Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Sutton: «Έχω εντυπωσιαστεί από τη δουλειά στις Ακαδημίες της Liverpool»

Sutton: «Έχω εντυπωσιαστεί από τη δουλειά στις Ακαδημίες της Liverpool»

Ο πρώην επιθετικός της Chelsea, ο Chris Sutton παραδέχθηκε πως έχει εντυπωσιαστεί από τις τακτικές της ‘παλιάς σχολής’ που έχουν υιοθετήσει στις Ακαδημίες των Κόκκινων καθώς οι νέοι παίκτες ήταν αυτοί που βοήθησαν την Liverpool να φτάσει στην κατάκτηση του Carabao Cup.

Στις Ακαδημίες λοιπόν των Κόκκινων στους παίκτες απαγορεύεται η χρήση των κινητών αλλά και η άφιξη τους στον χώρο με πολυτελή αυτοκίνητα, σύμφωνα μάλιστα με παλιότερο άρθρο του Jamie Carragher στην The Telegraph το οποίο αποδεικνύεται επίκαιρο όσο ποτέ και ο Sutton δηλώνει ευτυχισμένος για τις μεθόδους που ακολουθούνται στο Kirkby.

Μιλώντας στο It’s All Kicking off podcast, o Sutton είπε μεταξύ άλλων «Μου αρέσει πολύ. Και θα σας πω τι έκανα ως παίκτης ακαδημίας. Καταρχήν βρισκόμουν γύρω από την πρώτη ομάδα αλλά και παίζαμε σε αυτήν στις προπονήσεις. Έπρεπε να σηκωθούμε στις 8 το πρωί και εγώ είχα τρείς παίκτες της πρώτης ομάδας να προσέξω ελέγχοντας τα παπούτσια, φανέλες κλπ. Έπρεπε να καθαρίσουμε το πάτωμα και να μαζέψουμε όλα τα άπλυτα από τα αποδυτήρια, ενώ οι παίκτες της πρώτης ομάδας έκαναν πλάκα μαζί μας».

Και συνέχισε λέγοντας: «Ήθελα όμως να βρίσκομαι εκεί και να καταφέρω οπότε έπρεπε να κερδίσω αυτό το δικαίωμα. Μπορούσαμε να προπονηθούμε με την πρώτη ομάδα, να πάμε μαζί τους στην περίοδο προετοιμασίας το καλοκαίρι και ο προπονητής πάντα μας έλεγε προσπαθήστε να βγείτε πρώτοι στους δρόμους ταχύτητας. Μένοντας γύρω από την πρώτη ομάδα και ακούγοντας τους παίκτες να συζητούν αποδείχθηκε χρυσός.»

«Πολλά έχουν αλλάξει πλέον στις ομάδες της Premier League. Οι ομάδες των νέων και η πρώτη ομάδα προπονούνται χωριστά χωρίς να απαραίτητα καλό αυτό. Επίσης όλες αυτές οι ιστορίες για τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα χρήματα που κερδίζουν παίζουν ρόλο επίσης. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι ουσιαστικά της εργατικής τάξης. Δεν μπορεί οι νέοι να έχουν τόσο πολλά τόσο γρήγορα. Όσο αφορά δε τα κινητά, αυτά αποτελούν πλέον τον εφιάλτη για όλη την κοινωνία.»

«Νομίζω ότι αυτό που κάνει η Liverpool στης Ακαδημίες της είναι υπέροχο και θα έπρεπε όλες οι ομάδες να αντιγράψουν τις μεθόδους τους.»
Σύμφωνα με τον Sutton τα αποτελέσματα της δουλειάς του Alex Inglethorpe και του επιτελείου του στις Ακαδημίες των Κόκκινων είναι ορατά και για τα επόμενα χρόνια θα συνεχίσουν να στελεχώνουν την πρώτη ομάδα με παίκτες όπως οι Conor Bradley και James McConnell οι οποίοι κατάφεραν να αναπτύξουν το ταλέντο τους μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον.

Είναι επίσης προφανές ότι η επιρροή του Jurgen Klopp αλλά και η εμπιστοσύνη του στη δουλειά που πραγματοποιείται στης Ακαδημίες θα αποτελέσει ίσως τη μεγαλύτερη κληρονομιά του.

Sutton: «Έχω εντυπωσιαστεί από τη δουλειά στις Ακαδημίες της Liverpool»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com