Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Arsenal – Liverpool (preview)

Arsenal – Liverpool (preview)

Arsenal και Liverpool κοντράρονται ξανά, αυτή τη φορά για την 23η αγωνιστική της Premier League το απόγευμα της Κυριακής στις 18:30 ώρα Ελλάδος.

Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 3 φορές σε 40 ημέρες, με τους Reds να επικρατούν στην τελευταία αναμέτρηση στο FA Cup με 0-2.

Η Liverpool οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, με 5 βαθμούς διαφορά τόσο από την Arsenal, όσο και από την Manchester City.

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από νίκες μεσοβδόμαδα, αφού εκείνη του Klopp διέλυσε με 4-1 την Chelsea και εκείνη του Arteta πέρασε με 1-2 από την έδρα της Nottingham Forest.

Οι Reds πηγαίνουν με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στο Λονδίνο και πιθανότατα με διαθέσιμο τον Darwin Nunez, αλλά και τον Alexis Mac Allister.

Τραυματίες παραμένουν οι Bajcetic, Matip και Τσιμίκας, με τον Endo να απουσιάζει λόγω της εθνικής του ομάδας, η οποία όμως αποκλείστηκε το Σάββατο.

Ο Thiago πιθανότατα θα λείψει για ένα τελευταίο παιχνίδι, αφού έχει επιστρέψει στις προπονήσεις και αναμένεται να επιστρέψει με την Burnley.

Είναι πολύ πιθανό να δούμε τους Reds να αγωνίζονται με την ενδεκάδα του αγώνα κόντρα στην Chelsea, με τον Trent Alexander-Arnold να ξεκινά αντί του Conor Bradley, του οποίου ο πατέρας έφυγε από τη ζωή το Σάββατο. Αν υπάρξει άλλη αλλαγή θα είναι στην επίθεση, με τον Cody Gakpo να αντικαθιστά τον Darwin Nunez, αν δεν κριθεί εκείνος απόλυτα έτοιμος.

Προβλήματα πάντως έχει η Arsenal, με τον Partey να μένει ξανά εκτός και τον Tomiyasu να βρίσκεται επίσης με την εθνική του ομάδα.

Κανονικά όμως θα αγωνιστεί ο Gabriel Jesus.

Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Anthony Taylor.

Στατιστικά στοιχεία:

  • Θα είναι ο 200ος αγώνας για το πρωτάθλημα ανάμεσα στις δύο ομάδες.
  • Οι Reds έχουν σκοράρει 53 γκολ κόντρα στην Arsenal επί Klopp, τα περισσότερα τους κόντρα σε κάθε ομάδα.
  • Το απόλυτο έχει η Arsenal εντός έδρας με ομάδες εκτός Λονδίνου.
  • Τα έξι διπλά έχει φτάσει η Liverpool, όσα είχε σε όλη τη σεζόν πέρυσι.
  • Οι Reds έχουν σημειώσει 44 γκολ στα 16 προηγούμενα ματς κόντρα στους Gunners για το πρωτάθλημα.
  • Έξι ήττες κόντρα στη Liverpool έχει ο Mikel Arteta.
  • Γκολ ή ασίστ έχει ο Diogo Jota κάθε 41 λεπτά στα 5 του παιχνίδια στο Emirates.
Arsenal εναντίον Liverpool στο Emirates.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com