Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δέσμευση του δημάρχου του Liverpool για τραμ προς το Anfield

Δέσμευση του δημάρχου του Liverpool για τραμ προς το Anfield

Το Anfield είναι ένα εμβληματικό γήπεδο, αλλά δεν είναι το πιο εύκολο μέρος για να φτάσουν ή να φύγουν οι οπαδοί που έρχονται στο Liverpool.

Η έλλειψη σιδηροδρομικού σταθμού κοντά στο Anfield αποτελεί εδώ και καιρό θέμα συζήτησης στο Merseyside. Για τους χιλιάδες οπαδούς που ταξιδεύουν προς το γήπεδο, δεν υπάρχει μια άμεσα προφανής διαδρομή μέχρι την L4.

Τώρα, όμως, ο δήμαρχος της Περιφέρειας του Liverpool, Steve Rotheram, δεσμεύτηκε να «εισαγάγει ένα δίκτυο τραμ χωρίς ράγες» για τους υποστηρικτές του, αν εκλεγεί για την τρίτη θητεία του στις 2 Μαΐου του τρέχοντος έτους, αναφέρει η Liverpool Echo.

Ο υποψήφιος των Εργατικών Rotheram δήλωσε ότι θα πρόκειται για «ένα νέο σύστημα ταχείας μεταφοράς που θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της πόλης».

Πρόσθεσε πως νέα δρομολόγια θα εκτελούνται μεταξύ του κέντρου του Liverpool και του αεροδρομίου Liverpool John Lennon, καθώς και προς το Anfield και το νέο γήπεδο στο Bramley Moore Dock για το Euro το 2028. Θα μεταφέρουν περισσότερους επιβάτες – και θα παρέχουν υπηρεσίες εξπρές – μειώνοντας τους χρόνους διαδρομής – προσφέροντας έναν κομψό, σύγχρονο τρόπο μετακίνησης.

Δεν πρόκειται για ένα τραμ όπως αυτά του Manchester ή του Edinburgh. Αντίθετα, ο Rotheram εξήγησε ότι θα είναι «παρόμοιο με το Glider του Belfast».

Αυτό το σύστημα είναι πιο κοντά σε ένα λεωφορείο που θα έχει συχνότερα δρομολόγια, περισσότερες στάσεις και λωρίδες προτεραιότητας για ταχύτερες μετακινήσεις.

Για μια πόλη που εξακολουθεί να μην έχει ηλεκτρονικά εισιτήρια για τα τοπικά τρένα, πρόκειται για μια καθυστερημένη βελτίωση που ο δήμαρχος ελπίζουμε ότι μπορεί να υλοποιήσει.

Θα έκανε τα ταξίδια προς το Anfield από το κέντρο της πόλης ευκολότερα, καθώς και θα προωθούσε περισσότερες ευκαιρίες για την περιοχή χάρη στις καλύτερες συνδέσεις με το αεροδρόμιο στο Speke.

Ένα πραγματικό τρένο ή τραμ θα ήταν καλύτερο, αλλά ο Rotheram και η ομάδα του θεωρούν ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, δεδομένου του πιθανού κόστους και της αναστάτωσης που συνεπάγεται η ανακαίνιση ή η εγκατάσταση σιδηροδρομικών γραμμών.

Υπάρχει τώρα μια διαδρομή με τα πόδια από και προς το κέντρο της πόλης, αλλά αυτή δεν είναι καθόλου προφανής και μπορεί να πάρει πάνω από μια ώρα για να ολοκληρωθεί.

Από το κέντρο της πόλης μετακινούνται επίσης λεωφορεία, αλλά συχνά συνεπάγονται μεγάλες αναμονές και χρειάζονται πολύ χρόνο στην κίνηση των ημερών των αγώνων. Συνήθως είναι πολύ δύσκολο να επιβιβαστεί ο κόσμος σε ένα λεωφορείο μετά από έναν αγώνα λόγω του τεράστιου αριθμού των ανθρώπων.

Με τον σύλλογο να εκμεταλλεύεται όλο και περισσότερο τα έσοδα εκτός αγωνιστικών ημερών, θα πιέσει για μια πιο ορατή διαδρομή που θα λειτουργεί και όταν η Liverpool δεν παίζει.

Δέσμευση του δημάρχου για τραμ προς το Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com