Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Με 14 «παλιούς» θα ξεκινήσει η ανανέωση της Liverpool το καλοκαίρι

Με 14 «παλιούς» θα ξεκινήσει η ανανέωση της Liverpool το καλοκαίρι

Η Liverpool είναι έτοιμη για ένα καλοκαίρι μεγάλων αλλαγών, με αρκετά μέλη της ομάδας του Jurgen Klopp να αντιμετωπίζουν αβέβαιο το μέλλον τους στην ομάδα.

Στην Liverpool ετοιμάζονται για ένα πολυάσχολο καλοκαίρι στο μεταγραφικό μέτωπο, με τους Reds να χρειάζονται τουλάχιστον μια ανανέωση στη μεσαία γραμμή.

Έχοντας μείνει απροσδόκητα μακριά από της περσινές εμφανίσεις, κυνηγώντας ενός άνευ προηγουμένου Quartduabble πέρυσι, η ομάδα του Jurgen Klopp έχει μείνει μακριά από τέτοια πρότυπα φέτος. Υποφέροντας από πρόωρες αποχωρήσεις από το Champions League και τα δύο εγχώρια κύπελλα, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση του πίνακα της Premier League.

Επτά βαθμούς μακριά από την πρώτη τετράδα, η Liverpool έχει 12 αγώνες για να σώσει τη σεζόν της και να προκριθεί στο Champions League του επόμενου έτους. Στη συνέχεια θα επιδιώξει να ανασυνταχθεί και να διασφαλίσει ότι αυτή η μεταβατική περίοδος θα διαρκέσει μόνο ένα χρόνο.

Με αρκετούς παίκτες να μην έχουν συμβόλαιο στο τέλος της σεζόν, το καλοκαίρι θα υπάρξουν αναπόφευκτα κάποιες αποχωρήσεις από τη Liverpool. Εν τω μεταξύ, δεδομένων των απογοητευτικών επιδόσεων των Reds φέτος, αρκετοί από την ομάδα του Jurgen Klopp είδαν επίσης να δημιουργούνται ερωτηματικά για το μέλλον τους στο Anfield.

Ποιοι λοιπόν θα αποχωρήσουν και ποιοι θα παραμείνουν; Ας ρίξουμε μια ματιά…

Τερματοφύλακες

Ο Alisson Becker παραμένει ο αδιαμφισβήτητος νούμερο ένα τερματοφύλακας της Liverpool και είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της φέτος. Με συμβόλαιο μέχρι το 2027, θα ήταν μεγάλη έκπληξη να δούμε τον 30χρονο να αποχωρεί σύντομα.

Ωστόσο, η κατάσταση είναι διαφορετική για τους «βοηθούς» του στο Anfield. Στα 24 του χρόνια πλέον, ήρθε η ώρα αναμφισβήτητα για τον Caoimhin Kelleher να προχωρήσει και να γίνει πρώτη επιλογή αλλού, έχοντας λάμψει ως το νούμερο δύο των Reds. Μια αμοιβή άνω των 20 εκατομμυρίων λιρών, μπορεί να βάλει τη Liverpool στον πειρασμό να κάνει τη συμφωνία.

Εν τω μεταξύ, ο Adrian είναι πλέον 36 ετών και το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι.

Αμυντικοί

Η Liverpool ήταν κακή αμυντικά αυτή τη σεζόν, αλλά μια ξεκάθαρη πρώτη τετράδα μπακ φαίνεται να είναι ακόμα στη θέση της. Ο Ibrahima Konate έχει γίνει βασικός στο πλευρό του Virgil van Dijk, ενώ ο Trent Alexander-Arnold, παρά το γεγονός ότι διανύει την χειρότερη σεζόν της καριέρας του και ο Andy Robertson, εξακολουθούν να είναι αδιαμφισβήτητοι στα πλάγια μπακ.

Ωστόσο, είναι μια διαφορετική ιστορία, καθώς οι εικασίες για το μέλλον του Joel Matip συνεχίζονται. Εκτός συμβολαίου το 2024, ο Καμερουνέζος γίνεται 32 τον Αύγουστο και συνεχίζει να προβληματίζεται από τραυματισμούς. Υπομένοντας μια κακή σεζόν, είναι πιθανό να του επιτραπεί να προχωρήσει.

