Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Με άνεση στον πέμπτο γύρο του FA Cup

Με άνεση στον πέμπτο γύρο του FA Cup

Η Liverpool έκανε το καθήκον της στο Anfield και με σχετική άνεση προκρίθηκε στον πέμπτο γύρο του FA Cup, επικρατώντας με σκορ 5-2 της Norwich.

Σκόρερ για τους Reds οι Curtis Jones, Darwin Nunez, Diogo Jota, Virgil van Dijk και Ryan Gravenberch.

Στη δράση επέστρεψε έπειτα από 3 μήνες ο Andy Robertson, καθώς και οι Szoboszlai και Alexander-Arnold μετά από μερικές εβδομάδες.

Ανώτερη καθόλη τη διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Klopp, με τους νεαρούς, Bradley και McConnell να ξεχωρίζουν.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Alisson να επιστρέφει στην εστία, τον Konate στο κέντρο της άμυνας και τον McConnell να παίρνει για πρώτη φορά φανέλα βασικού ξεκίνησαν οι Reds.

Μόλις στο 5ο λεπτό η Liverpool πλησίασε στο γκολ με καλό σουτ του Joe Gomez, ενώ με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, ήταν το δοκάρι που σταμάτησε το εξαιρετικό εκτός περιοχής πλασέ του Darwin Nunez.

Η Κόκκινη υπεροχή και πίεση συνεχίστηκε, με το γκολ να έρχεται στο 16’, όταν ο McConnell έστειλε μια σέντρα ακριβείας προς τον Curtis Jones και εκείνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Το 1-0 υπέρ των Reds παρέμεινε όμως μόλις για 6 λεπτά, αφού η Norwich στο 22’ ισοφάρισε σε 1-1, έπειτα από κόρνερ του Sara και επαφή του Gibson με τη μπάλα, με την πλάτη, αλλά ούτε το 1-1 κράτησε για πολύ.

Στο 28’ ήρθε το 2-1 για τη Liverpool, όταν ο Bradley αρχικά κέρδισε τη μπάλα και στη συνέχεια μοίρασε σωστά για τον Nunez στην περιοχή, για να τελειώσει υποδειγματικά εκείνος τη φάση, γράφοντας το 2-1.

Στο ημίωρο παραλίγο οι Reds να φτάσουν και στο 3-1 σε δύο περιπτώσεις, όταν ο Gomez βρήκε τον Bradley, εκείνος γύρισε στον Gakpo, αλλά το πλασέ του Ολλανδού έφυγε άουτ. Από το άουτ, η άμυνα της Norwich δεν λειτούργησε σωστά, ο Jones έκλεψε και έδωσε στον Gravenberch, εκείνος προσποιήθηκε σωστά, με τους αμυντικούς των Καναρινιών να προλαβαίνουν τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Alisson ήταν σε ετοιμότητα σε κεφαλιά του Hanley, με το 2-1 να παραμένει.

Β’ Ημίχρονο: Με ευκαιρία-προειδοποίηση ξεκίνησε και η επανάληψη για τους Reds, με το πλασέ του Jones να φεύγει εκτός εστίας.

Στο 53ο λεπτό η ομάδα του Klopp έφτασε και στο 3-1, όταν ο Jones σημάδεψε με μακρινή μπαλιά τον Jota, ο οποίος έλαβε τη μπάλα, έπειτα από λάθος του Gibson και εκτέλεσε άψογα για το 3-1!

Μετά το 3-1, η Liverpool προχώρησε σε αλλαγές, με τους Jones, Konate και Gomez να αφήνουν τις θέσεις τους, στους Szoboszlai, van Dijk και Robertson, με τον τελευταίο να επιστρέφει έπειτα από 3 μήνες.

Στο 62’ ο Nunez έφτασε μια ανάσα από το δεύτερο γκολ του, με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει όμως κόρνερ.

Από το κόρνερ, οι Reds βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν μετά από εκτέλεση του Szoboszlai, ο van Dijk κινήθηκε προς τα πίσω και με μια φοβερή κεφαλιά έγραψε το 4-1!

Στο 65ο λεπτό πραγματοποίησε και ο Alexander-Arnold, αντικαθιστώντας τον Nunez.

Οι γηπεδούχοι δεν έδειξαν πάντως διάθεση να παρατήσουν το ματς και στο 69’ σημείωσαν ένα όμορφο γκολ με εκτός περιοχής σουτ του Sainz, για να μειώσουν σε 4-2.

Στο 77’ πέρασε εκτός λόγω προβλήματος και ο McConnell, με τον Diaz να τον αντικαθιστά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το σύνολο του Klopp άγγιξε το 5-1, όμως ο Long με δύο μεγάλες αποκρούσεις απομάκρυνε τα πλασέ των Jota και Gravenberch.

Ο Long είχε απάντηση και στις προσπάθειες των Szoboszlai και Trent στο 88’ και στο 89’, ενώ η προσπάθεια του Jota αμέσως μετά έφυγε ψηλά.

Η Liverpool δεν θέλησε να σταματήσει στα 4 γκολ και κατά τη διάρκεια του έξτρα χρόνου πίεσαν για ένα ακόμη γκολ, το οποίο και βρήκαν στο 95’, όταν ο Bradley σέντραρε για τον Gravenberch και εκείνος ουσιαστικά απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 5-2.

Liverpool: Alisson; Bradley, Konate (Van Dijk 55′), Quansah, Gomez (Robertson 55′); McConnell (Diaz 78′), Gravenberch, Jones (Szoboszlai 55′); Gakpo, Jota, Nunez (Alexander-Arnold 65′)

Πάγκος: Kelleher, Beck, Elliott, Clark

Norwich: Long; Stacey, Hanley (Sorensen 61′), Gibson, McCallum (Giannoulis 83′); McLean, Nunez; Fassnacht (Gibbs 83′), Sara, Hernandez (Sainz 61′); Barnes (Idah 61′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το βράδυ της Τετάρτης κόντρα στην Chelsea στο Anfield.

Με άνεση στον πέμπτο γύρο του FA Cup.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com