Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πως το Γαελικό ποδόσφαιρο διαμόρφωσε τον Conor Bradley (Μέρος 2ο)

Πως το Γαελικό ποδόσφαιρο διαμόρφωσε τον Conor Bradley (Μέρος 2ο)

Το Γαελικό ποδόσφαιρο είναι μια μίξη ποδοσφαίρου και ράγκμπι. Κάθε ομάδα αποτελείται από 15 παίκτες, οι οποίοι μπορούν να πιάσουν με τα χέρια την στρογγυλή μπάλα, να την κλωτσήσουν ή να την πασάρουν με τα χέρια στους συμπαίκτες τους.

Ο σκοπός τους είναι να σκοράρουν σε τέρματα που μοιάζουν με αυτά του ράγκμπι. Αν η μπάλα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (και ανάμεσα στα δύο κάθετα), η ομάδα κερδίζει έναν βαθμό, ενώ αν καταλήξει στα δίχτυα κάτω από αυτό κερδίζει 3 βαθμούς.

Ο Bradley που πήγε στην Aghyaran από την ηλικία των 5 χρόνων αγωνίστηκε κυρίως ως μέσος.

«Ήταν ένα εξαιρετικό ταλέντο» συνεχίζει ο πρώην προπονητής του, o Anthony Devine. «Είχε από φυσικού του απίστευτη ενέργεια και αθλητισμό. Ποτέ δεν τον ενδιέφερε ο αντίπαλος εναντίον του οποίου θα έπαιζε. Έμπαινε απλά στον αγωνιστικό χώρο και έπαιζε».

«Μπορείτε να το διαπιστώσετε και στη Liverpool, δείτε την ενέργεια που άφησε για αυτούς στον αγωνιστικό χώρο, ακριβώς όπως και σε μας. Δεν σταματούσε ποτέ και έτσι έδινε το παράδειγμα στους συμπαίκτες του. Αν είχες τον Conor στην ομάδα, γνώριζες πως είχες μια καλή ευκαιρία (για νίκη)».

Όταν μπει κάποιος στο φουαγιέ του Aghyaran Cluhouse, τα μάτια του θα πέσουν αμέσως σε μια φωτογραφία του Bradley στα σκαλιά. Η φωτογραφία που γράφει με κεφαλαία: «AGHYARAN’S CONOR BRADLEY. NOW LIVERPOOL FC STAR» τραβήχτηκε στον τελευταίο αγώνα του Bradley, στον οποίο υποτίθεται πως δεν θα έπρεπε να παίξει.

Ήταν ένας Τελικός αγώνας Κυπέλλου το 2019, μια χρονιά που ο Bradley είχε αφήσει πίσω του το Γαελικό Ποδόσφαιρο και την Aghyaran λόγω της ανάμειξης του πλέον με τη Liverpool. Παρόλα αυτά έκανε 20 μίλια στο δρόμο για να φτάσει στο Trillick όχι απλώς για να συμπαρασταθεί στους φίλους του που έπαιζαν εναντίον της Drumragh, αλλά και για να παίξει!

Όπως αποδείχθηκε ο Bradley είχε φέρει μαζί τη φανέλα και το σορτς του και κατάφερε να πείσει τους απρόθυμους προπονητές Kevin Moss και Kevin McMenamin να τον αφήσουν να αγωνιστεί. Τελικά ούτε ο Bradley κατάφερε να εμποδίσει την ήττα της Aghyaran σε εκείνον τον αγώνα με διαφορά 6 βαθμών.

Η άγρια αποφασιστικότητα του Bradley ήταν πάντα εμφανής σε όλους όσους διαμόρφωσαν την πορεία του. Ο Gary McHugh που προπόνησε τον Bradley στις U13 και U14 μαζί με τον Devine δεν μπορεί να ξεχάσει την πρώτη μέρα που τον συνάντησε, όταν ο μικρός έπαιζε σε ένα τουρνουά U8s με άθλιο καιρό μάλιστα.

«Όλα τα μικρά είχαν γίνει μπλε από το κρύο. Κάποιοι είχαν αρχίσει να κλαίνε γιατί δεν ήθελαν να παίξουν και εκεί ανάμεσα τους βρισκόταν ο Conor που ανυπομονούσε να μπει στον αγωνιστικό χώρο» λέει.

«Αυτό που τον έκανε επίσης να ξεχωρίζει ήταν η ευμάθεια του και η συνεργασία του με τους προπονητές. Όταν ο προπονητής μιλά σε μια ομάδα μικρών παιδιών κάποια θα μιλάνε μεταξύ τους και δεν θα δίνουν την δέουσα προσοχή. Ο Conor όμως άκουγε και πρόσεχε την κάθε λέξη».

Γρήγορα ο Bradley κέρδισε την υπόληψη ως ενός από τους πλέον υποσχόμενους νεαρούς παίκτες της επαρχίας Tyrone-και όχι μόνο στην Aghyaran. Παίζοντας στην U13 του σχολείου του, τους Omagh Christian Brothers Grammar, και ενώ η ομάδα του έχανε με 8 πόντους κατάφερε να κάνει χατ τρικ σκοράροντας συνολικά 9 πόντους και να τους δώσει τη νίκη.

Συνεχίζεται…

Πως το Γαελικό ποδόσφαιρο διαμόρφωσε τον Conor Bradley
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com