Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Klopp: «Είδα πολλά θετικά στην εμφάνιση μας»

Klopp: «Είδα πολλά θετικά στην εμφάνιση μας»

Την δική του ανάλυση για τη λευκή εντός έδρας ισοπαλία της ομάδας του με την Manchester United έκανε ο Jürgen Klopp, ενώ αναφέρθηκε και στην πτώση που σημειώνει η απόδοση του Dominik Szoboszlai το τελευταίο διάστημα.

Αρχικά για τον αγώνα και το αποτέλεσμα σημείωσε:

“ Επιτρέψτε μου να πω, εκτός από το αποτέλεσμα, έχω πολλά θετικά σε αυτό το παιχνίδι. Θα μπορούσατε να πείτε ότι το καθοριστικό κομμάτι, το σκόρ, προφανώς δεν υπήρχε σήμερα. Ίσως ένας ή δύο παίκτες ήταν λίγο άτυχοι και σε άλλες στιγμές όχι αρκετά ήρεμοι, λίγο υπερβολικά σε μια βιασύνη. Αλλά το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν το καλύτερο που είχαμε αυτή τη σεζόν, το pressing ήταν το καλύτερο που είχαμε αυτή τη σεζόν, η ένταση ήταν εξαιρετική και ο αριθμός των ευκαιριών εξαιρετικός. Αλλά όταν έχεις αυτόν τον αριθμό τελικών, θα πρέπει να έχεις μερικά ακόμα σουτ στο στόχο – αυτό είναι ένα άλλο σημείο που προφανώς δεν ήταν υπέροχο. Και το γκολ, αν το βάζαμε, θα τα άλλαζε όλα γιατί εκείνοι προφανώς δεν ήταν εδώ για να χάσουν κάπως και ήθελαν πολύ το αποτέλεσμα. Πάλεψαν σκληρά γι’ αυτό και το πιστεύουν. ”

“ Έτσι, έπρεπε απλώς να συνεχίσουμε και να δοκιμάσουμε σχεδόν τα πάντα. Αλλάξαμε σύστημα, φέραμε νέους παίκτες και όλα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει αν κάναμε αυτή την καλύτερη απόφαση. Ήμασταν πραγματικά άτυχοι με το τελείωμα του Trent, θα έλεγα. Νομίζω ότι ο Onana δεν αντέδρασε καν σε αυτό γιατί απλά δεν είχε κανένα νόημα γιατί αν οι μπάλα κυλήσει προς το τέρμα, είναι μέσα – αλλά κυλά στη λάθος πλευρά του δοκαριού. ”

“ Ο Ibou, αν είναι πιο συχνά σε αυτές τις καταστάσεις, νομίζω ότι θα μπορούσε να σκοράρει εκεί. Πρέπει να το δω ξανά γιατί τη στιγμή που ένιωθα ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε το overlap, μάλλον θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε έναν παίκτη που πιθανότατα θα ήταν ελεύθερος στο κέντρο. ”

„ Γιατί ο τρόπος που αμύνθηκε η United ήταν με πολύ πάθος. Ο τρόπος που παίζαμε τους αποδιοργάνωσε αρκετά συχνά, αλλά τελικά δεν το είδαμε γιατί μετά ήταν βαθιά μέσα στην περιοχή και μετά απλώς έριχναν τα κορμιά τους στις μπάλες και στα σουτ. Αν μια ομάδα αμύνεται έτσι, υπάρχει πάντα ένας ελεύθερος παίκτης γιατί μάλλον δύο και όχι ένας θέλουν να μπλοκάρουν την μπάλα, άρα σημαίνει ότι κάποιος άλλος είναι μάλλον ελεύθερος. Δεν το είδαμε και γι’ αυτό φέραμε ισοπαλία στο παιχνίδι. ” Είπε ο Klopp.

Όσο για την απόδοση του Szoboszlai είχε να προσθέσει:

“ Μπορεί να είχε δύο ή τρία παιχνίδια πριν, όπου υπήρχε μια μικρή εξέλιξη από την πρώτη εντύπωση που έκανε προφανώς. Ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι τα πράγματα δεν θα πάνε έτσι συνέχεια – είναι ακόμα ένα πολύ νέο αγόρι. Ήταν όμως εξαιρετικός σήμερα σε πολλές καταστάσεις στο παιχνίδι. Αλλά μετά χάσαμε μερικές μπάλες και δεν είχε καμία σχέση με την αλλαγή ή οτιδήποτε άλλο, απλά έχεις επιλογές να το κάνεις και θέλαμε να αλλάξουμε σύστημα και μετά πρέπει να σκεφτείς. ”

“ Θέλαμε να έχουμε τον Joey πιο ψηλά, να τον βάλουμε σωστά στην πτέρυγα –το ίδιο και με τον Κώστα– οπότε χρειάζεσαι παίκτες σε αυτά τα ημιδιάστηματα και μετά ο Cody δεξιά, ο Lucho αριστερά και ο Mo στο κέντρο και μετά αλλάξαμε ξανά με τον Harvey στις 10αρι. ” Είπε ο Klopp.

“ Αυτό είναι το θέμα, απλώς παίζουμε με μια ομάδα που παίζει με προσωπικά μαρκαρίσματα, οπότε κάθε μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά αν τη χρησιμοποιήσουμε. Και στην πραγματικότητα, ήμασταν εκεί, είχαμε αυτές τις στιγμές όταν περάσαμε τη μπάλα προς τα έξω, αν στη συνέχεια βρίσκαμε το overlap –οι αλληλεπικαλύψεις υπήρχαν σε στιγμές– και μετά σουτάραμε τη μπάλα προς την εξωτερική πλευρά των διχτυών. Αυτές ήταν οι στιγμές που δεν ήμασταν πραγματικά εκεί και αυτό ήταν το πρόβλημα. ”

“ Είπα ότι αν βάζαμε ένα γκολ νωρίς, θα ήταν υπέροχο, θα τα άλλαζε όλα. Ήμασταν έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουμε αλλά δεν το κάναμε και μετά γίνεται όλο και πιο έντονο. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και μετά έχουν τις αντεπιθέσεις τους – που προφανώς αν γινόταν να το αποφύγουμε με την ποιότητα που έχουν για 90 λεπτά. Αυτό θα ήταν πραγματικά τρελό. Έτσι, είχαν τις στιγμές τους αλλά ούτε καν κοντά σε αυτό που θα μπορούσαν να έχουν λόγω της πίεσης ψηλά, οπότε μου άρεσε πολύ. Υπάρχουν πολλές καλές εμφανίσεις. ”

“ Σήμερα φάνηκε ότι βιαζόμασταν, με την ποιότητα των σουτ. Επειδή αυτά τα αγόρια μπορούν να κάνουν τρελά πράγματα από απόσταση, αλλά σήμερα [ήταν] πιθανώς οι πιο εύκολες αποκρούσεις για τον Onana σχεδόν επειδή η μπάλα κύλησε στην αγκαλιά του, οπότε αυτό δείχνει ότι η τεχνική δεν είναι εκεί – όχι επειδή δεν την έχουμε αλλά μόνο και μόνο επειδή βιαστήκαμε στη στιγμή και τέλος. ”

Ένα μέτριο παιχνίδι από τους Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com