Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αποκάλυψε ο Klopp πώς ο Lijnders επηρέασε τη νίκη επί της Newcastle

Αποκάλυψε ο Klopp πώς ο Lijnders επηρέασε τη νίκη επί της Newcastle

Μετά τη νίκη επί της Newcastle με 4-2, ο προπονητής της Liverpool Jurgen Klopp αποκάλυψε πώς οι συμβουλές του Pep Lijnders οδήγησαν σχεδόν άμεσα στο τέταρτο γκολ της Liverpool.

Με τον Klopp να βρίσκεται σε καλή διάθεση, αφού βρήκε τη βέρα του και νίκησε τη Newcastle για να πάρει τους τρεις βαθμούς στην κορυφή της Premier League, παραχώρησε συνέντευξη στο LFC TV μετά την λήξη της αναμέτρησης, αποκαλύπτοντας πώς ο βοηθός του πίεσε για μια αλλαγή που οδήγησε στο πέναλτι του Mo Salah στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Klopp δήλωσε στο κανάλι του συλλόγου: «Δεν ξέρω αν ήταν πριν ή μετά (το δεύτερο γκολ της Liverpool), αλλά ήταν σε εκείνη την περίοδο.
Ο Pep Lijnders ήρθε σε μένα και μου είπε ‘Αφεντικό, πρέπει να φέρουμε τον Macca. Ο Wataru (Endo) είναι με κίτρινη και χρειαζόμαστε τις πάσες του Macca (Alexis Mac Allister)».

Ο Klopp έκανε την αλλαγή, στο 75ο λεπτό, βάζοντας τον Αργεντινό για την πρώτη του εμφάνιση από τις 6 Δεκεμβρίου. Ο Mac Allister δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του, δίνοντας μια εξαιρετική πάσα στον Diogo Jota για να κερδίσει πέναλτι, μόλις 10 λεπτά αργότερα.

Μπροστά στην κάμερα, ο Klopp έβγαλε στη συνέχεια το μεγάλο, βροντερό γέλιο του πριν συνεχίσει: «Όχι άσχημα, ε; Πραγματικά καλό! Είμαι τόσο χαρούμενος! Και μετά ο Diogo έφυγε, κέρδισε το πέναλτι και ο Μο αυτή τη φορά το χρησιμοποίησε. Τι νύχτα!»

Ενώ ο Klopp μπορεί να έκανε κάποια στιγμή την αλλαγή, η διορατικότητα του Lijnders βοήθησε τη Liverpool να πιέσει και τελικά απέδωσε καρπούς.

Στον βοηθό προπονητή έχουν ανατεθεί επιπλέον ευθύνες τα τελευταία χρόνια, όπως η ανάληψη συνεντεύξεων Τύπου για τους αγώνες του League Cup και η ανάληψη του χρέους του επικεφαλής προπονητή όταν ο Klopp απουσιάζει από το γήπεδο.

Είχε επίσης επιρροή στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και στην απόφαση να χρησιμοποιήσει τον Trent Alexander-Arnold ως ανεστραμμένο δεξιό μπακ, μια επιλογή που δέχτηκε κριτική και επαίνους σε διαφορετικές στιγμές κατά τη διάρκεια του 2023.

Κάτι στο οποίο ο ίδιος ο Klopp έχει βελτιωθεί από τότε που ήρθε στο Merseyside είναι οι αλλαγές του. Αλλάζουν σταθερά τα παιχνίδια φέτος, αλλά ο προπονητής υποβάθμισε την επιρροή του μετά το ματς.

«Αν έχεις αυτές τις επιλογές για να φέρεις, αυτό είναι προφανώς αρκετά χρήσιμο», δήλωσε ο Klopp στη συνέντευξη Τύπου.

Ενώ ο Mac Allister, ο Jota και ο Cody Gakpo είναι καλές επιλογές, ήταν τα εγχώρια ταλέντα όπως ο Harvey Elliott και ο Joe Gomez που έλαμψαν περισσότερο από τον πάγκο, μια απόδειξη της προπονητικής του Klopp, του Lijnders και όλου της τεχνικής ομάδας των Κόκκινων.

Αποκάλυψε ο Klopp πώς ο Lijnders επηρέασε τη νίκη επί της Newcastle
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com