Ο Joe Gomez αγωνίστηκε εξίσου για συνέπεια χωρίς επιτυχία, αλλά το μέλλον του φαίνεται ελαφρώς πιο ασφαλές. Ο Άγγλος διεθνής υπέγραψε νέο μακροπρόθεσμο συμβόλαιο μόλις το περασμένο καλοκαίρι, είναι ακόμα μόλις 25 ετών και η «ευελιξία» του στο να παίζει δύο θέσεις, «δείχνει» πιο ωφέλιμη για τον Klopp.

Η ιδιότητά του «γεννημένος και μεγαλωμένος» ποδοσφαιρικά σε εγχώριο Σύλλογο, είναι επίσης πολύτιμη, λόγω των κανονισμών σε Premier League και Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός ότι η φόρμα του παραμένει προβληματική και οι Reds συνεχίζουν να συνδέονται με αρκετούς νέους σέντερ μπακ.

Ως μπακ, ο Calvin Ramsay έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς κατά την πρώτη του σεζόν στο Merseyside. Ακόμα μόλις 19, μια μεταγραφή δανεισμού θα μπορούσε να είναι εύλογη αν κριθεί ότι θα ωφεληθεί από εμπειρία πρώτης ομάδας.

Ο Κώστας Τσιμίκας παραμένει back-up στον Robertson και πλησιάζει τα δύο τελευταία χρόνια του συμβολαίου του. Ο Έλληνας έχει καθιερωθεί ως ένας πλήρως ικανός αναπληρωματικός του Σκωτσέζου, αλλά μένει να φανεί αν ο 26χρονος θα παραμείνει ικανοποιημένος στον ρόλο αυτό. Θα ήταν ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο σε περίπτωση μετεγγραφής του, αλλά η Liverpool πιθανότατα δεν θα ήθελε να τον αφήσει εκτός και αν ζητήσει να φύγει. Και με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, που άφησε υπονοούμενο για το μέλλον του διεθνή Έλληνα αμυντικού, τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί.

Τέλος, ο Nat Phillips είναι πιθανό να πουληθεί εάν γίνει κατάλληλη προσφορά μετά από αρκετές σεζόν ως πέμπτης επιλογής σέντερ μπακ των Reds.

Μέσοι

Ο Naby Keita και ο Alex Oxlade-Chamberlain δεν έχουν συμβόλαιο το καλοκαίρι και φαίνεται ότι θα αποχωρήσουν από τον σύλλογο, ενώ ο δανεικός από τη Juventus Arthur Melo θα επιστρέψει επίσης στο Τορίνο στο τέλος του προσωρινού συμβολαίου του. Το τρέχον συμβόλαιο του βετεράνου υπαρχηγού James Milner λήγει επίσης το καλοκαίρι, ωστόσο παραμένει πιθανό ο 37χρονος να υπογράψει νέα μονοετή επέκταση.

Η μεσαία γραμμή έχει προκαλέσει στον Klopp τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο φέτος, με τη φόρμα του Fabinho και του Jordan Henderson να αποτελεί μεγάλο πρόβλημα κυρίως. Ωστόσο, οι δυο τους έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2026 και το 2025 αντίστοιχα.

Με την ανανέωση της μεσαίας γραμμής να πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι, θα μπορούσε ο Βραζιλιάνος να είναι ένα περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να πωληθεί αν η Liverpool επιθυμεί να συγκεντρώσει κεφάλαια? Είναι στο χέρι του 29χρονου να ξαναβρεί την καλύτερη φόρμα του τις επόμενες εβδομάδες για να σβήσει κάθε υπόνοια ότι είναι ένας παίκτης που οι Reds θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετακίνησής του.

Εν τω μεταξύ, η ανανέωση της μεσαίας γραμμής θα αφήσει τον αρχηγό Henderson, ο οποίος θα γίνει 33 ετών αυτό το καλοκαίρι, ως μια έμπειρη επιλογή αλλαγής. Σε μικρότερο βαθμό, το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον Thiago Alcantara ενόψει της λήξης του συμβολαίου του 32χρονου Ισπανού το 2024.

Ο Stefan Bajcetic έχει ξεχωρίσει για τη Liverpool από τότε που καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα του Jurgen Klopp το 2023. Αν και μπορεί να μην είναι τόσο συχνός βασικός την επόμενη σεζόν, αν η ανανέωση της μεσαίας γραμμής των Reds είναι επιτυχής, ο 18χρονος είναι έτοιμος να αποτελέσει βασικό παίκτη στο Anfield για τα επόμενα χρόνια.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τον έφηβο Harvey Elliott, ο οποίος είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει αγωνιστεί σχεδόν σε όλους τους αγώνες της Liverpool φέτος. Αν και κατά καιρούς ήταν ασυνεπής, το μέλλον του στον σύλλογο είναι σίγουρο.

