Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Όλα Χ στο Anfield

Όλα Χ στο Anfield

Η Liverpool υποδέχθηκε την Chelsea στο Anfield για το τελευταίο εξ αναβολής παιχνίδι της φετινής Premier League.

 

Οι δύο ομάδες δεν έχουν πραγματοποιήσει τη σεζόν που θα ήθελαν οι φίλοι τους, ωστόσο οι «κόκκινοι» πριν το παιχνίδι κυνηγούσαν ακόμα μία θέση που θα τους οδηγούσε σε έξοδο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Europa League.

 

Ο μεγαλύτερος στόχος της φετινής σεζόν για την ομάδα του Jurgen Klopp δεν είναι άλλος από το Europa League, καθώς σε λίγες μέρες θα αντιμετωπίσουν στον τελικό την κάτοχο του θεσμού Sevilla και σε περίπτωση που το κατακτήσουν θα εξασφαλίσουν μία θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν.

 

Ωστόσο σε περίπτωση που δε γίνει αυτό ο Klopp σίγουρα θα ήθελε να έχει εξασφαλιστεί η έξοδος στο Europa League της επόμενης σεζόν μέσω του πρωταθλήματος. Το πόσες ομάδες θα πάρουν εισιτήριο για το θεσμό δεν είναι σίγουρο ακόμα, αφού θα εξαρτηθεί κυρίως από την Manchester United. Αυτό γιατί αν οι «κόκκινοι διάβολοι» προκριθούν στο Europa League μέσω του πρωταθλήματος και κατακτήσουν και το F.A. Cup τότε θα ανοίξει μία παραπάνω θέση από το πρωτάθλημα και έτσι θα πάρει το εισιτήριο για το θεσμό και η ομάδα που θα τερματίσει έβδομη. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πάρουν εισιτήριο για ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του πρωταθλήματος έξι ομάδες (τέσσερις για Champions League και δύο για Europa League).

 

Από την άλλη οι φίλοι της Chelsea θα θέλουν να ξεχάσουν αυτή την τραγική σεζόν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, καθώς μετά από όλα τα αρνητικά ρεκόρ που έσπασε η ομάδα τους σαν προηγούμενη πρωταθλήτρια έμεινε φυσιολογικά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και  πλέον όλοι περιμένουν τον Antonio Conte να έρθει για να δουν την ομάδα να γυρνάει στις θέσεις που τους είχε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια.

 

Ο Klopp δεν επεφύλασσε κάποια έκπληξη στην αρχική του εντεκάδα και έβαλε όλα του όπλα στο ματς, όπως άλλωστε είχε δηλώσει και μετά το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Watford, στο οποίο είχε ξεκουράσει πολλούς παίκτες που είχαν αγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό κόντρα στη Villarreal.

 

Ο Guus Hiddink από την άλλη μεριά είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες και έτσι παρέταξε την ομάδα με τον Mikel σε ρόλο κεντρικού αμυντικού και τον νεαρό Traore στην κορυφή του γνωστού του 4-2-3-1. Σε συνδυασμό με την επιθυμία του μελλοντικού τεχνικού των «μπλε» Conte να δει κάποιους παίκτες από τις ακαδημίες να παίρνουν χρόνο στα τελευταία αδιάφορα παιχνίδια εκτός από τον νεαρό επιθετικό στην αποστολή βρέθηκαν άλλοι τέσσερις παίκτες από την ομάδα νέων.

 

 

Το παιχνίδι

 

Η Liverpool μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και πήρε τον έλεγχο κυριολεκτικά από το πρώτο λεπτό, με τον Sturridge να κερδίζει φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και να το εκτελεί απευθείας ο ίδιος, όμως το σουτ του δεν ήταν καθόλου καλό και κατέληξε στις κερκίδες.

 

Η Liverpool είχε ήδη κερδίσει τρία κόρνερ και είχαν τρία μακρινά σουτ πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, με τον Begovic να κάνει πολύ καλή επέμβαση στο καλύτερο από αυτά στο 8’ και να αρνείται το γκολ στον Coutinho.

