Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Θέλει δουλειά ο Morton για να γίνει βασικός

Θέλει δουλειά ο Morton για να γίνει βασικός

Ο δανεισμός του Tyler Morton στην Blackburn έληξε πρόωρα λόγω τραυματισμού και ο μέσος είχε ανάμεικτες κριτικές. Πως τα πήγε λοιπόν ο δανεισμός από τη Liverpool;

Η Liverpool έκλεισε τον Αύγουστο την τρίτη προσωρινή συμφωνία σε ισάριθμες σεζόν, καθώς ο Morton ακολούθησε τους Harvey Elliott και Leighton Clarkson και άλλαξε το Anfield για το Ewood Park.

Η ελπίδα ήταν ότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός θα μιμούνταν την επιτυχία του πρώτου, παρά μια περίοδο που είδε τον δεύτερο να επιστρέφει πρόωρα λόγω έλλειψης χρόνου συμμετοχής.
Πριν η χειρουργική επέμβαση στο πόδι διακόψει την καριέρα του, ο Morton έπαιξε 46 φορές για την Blackburn, έχοντας τέσσερις ασίστ, καθώς οι Rovers τερμάτισαν έβδομοι στην Championship.

Το νέο συμβόλαιο στη Liverpool ήρθε ως ένδειξη της πίστης του συλλόγου, αλλά μένει να δούμε πώς θα ενταχθεί στα σχέδια του Jurgen Klopp για την επόμενη σεζόν και μετέπειτα.

Για να μάθουμε περισσότερα για την περίοδο του Morton στο Ewood Park και τις μελλοντικές του προοπτικές, μιλήσαμε με τον ρεπόρτερ της Lancs Live στο Blackburn, Elliott Jackson.

Δημ: Φαίνεται να υπάρχουν ανάμεικτες κριτικές μεταξύ των οπαδών της Blackburn, αλλά πώς σας φάνηκε ο δανεισμός του Morton;

Jackson: Νομίζω ότι ο Morton τα πήγε καλά. Τα ζητήματα δεν αφορούσαν τον παίκτη καθαυτό, αλλά περισσότερο την καταλληλότητά του για τους υπάρχοντες παίκτες που είχε ήδη η Rovers. Υπήρχαν αγώνες όπου ήταν πολύ καλός και ξεχώρισε. Σε άλλα, ιδιαίτερα εκτός έδρας, δυσκολευόταν να ελέγξει το κέντρο της μεσαίας γραμμής.

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, είναι ένας νεαρός παίκτης στον πρώτο του δανεισμό σε μεγαλύτερη ομάδα. Το γεγονός ότι έρχεται από την Liverpool δεν τον κάνει άτρωτο από το να υποστεί φυσική πτώση όπως κάθε νεαρός παίκτης.

Το θέμα για τους οπαδούς ήταν ότι οι ικανότητες και το προφίλ του Morton έμοιαζαν πολύ με του John Buckley και του Adam Wharton, δύο εγχώριων ταλέντων της ακαδημίας. Ως εκ τούτου, όταν ο Morton επιλέχθηκε μπροστά τους και δεν είχε απόδοση, υπήρξε ένα επιχείρημα για το αν αυτά τα λεπτά θα έπρεπε να είχαν δοθεί σε παίκτες που οι Rovers έχουν να αναπτύξουν.

Νομίζω ότι, κατά καιρούς, ο Morton χρησιμοποιήθηκε υπερβολικά και φαινόταν κουρασμένος. Δέχτηκε κάποια άδικη κριτική λόγω της σύνθεσης των επιλογών της μεσαίας γραμμής της Rovers, για την οποία δεν έφταιγε ο ίδιος.

Δήμ: Ποια ήταν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του σε αυτόν τον ρόλο στο κέντρο της άμυνας?

Jackson: Αναμφίβολα, ο Morton έδειχνε πολύ πιο άνετος παίζοντας με δύο παίκτες στη μεσαία γραμμή. Στο μεγαλύτερο μέρος του δανεισμού του, λειτουργούσε ως διπλός άξονας σε ένα 4-2-3-1. Όταν η Rovers έπαιζε 4-3-3, ήταν το Νο 6, ένας μονός αμυντικός χαφ, και αυτό του ταίριαζε πολύ καλύτερα για οποιονδήποτε λόγο. Έχει προφανή πλεονεκτήματα στην μπάλα, έχει καλή τεχνική και όραμα. Πρέπει να δουλέψει πάνω στα σωματικά του χαρακτηριστικά και στην αμυντική πλευρά του παιχνιδιού, κάτι που είναι φυσικό για έναν παίκτη της ηλικίας του. Οι φυσικές απαιτήσεις του πρωταθλήματος είναι διαφορετικές από αυτές της Premier League.

Δημ: Υπάρχουν στιγμές που ξεχωρίζουν ιδιαίτερα – καλές ή κακές;

Jackson: Οι καλύτερες στιγμές του ήρθαν νωρίς στη σεζόν. Έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση στην έδρα της Rotherham και έδειχνε τότε την κλάση του. Για τις κακές στιγμές, υπήρχαν μερικές.
Ήταν υπαίτιος για το νικητήριο γκολ της Wigan σε μια δύσκολη έδρα με 1-0 τον Οκτώβριο.
Υπήρξε και το περιστατικό στη Sheffield United, όπου έπεσε «μαλακά» στα μάτια των οπαδών και οι Blades ιδρωσαν για να πετύχουν το νικητήριο γκολ στο 90ό λεπτό στον προημιτελικό του FA Cup.

Δημ: Υπάρχει κάτι άλλο που μπορείτε να μας πείτε από την εμπειρία σας να καλύπτετε τον Morton στην Blackburn;

Jackson: Ήταν πάντα ευχάριστο να του παίρνω συνέντευξη. Ο Morton δεν έχει καμία αλαζονεία, είναι προσγειωμένος και ήρθε στη Blackburn για να μάθει.
Ήταν πάντα πρόθυμος για ανατροφοδότηση από την προπονητική ομάδα και έδειξε προθυμία και εξυπνάδα να δεχτεί διαφορετικές οδηγίες τακτικής.
Νομίζω ότι τα σκαμπανεβάσματα του δανεισμού του στη Rovers ήταν συγκυριακά και όχι αντανάκλαση του ίδιου του παίκτη.

Δημ: Υπέγραψε νέο μακροχρόνιο συμβόλαιο τον Ιανουάριο – πιστεύετε να δείτε τον Morton να τα καταφέρνει στη Liverpool;

Jackson: Είναι δύσκολο να πω.
Σίγουρα δεν είναι ακόμα έτοιμος για την πρώτη ομάδα, στα μάτια μου. Χρειάζεται έναν ακόμη δανεισμό, ίσως στην Championship ή στο εξωτερικό, και μετά στην Premier League.
Αν μου βάζατε ένα πιστόλι στον κρόταφο, δεν θα έλεγα ότι είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει.

Ο Tyler Morton πέρασε μια χρονιά στην Championship.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com