Αντίθετα, ο νεαρός Curtis Jones συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τραυματισμούς. Ακόμα δεν έχει γίνει κάτι περισσότερο από να είναι παίκτης της ομάδας στο Anfield και τα ερωτηματικά για το μακροπρόθεσμο μέλλον του παραμένουν. Το συμβόλαιο του 22χρονου διαρκεί μέχρι το 2027, ενώ όπως και ο Gomez, η ιδιότητα του ως παίχτη που μεγάλωσε στον σύλλογο είναι η πιο πολύτιμη. Ωστόσο, πρέπει να αρχίσει να αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει από νωρίς.

Επιθετικοί

Ο Roberto Firmino έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα αποχωρήσει από τη Liverpool στο τέλος του συμβολαίου του αυτό το καλοκαίρι, αλλά οι υπόλοιπες επιθετικές επιλογές των Reds μπορούν να είναι σίγουροι όσον αφορά τη θέση τους στον σύλλογο.

Παρά τις φήμες που τον συνδέουν με αποχώρηση αν η Liverpool δεν καταφέρει να προκριθεί στο Champions League, ο ατζέντης του Mohamed Salah συνεχίζει να υποστηρίζει το αντίθετο. Άλλωστε, ο Αιγύπτιος βασιλιάς των Reds υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι και έγινε ο καλύτερα αμειβόμενος παίκτης στην ιστορία του.

Εν τω μεταξύ, ο Darwin Nunez και ο Cody Gakpo είναι και οι δύο νέες μεταγραφές στο Anfield και και οι δύο ηλικίας 23 ετών, φαίνεται ότι θα έχουν μακρύ μέλλον με τον σύλλογο μετά από ενθαρρυντικές εμφανίσεις αυτή τη σεζόν. Ο Luis Diaz μπορεί επίσης να είναι σίγουρος όσον αφορά το μέλλον του, παρά τις πρόσφατες δειλές εικασίες που τον συνδέουν με μετακίνηση, καθώς ο Κολομβιανός πλησιάζει στην επιστροφή του από την επέμβαση στο γόνατο μετά τη διεθνή διακοπή του Μαρτίου.

Ο Diogo Jota έχει επίσης συνδεθεί με μια καλοκαιρινή μετακίνηση τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά, όπως και ο Salah, υπέγραψε μακροπρόθεσμο συμβόλαιο πέρυσι. Ο Πορτογάλος είναι ομολογουμένως ένα περιουσιακό στοιχείο που μπορεί να πουληθεί αν, η Liverpool χρειαστεί να συγκεντρώσει κεφάλαια, ωστόσο μια τέτοια σκέψη είναι απίθανη. Αλλού, ο Fabio Carvalho αγωνίζεται για χρόνο συμμετοχής από τότε που ήρθε από τη Fulham, με μια μετακίνηση με μορφή δανεισμού να μην είναι πέρα από τα όρια του πιθανού.

Γενικά

Ως εκ τούτου, το σκηνικό είναι έτοιμο για ένα πολυάσχολο καλοκαίρι στο Anfield, με τουλάχιστον έξι βασικούς παίκτες να είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν όπως δείχνουν τα πράγματα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι, η πλειονότητα της ομάδας του Jurgen Klopp έχει κερδίσει κάθε σημαντική διάκριση τα τελευταία έξι χρόνια, είναι χαρακτηριστικό σημάδι των καιρών ότι αναμφισβήτητα μόνο 14 παίκτες είναι σίγουροι για το μέλλον τους καθώς οδεύουμε προς το τέλος της σεζόν.

Η ομάδα της Liverpool θα μοιάζει αρκετά διαφορετική του χρόνου και όχι μόνο λόγω της προγραμματισμένης ανανέωσης της μεσαίας γραμμής. Εν τω μεταξύ, αρκετοί από τους παίκτες του Jurgen Klopp πρέπει να παίξουν ακόμα για το μέλλον τους σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται μια τόσο μεγάλη επέμβαση.

Αυτοί που μένουν σίγουρα: Alisson, Van Dijk, Konate, Thiago, Salah, Henderson, Gakpo, Elliott, Diaz, Jota, Robertson, Nunez, Bajcetic, Alexander-Arnold.

Με 14 «παλιούς» θα ξεκινήσει η ανανέωση της Liverpool το καλοκαίρι
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com