Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Zinchenko: «Απόλυτα εκρηκτικός και ασταμάτητος ο Salah»

Zinchenko: «Απόλυτα εκρηκτικός και ασταμάτητος ο Salah»

Ο Zinchenko αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει πολλές φορές τον Μo Salah, παίζοντας στα αριστερά της άμυνας, τόσο κατά την περίοδο που ήταν παίκτης της Manchester City, όσο και τώρα στην Arsenal.

Όταν ρωτήθηκε λοιπόν από τον Rio Ferdinand ποιος ήταν ο πιο δύσκολος παίκτης που αντιμετώπισε δεν δίστασε να απαντήσει: «Νομίζω πως είναι ο Salah. O Mo Salah» είπε.

«Με όλο τον σεβασμό μου στους υπόλοιπους και φυσικά και στον Riyad Mahrez που τον αντιμετώπισα όταν έπαιζε στη Leicester, θα πρέπει να πω πως ο Salah είναι ο απόλυτα εκρηκτικός και ασταμάτητος επιθετικός.»

«Η Liverpool τον αξιοποίησε με θαυμάσιο τρόπο, ειδικά όταν ο Wijnaldum βρισκόταν εκεί. Θυμάμαι τον αγώνα του Community Shield το 2019 που είχε καταλήξει στα penalties και τελικά κερδίσαμε. Στο ημίχρονο είχα πάει στον Arteta -τότε βρισκόταν στη City- και τον ρώτησα, ‘Mikel τι μπορώ να κάνω γι’ αυτόν;’ (τον Salah)»

«Βλέπω τον Van Dijk να έχει την μπάλα στα πόδια, παίζοντας από την αριστερή πλευρά της άμυνας με το δεξί του πόδι, και χωρίς πίεση κάνει την πάσα. Ο Wijnaldum τρέχει πίσω και ανάμεσα σε μένα και τον Otamendi. Πρέπει λοιπόν να προσέξω την εσωτερική πλευρά. Ο Salah με την μπάλα στα πόδια φεύγει προς τη δεξιά πλευρά, έχοντας μια απόσταση 50 μέτρων από μένα. Φανταστείτε την ταχύτητα που ανέπτυξε, με τελείωσε. Ήταν σαν να δόθηκαν 5 πάσες στη σειρά.»

«Μου είπε (ο Arteta) «ο μοναδικός τρόπος που διαθέτουμε είναι να πεις του Raz (Sterling) να παίξει λίγο πιο πίσω και να αφήσει τον Trent. Αν μείνεις μόνος με τον Salah, όχι μόνο θα δημιουργηθεί κενό για τον Wijnaldum, αλλά και όταν η μπάλα φτάσει στον Mo με την ταχύτητα που έχει, είναι αδύνατον, τελείως αδύνατον, να τον σταματήσεις».» ολοκλήρωσε.

Δεν προκαλεί καμία έκπληξη βέβαια η αναγνώριση του Mo Salah από τους αντιπάλους του αν και αρκετοί πιστεύουν ότι δεν έχει λάβει την έκταση που θα έπρεπε. Έχει ενδιαφέρον όμως να ακούει κάποιος από παίκτες σαν τον Zinchenko για τον σημαντικό ρόλο -που δεν είδε ποτέ τα φώτα της δημοσιότητας, του Gini Wijnaldum στην κατάκτηση των τροπαίων από τους Κόκκινους πριν την αποχώρηση του.

Zinchenko: «Απόλυτα εκρηκτικός και ασταμάτητος ο Salah»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com