 

Η πρώτη φορά που η Chelsea προσπάθησε να φανεί απειλητική ήταν στο 16’ με τον Perdo να προσπαθεί να μπει στην περιοχή και να κάνει το σουτ, όμως ο Toure τοποθετήθηκε καλά και η μπάλα κόντραρε πάνω του. Στη συνέχεια της φάσης ο Pedro πρόλαβε τη μπάλα στο αριστερό άκρο της περιοχής, όμως οι Toure και Moreno τον ανάγκασαν να παραχωρήσει το άουτ.

 

Με τη συμπλήρωση 19 λεπτών οι γηπεδούχοι είχαν μία τρομερή ευκαιρία με τον Sturridge να γυρνάει στο κέντρο και να βγάζει πολύ καλή πάσα στον Firmino. Εκείνος μπήκε στην περιοχή του Begovic μετά από την κούρσα που έκανε, όμως στο τέλος η επιλογή του δεν ήταν καλή και βγήκε αρκετά στην άκρη με αποτέλεσμα το πλασέ του να καταλήξει άουτ από δύσκολη γωνία με τους αμυντικούς να ελέγχουν.

 

Στο 23’ ο Hazard έκανε ένα καλό σουτ έξω από την περιοχή και ο Mignolet έπεσε ωραία στην αριστερή του γωνία κάνοντας την επέμβαση, όμως δεν έδιωξε τη μπάλα αρκετά μακριά από το τέρμα και τον κίνδυνο απομάκρυνε με υπερένταση ο Toure.

 

Στα επόμενα λεπτά οι «μπλε» ισορρόπησαν το παιχνίδι και βρήκαν την ευκαιρία να κερδίσουν μερικά μέτρα στο γήπεδο. Έτσι προσπάθησαν να απειλήσουν και τα κατάφεραν στο 32’ με τον Hazard και μια εκπληκτική κούρσα με σλάλομ και να νικάει τον Mignolet με πολύ ωραίο πλασέ στη γωνία του. Έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα σε μία ακόμη επίσκεψη τους στο Anfield παγώνοντας για λίγο τον κόσμο.

 

Στη συνέχεια οι «κόκκινοι» πήραν ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο οι «μπλε» είχαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους με τον Traore. Ο νεαρός έκανε το κοντρόλ και βρέθηκε μέσα στην περιοχή από τα δεξιά και απέναντι από τον Mignolet στο 39’, όμως το πλασέ του πέρασε πολύ έξω από το αριστερό δοκάρι απογοητεύοντας τους συμπαίκτες του αλλά και τον ίδιο.

 

Στο 42’ η Chelsea κέρδισε φάουλ αρκετά μακριά από την περιοχή των αντιπάλων τους και οι παίκτες της το εκτέλεσαν γρήγορα πιάνοντας ανοργάνωτη την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Fabregas έγινε αποδέκτης της μπάλας και σούταρε από μακριά, με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Mignolet και τον Βέλγο να τα βάζει με τους συμπαίκτες του γιατί δεν αντέδρασαν σωστά.

 

Οι παίκτες του Klopp προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποια ευκαιρία πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως δεν τα κατάφεραν και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-1.

 

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε τόσο δυνατά όσο το πρώτο, αφού οι γηπεδούχοι δεν είχαν τον ίδιο ρυθμό, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν το γκολ που τους έφερνε μπροστά και δεν χρειαζόταν να ρισκάρουν να ανέβουν περισσότερο.

 

Η πρώτη καλή ευκαιρία του ημιχρόνου ήρθε για τον Chelsea στο 56’ και πάλι με το Hazard. Ο Βέλγος ήταν σε πολύ καλή μέρα και αναστάτωσε για μία ακόμη φορά την άμυνα της Liverpool, αυτή τη φορά με κατά μέτωπο κούρσα στον άξονα. Ο Hazard έσπασε τη μπάλα προς τα δεξιά έξω από την περιοχή του Mignolet και σούταρε, ο συμπατριώτης του έκανε καλή επέμβαση με το δεξί χέρι, ενώ στη συνέχεια μπλόκαρε τη μπάλα μπροστά από τον Traore που ήθελε να πάρει το ριμπάουντ.

