Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Alisson: «Πραγματικά βρήκα τον όρο οικογένεια στην Liverpool»

Alisson: «Πραγματικά βρήκα τον όρο οικογένεια στην Liverpool»

Πριν από δύο χρόνια, ο πατέρας του Alisson έχασε τη ζωή του υπό τραγικές συνθήκες εν μέσω της φρίκης του αποκλεισμού του Covid και η αντίδραση όλων στο Anfield – και του ευρύτερου ποδοσφαιρικού κόσμου – έγινε μία από τις κινητήριες δυνάμεις όχι μόνο της καριέρας του, αλλά και της ζωής του.

Ακούμε τόσα πολλά συνέχεια για τον όρο «ποδοσφαιρική οικογένεια», που σχεδόν έχει χάσει πια το νόημά της. Ωστόσο, για τον τερματοφύλακα της Liverpool, Alisson Becker, είναι μια πολύ πραγματική έννοια, βιωμένη εμπειρία, με πολύ πραγματικό νόημα.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα περνούσα μια τέτοια στιγμή στη ζωή μου, κανείς δεν σκέφτεται να χάσει τον μπαμπά ή τη μαμά ή ένα αγαπημένο του πρόσωπο ξαφνικά ή τόσο γρήγορα», θυμάται τώρα. «Αλλά τόσοι πολλοί άνθρωποι μέσα στην εποχή του Covid έχαναν αγαπημένα τους πρόσωπα και νομίζω ότι ο κόσμος ήταν σε ένα σημείο όπου όλοι ήταν έτοιμοι να δείξουν αγάπη για τους συνανθρώπους τους. Και (δεν ήταν) μόνο η Liverpool, τα παιδιά εδώ ήταν καταπληκτικά, όλοι, το προσωπικό, οι οπαδοί, ένιωσαν τον πόνο μου μαζί και με έσπρωξαν μπροστά. «Ένιωσα την αγάπη και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την κατάσταση».

Δεν ήταν έκπληξη ότι η δεμένη κοινότητα που έχει δημιουργήσει ο Jurgen Klopp στη Liverpool δεν ήταν μόνο υποστηρικτική, αλλά και έμπνευση για τον Βραζιλιάνο, αλλά και η ευρύτερη έννοια του όρου «ποδοσφαιρική οικογένεια» έδειξε την απέραντη αγάπη της.

«Βοηθούσαν εμένα και την οικογένειά μου να το ξεπεράσουμε αυτό και όχι μόνο εδώ (στο Anfield), αλλά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Συγκινήθηκα πραγματικά, έλαβα τόσα πολλά γράμματα από μάνατζερ, από συλλόγους που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιρνα. Κάθε μήνυμα με υποστήριζε να προχωρήσω μπροστά. Αυτό που με βοήθησε περισσότερο είναι η πίστη μου και τα πράγματα που πιστεύω – με κρατάει δυνατό να συνεχίσω τη ζωή μου, να προχωρήσω μπροστά, να κοιτάξω μπροστά, να ζήσω για τα παιδιά μου – αρκετά δυνατό κίνητρο για τις πραγματικά δύσκολες στιγμές. Και φυσικά όταν υπέγραψα ένα νέο μακροπρόθεσμο (συμβόλαιο) σε αυτόν τον Σύλλογο, σκέφτηκα πολύ ότι όλοι ήταν εκεί για μένα και θέλω να είμαι εδώ και για τον σύλλογο, να συνεχίσω να γράφω ιστορία, να διατηρήσω αυτή την ατμόσφαιρα που έχουμε ως οικογένεια».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επίτευξη του ορόσημου των 100 παιχνιδιών χωρίς να δεχθεί γκολ ο Alisson για τη Liverpool το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν τόσο σημαντική γι’ αυτόν – καθώς προστέθηκε μαζί με άλλους έξι μόνο τερματοφύλακες στην ιστορία του συλλόγου που έχουν επιτύχει αυτό το σημαντικό κατόρθωμα.

Αλλά καθώς η Liverpool αντιμετώπισε ένα ακόμη τεράστιο παιχνίδι με την επίσκεψη στη Leicester το βράδυ της Δευτέρας, στο ντεμαραζ που κάνει για μια θέση στο Champions League, ο Alisson θέλει περισσότερα, για να «ξεπληρώσει» την οικογένειά του στο Anfield .

«Όταν βλέπεις αυτά τα ονόματα που έφτασαν σε αυτόν τον αριθμό, τότε βλέπεις κάτι ξεχωριστό, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά τους, φτάνοντας τα 100 clean sheets για την ομάδα», εξηγεί. «Αλλά θέλω σίγουρα να κάνω το επόμενο βήμα. Τα 100 είναι πολλά για μένα τώρα, αλλά σε σύγκριση με τους μεγάλους τερματοφύλακες στην ιστορία της Liverpool δεν είναι ούτε το 50% αυτών που πέτυχαν».

Αναφέρεται στον Ray Clemence και τον Bruce Grobbelaar, τους δύο σπουδαιότερους όλων. «Πήραν πάνω από 200 καθαρές άμυνες. Δεν ξέρω αν μπορώ να παίξω τόσα ματς όσα εκείνοι. Νομίζω ότι ο Ray είχε πάνω από 600 αγώνες για τη Liverpool (665).»

«Αλλά ήδη ανυπομονώ για τα επόμενα 50 ή 100 «καθαρά» φύλλα αγώνα και για το επόμενο, στο επόμενο παιχνίδι που έχουμε. Θα ήταν ξεχωριστό να είμαστε δίπλα τους ή να τους κερδίσουμε. Θαυμάζω πολύ αυτό που έκαναν οι μεγάλοι τερματοφύλακες, αλλά εγώ γράφω τη δική μου ιστορία εδώ στη Liverpool και είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό».

Και φυσικά, θέλει αυτά τα «καθαρά» φύλλα αγώνα να σημαίνουν κάτι… περισσότερα τρόπαια με την «οικογένειά» του.

«Στο ποδόσφαιρο, οι παίκτες μπορεί να φύγουν κάποια στιγμή, όπως βλέπουμε τώρα με τον Bobby, (Firmino). Αλλά έρχονται και παίκτες και απλά ελπίζω να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτό το περιβάλλον… να συνεχίσει ο Σύλλογος να είναι μια οικογένεια. Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε τόσα πολλά πράγματα, τρόπαια. Αυτό ελπίζω για τα επόμενα χρόνια».

Alisson: «Πραγματικά βρήκα τον όρο οικογένεια στην Liverpool»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com