Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Mo Salah συνεχίζει να δημιουργεί ρεκόρ με τους Reds

Ο Mo Salah συνεχίζει να δημιουργεί ρεκόρ με τους Reds

Ο Mo Salah δεν είναι άγνωστος στα βιβλία των ρεκόρ της Liverpool και κρατάει το όνομα του σε μια επιφανή παρέα, έχοντας φτάσει στο τελευταίο του ρεκόρ.

Ο Αιγύπτιος κατέγραψε δύο ασίστ, καθώς οι Reds πάλεψαν ώστε να γυρίσουν το ματς αφού ήταν πίσω στο σκορ, για να νικήσουν τη Wolves με 3-1 και να επεκτείνουν το νικηφόρο σερί της ομάδας του σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Είχε την ατυχία να μην του πιστωθεί η παροχή και των τριών, αφού το σουτ του Harvey Elliott αποκρούστηκε από τον Hugo Bueno και θεωρήθηκε αυτογκόλ μετά από πάσα του Salah.

Με αυτές τις δύο ασίστ ο 31χρονος έφτασε τις 200 ασίστ στην Premier League για τη Liverpool, με μόνο τον Steven Gerrard να έχει φτάσει προηγουμένως αυτό το νούμερο για τον σύλλογο.

Σύμφωνα με την Opta, ο Salah έχει δώσει παραπάνω ασίστ από γκολ στο πρωτάθλημα από τότε που ήρθε στο Anfield, με μόνο τον Thierry Henry να έχει φτάσει αυτό το νούμερο σε λιγότερες συμμετοχές. Έχει γίνει επίσης μόλις ο τέταρτος παίκτης που έχει δώσει ασίστ για γκολ σε έναν συμπαίκτη του σε πέντε διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια της Premier League και ο πρώτος από το 2015.

Αν και είναι περισσότερο γνωστός για το σκοράρισμα, ο Salah ακολουθεί τα βήματα των Muzzy Izzet, Cesc Fabregas και Gerard Deulofeu, που έγιναν πάροχοι για πέντε συνεχόμενα παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο, έγινε επίσης ο πρώτος παίκτης των Reds που καταγράφει γκολ ή ασίστ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Premier League μιας σεζόν μετά τον John Barnes το 1990/91.

Τα ρεκόρ δεν σταματούν εκεί, όμως, με τον επιθετικό να έχει ξεπεράσει τον Riyad Mahrez και να έχει γίνει ο Αφρικανός παίκτης με τις περισσότερες ασίστ στην εποχή της Premier League.

Ο Salah αναμφίβολα θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ που έχει δει ποτέ το Anfield, αλλά έχει συγκεντρώσει αθόρυβα έναν εντυπωσιακό αριθμό ασίστ για να τον συνοδεύσει. Είναι ακόμα μόνο 31 ετών, υπάρχει αρκετός χρόνος για τον Αιγύπτιο να συνεχίσει να κάνει ρεκόρ πριν τελειώσει ο χρόνος του στο Anfield.

Έχοντας πλέον σκαρφαλώσει πάνω από τον Gerrard, στην πέμπτη θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών του συλλόγου με 188 γκολ και συνεχίζει να μετράει, αναμφίβολα θα έχει το βλέμμα του στραμμένο σε αυτούς που βρίσκονται πάνω από αυτόν. Ο Billy Liddell είναι το επόμενο όνομα στο στόχαστρό του με 228, με τον Gordon Hodgson στην τρίτη θέση με 241.

Το ρεκόρ του Ίαν Ρας με 346 γκολ παραμένει εκτός στόχου, αλλά ο Salah θα έχει κάθε πρόθεση να δημιουργήσει περισσότερη ιστορία με τη φανέλα της Liverpool πριν ολοκληρωθεί η παρουσία του στον σύλλογο.

Ο Mo Salah συνεχίζει να δημιουργεί ρεκόρ με τους Reds
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com