Είσαι εδώ
Home > ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Liverpool-Southampton (preview)

Liverpool-Southampton (preview)

Liverpool και Southampton έρχονται αντιμέτωπες στο Anfield, για την 1η αγωνιστική της Premier League και θέλουν να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στις 15:30 ώρα Ελλάδας η έναρξη της αναμέτρησης, διαιτητής ο Mark Clattenburg.

Liverpool

Η ώρα να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς τον Luis Suarez, έφτασε για τη Liverpool. Την περασμένη σεζόν οι Reds τερμάτισαν στη 2η θέση της βαθμολογίας, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την 1η Manchester City και επέστρεψαν στο Champions League μετά από τέσσερα χρόνια, με τον Ουρουγουανό επιθετικό να πετυχαίνει 31 γκολ και να μοιράζει 21 ασίστ. Πλέον όμως ο Suarez αποτελεί παρελθόν (παίκτης της Barcelona) και έτσι η Liverpool θα πρέπει να προσπαθήσει να επαναλάβει μια πορεία αντίστοιχη της περσινής της χωρίς αυτόν. Τα έξι καλοκαιρινά μετεγγραφικά αποκτήματα -επτά αν λογαριάσουμε και τον Origi που δόθηκε δανεικός στη Lille- σίγουρα θα βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια. Tο ίδιο και μια νίκη κόντρα στη Southampton, στο πρώτο της επίσημο ματς της νέας σεζόν.

Η Liverpool προέρχεται από μεγάλη -έστω και φιλική- νίκη κόντρα στη Dortmund (4-0). Στα υπόλοιπα φιλικά προετοιμασίας της, κέρδισε Preston (1-2), Ολυμπιακό (1-0), Manchester City (2-2 τελικό, 3-1 πέναλτι) και Milan (2-0), ενώ έχασε από Brondby (2-1), Roma (1-0) και Manchester United (3-1)

Στα αγωνιστικά νέα, o Brendan Rodgers αναμένεται να μην έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Markovic, Lallana, Flanagan και Agger.

Southampton

Σε μεταβατική περίοδο βρίσκεται η Southampton. Την περασμένη σεζόν οι Saints ήταν η ευχάριστη έκπληξη της Premier League, αφού τερμάτισαν στην 8η θέση, αλλά πλέον είναι… διαφορετική ομάδα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού άλλαξαν προπονητή, με τον Mauricio Pochettino να αποχωρεί με προορισμό την Tottenham και τον Ronald Koeman να τον αντικαθιστά, πούλησαν έξι παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Lallana (Liverpool), Lambert (Liverpool), Shaw (Manchester United) και Lovren (Liverpool), που ήταν από τους… πρωταγωνιστές της περσινής πορείας και απέκτησαν επτά (πέντε με κανονική μετεγγραφή, δύο με τη μορφή δανεισμού). Πλέον η Southampton καλείται να τα πάει όσο το δυνατόν καλύτερα, παρά τις αλλαγές. Ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στη Liverpool σίγουρα θα της δώσει ώθηση για τη συνέχεια της σεζόν.

Οι Saints προέρχονται από φιλική εντός έδρας ήττα κόντρα στη Leverkusen (0-1), ενώ στα υπόλοιπα φιλικά προετοιμασίας τους κέρδισαν Hoensbroek (0-4), Hasselt (0-6), Swindon (0-1), Bournemouth (0-1) και Brighton (1-3).

Στα αγωνιστικά νέα, η μοναδική απουσία της Southampton θα είναι ο τραυματίας Gardos.

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες συνολικά 97 φορές στη μέχρι τώρα ιστορία τους, με τη Liverpool να έχει 48 νίκες, τη Southampton να έχει 27 και τα υπόλοιπα 22 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Στα τελευταία πέντε μεταξύ τους ματς, η Southampton έχει τρεις νίκες, ενώ η Liverpool έχει δύο. Η Liverpool κέρδισε 0-3 στην πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους (1 Μαρτίου 2014), αλλά η Southampton κέρδισε 0-1 την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το Anfield (21 Σεπτεμβρίου 2013).

Πηγή: www.englishfootball.gr

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com