Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Edwards απέρριψε πρόταση επιστροφής στη Liverpool

Ο Edwards απέρριψε πρόταση επιστροφής στη Liverpool

Ο Michael Edwards απέρριψε προσφορά από τους ιδιοκτήτες της Liverpool, τη Fenway Sports Group, όπως υποστηρίζεται, καθώς τα σχέδια αναδιάρθρωσης την μετά Jurgen Klopp εποχή ξεκινούν.

Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τότε που ο Edwards άφησε τον ρόλο του ως αθλητικός διευθυντής στη Liverpool και δεν έχει επιστρέψει ακόμη σε έναν καθιερωμένο ρόλο στο ποδόσφαιρο.

Αντ’ αυτού, ο 44χρονος εργάζεται ως σύμβουλος για τη Ludonautics, την εταιρεία αθλητικών συμβουλών που ίδρυσε ο πρώην διευθυντής έρευνας των Reds, Ian Graham.

Αλλά η είδηση ότι ο Klopp και το επιτελείο του θα φύγουν από τη Liverpool αυτό το καλοκαίρι – και ο Jorg Schmadtke θα αποχωρήσει ακόμη νωρίτερα στο τέλος της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου – έχει προκαλέσει εικασίες για την επιστροφή του Edwards.

Ενώ είχε υποστηριχθεί ότι ο Edwards δεν θα επέστρεφε στο ποδόσφαιρο ως αθλητικός διευθυντής, υπήρχαν προτάσεις ότι θα μπορούσε να αναλάβει μια πιο ανώτερη θέση.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Fabrizio Romano, η FSG προσέγγισε τον πρώην υπάλληλό της το Σαββατοκύριακο σχετικά με αυτό το ενδεχόμενο.

Το σχέδιό τους, όπως υποστηρίζει, ήταν να «προσφερθούν να είναι υπεύθυνοι για την αναδιάρθρωση του συλλόγου».

Αλλά ο Edwards φέρεται να απέρριψε την πρότασή τους «καθώς δεν ενδιαφέρεται ούτε για έναν πιο υψηλόβαθμο ρόλο από σήμερα».

Η χρονική στιγμή αυτής της είδησης είναι σίγουρα αμφισβητήσιμη, ιδίως καθώς η FSG γνώριζε για αυτή την αναταραχή από τον Νοέμβριο και μόνο αν ενεργούσε τώρα θα τους έβαζε σε δύσκολη θέση.

Όπως και να ‘χει, το αν αυτό κλείνει εντελώς την πόρτα στο να συνεργαστεί ο Edwards με τη Liverpool ή την FSG μένει να το δούμε, αλλά ποτέ δεν υπήρξε ένδειξη ότι θα επιστρέψει.

Τον Οκτώβριο, ο James Pearce της Athletic ανέφερε ότι ο Edwards είχε ήδη απορρίψει αρκετές προσεγγίσεις για να γίνει αθλητικός διευθυντής αλλού.

Η Chelsea, η Real Madrid, η Paris Saint-Germain και πιο πρόσφατα η Manchester United έχουν πιστώσει το ενδιαφέρον τους για τον άνθρωπο που βοήθησε να καθοδηγήσει την επιτυχία του συλλόγου υπό τον Klopp.
Όμως η συνέχιση της εργασίας του με τη Ludonautics, μαζί με αυτή την τελευταία ενημέρωση, υποδηλώνει ότι ο Edwards είναι ευτυχισμένος στον τρέχοντα ρόλο του.
Σε μια ανοιχτή επιστολή που εξηγούσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Liverpool το 2022, έγραψε:
«Πάντα σχεδίαζα να περιορίσω το χρόνο μου στον σύλλογο σε 10 χρόνια το πολύ. Μου άρεσε πολύ να εργάζομαι εδώ, αλλά πιστεύω πολύ στην αλλαγή. Νομίζω ότι είναι καλό για το άτομο και, σε ένα εργασιακό περιβάλλον, καλό και για τον εργοδότη. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου εδώ έχουμε αλλάξει τόσα πολλά πράγματα (ελπίζω προς το καλύτερο), αλλά κάποιος νέος φέρνει μια διαφορετική προοπτική, νέες ιδέες και μπορεί ελπίζω να βασιστεί (ή να αλλάξει) τα πράγματα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή προηγουμένως. Έτσι πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις/ποδοσφαιρικοί σύλλογοι παραμένουν μπροστά- πρέπει να εξελίσσεστε και στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας βρίσκονται πάντα οι άνθρωποι. Αυτή η εξέλιξη ήταν πάντα κεντρικό στοιχείο στην ιστορία της Liverpool και ελπίζω ότι αυτό είναι ένα πράγμα που δεν αλλάζει».

Ο τεχνικός διευθυντής της Bournemouth, Richard Hughes, και ο τεχνικός διευθυντής της West Ham, Tim Steidten, έχουν αμφότεροι συνδεθεί προσωρινά με τον κενό ρόλο του αθλητικού διευθυντή της Liverpool αυτή την εβδομάδα.

Έχει υποστηριχθεί ότι η Liverpool θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τον νέο αθλητικό διευθυντή της πριν από τον διορισμό νέου προπονητή και ότι αυτή είναι η προτεραιότητα του συλλόγου.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Steidten εργαζόταν στο παρελθόν στην Bayer Leverkusen και ήταν υπεύθυνος για τον διορισμό του Xabi Alonso στον γερμανικό σύλλογο.

Δεν θέλησε να επιστρέψει ο Michael Edwards.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com