Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Virgil van Dijk: » Ο Trent είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης»

Virgil van Dijk: » Ο Trent είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης»

Ο Virgil van Dijk έριξε το βάρος του στη συζήτηση για την καλύτερη θέση του Trent Alexander-Arnold, ανακηρύσσοντας τον συμπαίκτη του στη Liverpool ως το πλήρες πακέτο.

Ο Alexander-Arnold έδωσε άλλη μια υπενθύμιση του επιθετικού ταλέντου του, καθώς βγήκε μπροστά για να πετύχει μια ωραία ισοφάριση για τους Reds στην ισοπαλία 1-1 του Σαββάτου στην πρωταθλήτρια Manchester City.

Ο 25χρονος δεξιός αμυντικός είχε περάσει μεγάλο μέρος της δύσκολης αναμέτρησης της Premier League σε αμυντική λειτουργία, προσπαθώντας να περιορίσει τον Βέλγο εξτρέμ της City, Jeremy Doku. Ήταν μια γλυκιά στιγμή για τον Alexander-Arnold μετά από πολλές συζητήσεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο για το αν ή πώς μπορεί να ενταχθεί στην ομάδα της Αγγλίας.

Ο Van Dijk, ως αρχηγός της Liverpool, δήλωσε: «Νομίζω ότι ο καθένας αυτή τη σεζόν, ως αμυντικός, ένας εναντίον ενός με τον Doku θα έχει ένα δύσκολο απόγευμα. Είναι ένας πολύ καλός ντριμπλέρ. Αλλά δεν νομίζω ότι είχε ένα δύσκολο απόγευμα στο σύνολό του. Το θέμα είναι πώς αμύνεσαι μαζί και προσπαθείς να έχεις δύο εναντίον ενός σε καταστάσεις και στο τέλος, χαίρομαι γι’ αυτόν που πέτυχε την ισοφάριση.
Προσφέρει πολλά στην άμυνα και, προφανώς, στην κατοχή της μπάλας, έχει ιδιότητες που είναι πολύ ιδιαίτερες και τις δείχνει επίσης, οπότε έχει το πλήρες πακέτο.
Πρέπει να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει, να συνεχίσει να βελτιώνεται, να διατηρήσει αυτό το υψηλό επίπεδο που έχει για τον εαυτό του και που έχουμε όλοι μας γι’ αυτόν».

Ο Alexander-Arnold έχει επεκτείνει το παιχνίδι του τον τελευταίο χρόνο, όχι μόνο παίζοντας ως συμβατικός επιθετικός αμυντικός, αλλά και σε έναν υβριδικό ρόλο αμυντικού-κεντρικού μέσου. Οι πρόσφατες συμμετοχές του στην Αγγλία απέναντι στη Μάλτα και τη Βόρεια Μακεδονία ήταν επίσης στη μεσαία γραμμή και ο Van Dijk παραδέχεται ότι δεν ξέρει πού θα καταλήξει τελικά.

«Δεν ξέρω, αυτό είναι θέμα των προπονητών που δουλεύουν μαζί του», δήλωσε ο κεντρικός αμυντικός. «Νομίζω ότι προς το παρόν παίζει μια χαρά εκεί που βρίσκεται τώρα. Έχει αυτή την ελευθερία να το αναμειγνύει και πρέπει να το κάνει αυτό γιατί βλέπεις ότι οι ομάδες το δουλεύουν κατά καιρούς, οπότε πρέπει να μπορεί να αλλάζει από το να μένει στην εξωτερική πλευρά και να πηγαίνει και στην εσωτερική.
Νομίζω ότι είναι μια καλή καμπύλη εκμάθησης και γι’ αυτόν και το Σάββατο το έκανε αυτό καλά, επειδή προφανώς έπαιζε απέναντι σε έναν από τους πιο φορμαρισμένους ακραίους αυτή τη στιγμή».

Το αποτέλεσμα του Σαββάτου διατήρησε τη Liverpool σε απόσταση ενός βαθμού από το φαβορί για τον τίτλο, τη City και μετά την απογοήτευση της αποτυχίας να διεκδικήσει τον τίτλο την περασμένη σεζόν, ο van Dijk ελπίζει ότι οι πρωταθλητές του 2020 μπορούν να τους φέρουν πολύ πιο κοντά αυτή τη φορά.

Ο Ολλανδός είπε: «Δεν είναι μυστικό ότι θέλουμε να διεκδικούμε ό,τι αγωνιζόμαστε και φέτος επιδιώκουμε συνέπεια, κάτι που μας έλειπε πέρυσι. Αλλά βρισκόμαστε στο Νοέμβριο με μια δύσκολη περίοδο να έρχεται, δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, αλλά ελπίζουμε ότι, αν δεν έχουμε πολλούς τραυματισμούς ή δεν έχουμε τραυματισμούς, θα πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και να τα δώσουμε όλα».

Virgil van Dijk: » Ο Trent είναι ένα ολοκληρωμένος παίκτης»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com