνει τόσο ελεύθερο το παιχνίδι μας. 

Σίγουρα ο καθένας έχει τις αρμοδιότητές του. Όποτε δεν έχουμε την μπάλα πρέπει να μαρκάρουμε, να είμαστε στην θέση μας, στην άμυνα, αλλά με τον τρόπο που εμείς θέλουμε, κανείς δεν νιώθει πίεση για το ποιός θα αμυνθεί και ποιός θα πάρει αποφάσεις. Όλοι δουλεύουμε μαζί, σαν σύνολο.»

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com