Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έβγαλε αντίδραση και έσωσε τον βαθμό

Έβγαλε αντίδραση και έσωσε τον βαθμό

Μπορεί να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, πριν συμπληρωθούν 30 λεπτά παιχνιδιού, όμως η Liverpool έδειξε πως έχει τα ψυχικά αποθέματα και πήρε ισοπαλία με 2-2 κόντρα στην πρωτοπόρο, Arsenal.

Οι Reds για τα πρώτα 30 λεπτά δεν εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά από εκείνο το σημείο και μέχρι τις καθυστερήσεις, κυριάρχησαν στο ματς, σκόραραν δύο γκολ, έχασαν πολλές ευκαιρίες και ένα πέναλτι, μη καταφέρνοντας να ολοκληρώσουν την σπουδαία ανατροπή, μένοντας στο 2-2.

Σκόρερ για τους Reds οι Mo Salah και Bobby Firmino.

Α’ Ημίχρονο: Με πέντε αλλαγές από το Stamford Bridge αλλά με τον Curtis Jones να διατηρεί την θέση του στο αρχικό σχήμα, ξεκίνησαν οι Reds κόντρα στην Arsenal.

Η Arsenal πλησίασε στο 0-1 από το πρώτο κιόλας λεπτό, με τον Martinelli να πατά περιοχή και στη συνέχεια το σουτ του Xhaka να καταλήγει κόρνερ.

Το 0-1 τελικά έγινε για τους Gunners με την δεύτερη τους ευκαιρία στο ματς στο 8’, με τον Martinelli, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το δώρο του van Dijk και τσίμπησε την μπάλα, πριν τον προλάβει ο Robertson.

Το σύνολο του Arteta ένα τρίλεπτο αργότερα είχε ευκαιρία και για το 0-2, όμως ο Alisson απέκρουσε το πλασέ του Zinchenko, ενώ καλή ευκαιρία έχασε και ο Jesus στο 17’.

Οι Reds έγιναν απειλητικοί για πρώτη φορά με τη συμπλήρωση 20 λεπτών αγώνα, όμως ο Robertson δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει αν και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ramsdale.

Το 1-1 δεν έγινε όμως ποτέ και η Arsenal έφτασε στο 0-2 στο 28ο λεπτό, επιβεβαιώνοντας την μέχρι εκείνο το σημείο κυριαρχία της. Ο Martinelli σέντραρε από τα αριστερά, ο Jesus πήδηξε μόνος του και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μετά το 30ο λεπτό, οι Reds άρχιζαν να ανεβάζουν στροφές και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, είχαν εκείνοι τον πρώτο λόγο, με τους παίκτες της Arsenal να προσπαθούν παράλληλα να κόψουν τονν ρυθμό, κάνοντας καθυστερήσεις.

Στο 34’ δόθηκε στη Liverpool η ευκαιρία να μπει ξανά στο ματς, έπειτα από κάθετη του Henderson, η οποία βρήκε τον Salah, με τον Αιγύπτιο όμως να αστοχεί από πολύ καλή θέση.

Η μείωση του σκορ ήρθε τελικά στο 41’ από τον Salah που έχασε την προηγούμενη ευκαιρία. Jones και Jota συνεργάστηκαν άψογα, ο Henderson βρήκε στη συνέχεια τον Salah, για να προλάβει εκείνος τον Gabriel και να γράψει το 1-2.

Το γκολ έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα του Klopp και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως ο Henderson έστειλε ψηλά τη μπάλα, σουτάροντας εντός περιοχή.

Β’ Ημίχρονο: Καλύτερα μπήκαν οι Reds στην επανάληψη, όμως η πρώτη τους ευκαιρία με τον Salah στο 48’ βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Η Liverpool συνέχισε ωστόσο να πιέζει με συνεχόμενες επιθέσεις για την ισοφάριση και μετά κόρνερ της, κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Jota από τον Holding στο 52’, το οποίο όμως δεν έγινε γκολ, αφού ο Mo Salah ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα άουτ!

Ο Αιγύπτιος έχασε ένα ευκαιρία στο 56’, όταν πλάσαρε με το αριστερό από καλή θέση, αλλά ο Ramsdale είχε απάντηση.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, η Liverpool προχώρησε στις πρώτες της αλλαγές, με τους Thiago και Nunez να αντικαθιστούν τους Jones και Jota.

Η Arsenal σε δύο περιπτώσεις στο 73’ και στο 74’ έφτασε κοντά στο 1-3, πρώτα με καλό γύρισμα του Martinelli και αμέσως μετά με σουτ του Odegaard.

Στο 79’ πέρασε στο ματς και ο Firmino, αντί του Fabinho, με τον Klopp να θέλει να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική.

Οι Reds βρήκαν ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία, με τον Salah να δημιουργεί αυτή τη φορά και τον Nunez να μην μπορεί να νικήσει τον Ramsdale σε τετ α τετ στο 80’, με την Arsenal να έχει μια κεφαλιά του Gabriel στο 84’.

Οι Reds ωστόσο δεν παράτησαν τον αγώνα και ανταμείφτηκαν για τις προσπάθειες τους στο 87’! Ο Alexander-Arnold πέρασε τον Zinchenko σαν να μην υπήρχε και σέντραρε για τον Firmino, με τον Βραζιλιάνο να σκοράρει με κεφαλιά για το 2-2!

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, λίγο έλειψε να κάνουν και την ολική ανατροπή οι παίκτες του Klopp, όταν ο Trent σούταρε από απόσταση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ramsdale.

Τα υπόλοιπα 4 λεπτά άνηκαν ολοκληρωτικά στη Liverpool που είχε κάνει την Arsenal να μην υπάρχει στο γήπεδο και έχασε 3 μοναδικές ευκαιρίες.

Πρώτα με τον Salah, ο οποίος με την μονοκόμματη προσπάθεια του δεν μπόρεσε να μετατρέψει σε γκολ τη σέντρα του Robertson. Έπειτα με πλασέ του ίδιου που κόντραρε στον Gabriel και υποχρέωσε τον Ramsdale σε μια τεράστια επέμβαση.

Τέλος, στο 95ο λεπτό ο Nunez πήρε την πρώτη κεφαλιά στην περιοχή των Gunners, στρώνοντας ουσιαστικά στον Konate, ο οποίος δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, με τον Ramsdale

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson; Fabinho (Firmino 78′), Henderson Jones (Thiago 60′); Salah, Jota (Nunez 60′), Gakpo

Επόμενος αγώνας για τους Reds την Δευτέρα του Πάσχα κόντρα στη Leeds.

Η Liverpool αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στην Arsenal.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com