 

Στο 57’ είχαμε την πρώτη αλλαγή στο ματς με τον Kenedy να περνάει στη θέση του Willian καθώς ο τελευταίος φαίνεται να είχε κάποιες ενοχλήσεις.

 

Στο 60’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουνε τον Sturridge να παίρνει ωραία πάσα του Lallana μπαίνοντας στην περιοχή της Chelsea, να κάνει το σουτ, όμως να βλέπει τον Begovic να απομακρύνει σε κόρνερ. Ο Άγγλος επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από κοντινή πάσα στο κόρνερ από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Toure πήρε την κεφαλιά με τον Begovic να δίνει τη λύση σε άλλη μία ευκαιρία των «κόκκινων» μπλοκάροντας ωραία.

 

Οι παίκτες του Klopp άρχισαν να πιέζουν περισσότερο και να προσπαθούν να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την περιοχή της Chelsea. Ωστόσο παρά την πίεση δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Begovic.

 

Ο Klopp προσπάθησε να σπρώξει την ομάδα του πιο μπροστά και έτσι έκανε τις πρώτες κινήσεις του στο 75’, περνώντας τους Allen και Benteke στις θέσεις των Milner και Lallana. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Hiddink έδωσε χρόνο σε άλλο ένα νεαρό ταλέντο της Chelsea, τον Abraham, βάζοντας τον στη θέση του Traore.

 

Ούτε αυτές οι αλλαγές φάνηκαν ικανές να βοηθήσουν τους γηπεδούχους να φτάσουν με αξιώσεις σε απόσταση βολής από την εστία του Begovic και έτσι στο 88’ ο Klopp έκανε και την τελευταία του αλλαγή περνώντας τον Ojo στη θέση του Toure.

 

Ο νεαρός ακραίος απείλησε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα όταν προσπάθησε να νικήσει τον Βόσνιο τερματοφύλακα από δύσκολη γωνία μετά από γέμισμα από τα δεξιά, όμως έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

 

Στο 90’ με τους παίκτες της Liverpool να έχουν ανέβει ψηλά ψάχνοντας την ισοφάριση ο Pedro βρήκε χώρο και έφτασε απέναντι από την Mignolet, όμως ο Βέλγος τερματοφύλακας κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι κάνοντας ωραία επέμβαση στο σουτ του Ισπανού.

 

Όπως αποδείχθηκε λίγο αργότερα η επέμβαση αυτή ήταν καθοριστική, αφού οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση με τον Benteke να εκμεταλλεύεται τη λάθος εκτίμηση του Begovic και την άσχημη απομάκρυνση του μετά από σέντρα του Ojo και να γράφει το 1-1 με κοντινή κεφαλιά.

 

Στο χρόνο που απέμεινε η Liverpool δε μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη επικίνδυνη φάση και έτσι το τελικό σκορ ήταν το 1-1, με τους γηπεδούχους πλέον να μην κρατάνε στα χέρια τους την έβδομη θέση και να θέλουν στραβοπάτημα της έβδομης Southampton για να την κατακτήσουν. Ωστόσο αν αυτό γίνει και συνδυαστεί με ήττα της West Ham μπορούν να φτάσουν μέχρι και στην έκτη θέση.

 

Οι «κόκκινοι» βέβαια αναμένεται να παρουσιαστούν με αρκετές αλλαγές στο τελευταίο τους παιχνίδι, αφού λίγες ώρες αργότερα θα ταξιδέψουν στη Βασιλεία για τον τελικό του Europa League.

 

 

Συνθέσεις:

Liverpool (Klopp): Mignolet – Clyne, Lovren, Toure (Ojo 88’), Moreno – Milner (Allen 75’), Can – Lallana (Benteke 75’), Firmino, Coutinho – Sturridge

Subs: Bogdan, Skrtel, Smith, Leiva

 

Chelsea (Hiddink): Begovic – Azpilicueta, Cahill, Mikel, Baba Rahman – Fabregas, Matic – Willian (Kenedy 57’), Hazard, Perdo (Loftus-Cheek 90+3’) – Traore (Abraham 74’)

Subs: Amelia, Palmer, Tomori, Pato

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com