Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αυτή ήταν Liverpool!!!

Αυτή ήταν Liverpool!!!

Κείμενο: Νίκος Γεωργόπουλος 

Με μία εξαιρετική εμφάνιση η Liverpool «κατάπιε» την Tottenham, πέτυχε μια πανάξια νίκη και έμεινε ολοζώντανη στη μάχη της τετράδας με την πρώτη της νίκη στην Premier League το 2017! Στο πρώτο ημίχρονο οι Reds έπαιξαν ποδόσφαιρο που θύμισε… φθινόπωρο και στο δεύτερο ημίχρονο με ώριμη διαχείριση περιόρισε το ρίσκο και χωρίς να απειληθεί κράτησε το 2-0 και ένα υπερπολυτιμο τρίποντο.

Η Liverpool με μια λέξη ήταν ισοπεδωτική στο πρώτο ημίχρονο. Βοήθησε ασφαλώς πολύ και το γρήγορο γκολ της όσο και οι τοποθετήσεις των παικτών της Tottenham. Οι παίκτες του Klopp έπαιξαν ενστικτώδες και έξυπνο ποδόσφαιρο και άξιζαν απολύτως το προβάδισμα στο ημίχρονο. Στο 16′ ο Mane έκανε εξαιρετική κίνηση ανάμεσα στους στοπερ της Tottenham και μετά την φανταστική κάθετη πάσα του Wijnaldum εκτέλεσε το Lloris με 1-0. Η Liverpool πίεζε εξαιρετικά και έτρεχε σε όλους τους διαθέσιμους χώρους,ιδιαίτερα από τα αριστερά εκμεταλλευόμενη όλες τις λάθος τοποθετήσεις του Ben Davies(μέχρι το 25′ το 49% των επιθέσεων μας είχε γίνει από τη μεριά που ήταν ο Davies και ο Mane) και στο 19′ έκανε το 2-0 με τον Mane με την Τρίτη προσπάθεια να νικά τον Lloris Αφού δεν μπόρεσαν Lallana και Firmino. Ο Mane άγγιξε ονειρικό χατ ρικ αλλά αφενός σε Τετ α τετ νικήθηκε από το Lloris ενώ 1′ έκανε εξαιρετικό σουτ απαιτώντας νέα εξαιρετική επέμβαση του Γάλλου τερματοφύλακα. Λίγο μετά η Tottenham έχασε κλασική ευκαιρία να μειώσει με τον Son ωστόσο ο Mignolet με καίρια επέμβαση κρστησε το 2-0. Ο Coutinho λιγο αργότερα πλάσαρε πάνω στον Lloris ενώ το φάουλ του Erikssen περάσω πάνω από τα δοκάρια. Το ημίχρονο έληξε στο 2-0 με μια Liverpool να είναι σαφώς με το πόδι στο γκάζι, να έχει εξαιρετικούς Mane/Wijnaldum ενώ ο Firmino πίεζε σε κάθε ιντσα του γηπέδου και ο Coutinho μετά από καιρό ήταν πολύ καλός.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδαμε το ρυθμό που είδαμε στο πρώτο. Κάτι που εκ των πραγμάτων ηταν δυσκολο. Η Liverpool πίεσε πάλι σε όλο το γήπεδο ωστόσο δεν ανοίχτηκε ιδιαίτερα και έπαιξε πρωτίστως για να μην δεχτεί τέρμα. Η πρώτη της καλή προσπάθεια ήρθε στο 70′ με σουτ του Coutinho που πήγε άουτ όμως. Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις διότι και η Tottenham δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα και το γεγονός πως ο Kane είχε μια επαφή με τη μπάλα μέσα στην περιοχή της Liverpool καταδεικνύει την off the ball δουλειά των «Κόκκινων», οι οποίοι επέστρεψαν μετά από καιρό στις πειστικές εμφανίσεις και πλέον έχουν 2 εβδομάδες τουλάχιστον μέχρι τη Leicester( ή 3 μέχρι την Arsenal αν αναβληθεί το Leicester-Liverpool λόγω FA Cup). Αξιοσημείωτο πως μετά από καιρό η ομάδα είχε τα ανεξάντλητα τρεξίματα του πρώτου γύρου!YNWA!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com