Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η μεγάλη προοπτική του Tyler Morton για την Liverpool

Η μεγάλη προοπτική του Tyler Morton για την Liverpool

Ο νεαρός Tyler Morton, με τις εμφανίσεις του δείχνει ότι θα μπορούσε να αποτελέσει μια αξιόπιστη λύση μακροπρόθεσμα, για τους Reds.

Την τρέχουσα σεζόν, ο Morton αγωνίζεται ως δανεικός στην Hull City και εντυπωσιάζει με τον σύλλογο της Championship. Έχει πραγματοποιήσει 25 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις για τους Tigers, καταγράφοντας τρία γκολ και τέσσερις ασίστ.

Ο 21χρονος αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ, ως ένα καθαρόαιμο Νο.6. Ο Jurgen Klopp εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητες του νεαρού, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-2022, δίνοντάς του θέση στην ενδεκάδα για πρώτη φορά, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Tottenham για την Premier League.

Πέρασε τους τελευταίους 18 μήνες ως δανεικός μακριά από το Anfield, πρώτα στην Blackburn Rovers και τώρα στην Hull City. Ο Άγγλος μέσος προσπαθεί να βοηθήσει τους Tigers να πετύχουν την άνοδο στην Premier League, με τον σύλλογο αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην έκτη θέση στον πίνακα της Championship και στην τελευταία θέση των play-off.

Η εντυπωσιακή σεζόν του Morton αποτυπώνεται και σε ένα συγκεκριμένο στατιστικό, το οποίο αναφέρεται στους παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή.

Η ερευνητική ομάδα εντός του Διεθνούς Αθλητικού Κέντρου CIES (CIES Football Observatory) έχει κατατάξει τους 100 κορυφαίους παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο όσον αφορά τη διατήρηση της κατοχής της μπάλας υπό υψηλή πίεση.

Ο νεαρός μέσος της Liverpool κατατάσσεται στην 74η θέση της συγκεκριμένης λίστα με ποσοστό 86,9 και είναι επίσης, ο τρίτος νεαρότερος (21), πίσω μόνο από τον Warren Zaire-Emery της Paris Saint-Germain (17) και τον Pablo Gavi της Barcelona (21).

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Darlington Nagbe της ομάδας Columbus Crew του Major League Soccer με ποσοστό 93,4 και ακολουθεί ο Rodri της Manchester City με ποσοστό 92,1.

Ο Morton βρίσκεται σε ψηλότερη θέση από αρκετούς καθιερωμένους μέσους της Premier League. Οι Douglas Luiz (Aston Villa), Billy Gilmour (Brighton), Yves Bissouma (Tottenham Hotspur) και Amadou Onana (Everton) έχουν όλοι χαμηλότερο ποσοστό από τον Morton.

Κανένας άλλος ποδοσφαιριστής της Liverpool, είτε δανεικός είτε μέλος της ομάδας του Klopp, δεν βρίσκεται στη λίστα των 10 κορυφαίων. Αν μη τι άλλο, ο Morton δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να αποτελέσει μέρος των μακροπρόθεσμων σχεδίων του συλλόγου στη μεσαία γραμμή.

Η μεγάλη προοπτική του Tyler Morton για την Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com