Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Οι Έξι παίκτες-πυλώνες οικοδόμησης της νέας εποχής της Liverpool

Οι Έξι παίκτες-πυλώνες οικοδόμησης της νέας εποχής της Liverpool

Η Liverpool έχει φτάσει στο τέλος μιας εποχής τους τελευταίους επτά μήνες και το καλοκαίρι, ο Jürgen Klopp (ή ο αντικαταστάτης του (;), μια και άρχισε η ψιθυρολογία/κουτσομπολιό γύρω από το όνομα του Julian Nagelsmann), θα πρέπει να καταλήξει στον κορμό πάνω στον οποίο θα χτίσει την επόμενη ομάδα των Reds.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο Thierry Henry, ενώ κάλυπτε τον αγώνα, στο Anfield, για το CBS Sports είπε: «Είναι το τέλος μιας εποχής και εδώ και αρκετό καιρό, ορισμένοι από τους παίκτες δεν αποδίδουν πια στο υψηλότερο επίπεδο».

Ο Jamie Carragher συμφώνησε με τον θρύλο της Arsenal και χαρακτήρισε, στην ανάλυσή του, τους παίκτες του Jürgen Klopp ως «μη σωστούς», περιγράφοντας τη Liverpool ως μια ομάδα ευρισκόμενη «σε πλήρη αμυντική αποσύνθεση».

Το αφεντικό των Reds πρέπει να προβεί σε μια γενική αναμόρφωση το καλοκαίρι, με πολλούς παίκτες να αποχωρούν, καθώς λήγουν τα συμβόλαιά τους. Ο Γερμανός έχει ήδη στα χέρια του έξι, τουλάχιστον, παίκτες – πυλώνες στην ομάδα γύρω από τους οποίους πρέπει να χτίσει.

Alisson Becker

Ο Alisson, παρά τα λάθη του, ήταν ο καλύτερος παίκτης της Liverpool αυτή τη σεζόν, αφού η απόδοσή του κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.
Η αξία και του ταλέντο του Βραζιλιάνου είναι αδιαμφισβήτητα και τώρα σε ηλικία 30 ετών, είναι ακόμα σχετικά νέος για τερματοφύλακας και δεν δείχνει σημάδια κάμψης.

Trent Alexander-Arnold

Ο Trent απέχει πολύ από τον καλό του εαυτό αυτή τη σεζόν. Οι φετινές αμυντικές του αδυναμίες επισημάνθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, και το επιθετικό του παιχνίδι έχει, επίσης, υποστεί πτώση. Στην πραγματικότητα, έχει καταγράψει μόλις δύο ασίστ στην Premier League από 22 εμφανίσεις αυτή τη σεζόν.

Παρόλα αυτά, πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ο Alexander-Arnold είναι ακόμα μόλις 24 ετών. Είναι ένας από τους λίγους παίκτες των Reds, ο οποίος βρίσκεται στην ακμή του και οι εμφανίσεις του τα τελευταία πέντε χρόνια υποδηλώνουν ότι στο πλαίσιο ενός λειτουργικού συστήματος αποτελεί ένα πολύτιμο και μοναδικό γρανάζι.

Ibrahima Konaté

Ο Ibrahima Konaté, ενώ αγωνίστηκε ως βασικός στον τελικό του Champions League πριν από λιγότερο από ένα χρόνο, εμφανίστηκε μόλις τέσσερις φορές στην αρχική ενδεκάδα αυτή τη σεζόν (Premier League), αφού χτυπήθηκε από μια σειρά τραυματισμών.
Σε αντίθεση με το Merseyside, όπου δεν κατάφερε να μείνει υγιής και να αγωνιστεί, πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με την εθνική Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο Konaté είναι ένας προφανής πυλώνας δύναμης για τον Klopp, στον οποίο μπορεί να χτίσει. Αν δεν είναι ήδη ένας από τους καλύτερους αμυντικούς στον πλανήτη, θα γίνει στο εγγύς μέλλον.

Virgil van Dijk

Υπάρχει ένα ερωτηματικό γύρω από την φετινή απόδοση του Virgil van Dijk, αλλά έχει αρκετή «πίστωση στην τράπεζα» για να του δοθεί το πλεονέκτημα της αμφιβολίας τους τελευταίους επτά μήνες. Ο Ολλανδός είναι μεν 31 ετών, αλλά παρόλα αυτά, εξακολουθεί να είναι ίσως ο καλύτερος στον κόσμο.

Ο Van Dijk συνδυάζει ρυθμό με δύναμη, ψυχραιμία, τεχνική και ύψος για να λειτουργήσει ως ο απόλυτος σέντερ μπακ. Είναι ακόμα ο καλύτερος στον κόσμο στα μάτια πολλών οπαδών των Reds, αλλά δεν είναι ο εαυτός του αυτή τη σεζόν.
Οι φετινές επιδόσεις του σίγουρα δεν είναι ικανοποιητικές, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετοί λόγοι που υποδηλώνουν ότι ο Ολλανδός γίγαντας δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει την τροπαιοθήκη του.

Darwin Núñez

Σε ηλικία μόλις 23 ετών, ο Ουρουγουανός επιθετικός έχει όλα όσα απαιτούνται για να φτάσει στην κορυφή. Είναι γρήγορος, ψηλός, ταχύς, απρόβλεπτος και εμμονικός με το γκολ, αλλά είναι επίσης και ένα πολύ ακατέργαστο διαμάντι.
Εάν ο Klopp μπορέσει να αναπτύξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του, θα ηγηθεί της επόμενης μεγάλης ομάδας της Liverpool και θα μπορούσε ακόμη και να γίνει θρύλος των Reds.

Mohamed Salah

Ο Αιγύπτιος διεθνής, σίγουρα, δεν θα είναι ικανοποιημένος με τη φετινή απόδοση του, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι έχει σκοράρει 19 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ έχει και 9 ασίστ.
Τώρα, σε ηλικία 30 ετών, ο Salah βρίσκεται σε παρόμοια θέση με τον Van Dijk, με την έννοια ότι, παρόλο που μπορεί να έχει φτάσει στην ακμή του, το επίπεδό απόδοσης του εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλό, ώστε να τον οδηγήσει στην κατάκτηση και άλλων τροπαίων.

Ο Αιγύπτιος βρίσκεται μόνιμα στη διάθεση του προπονητή του, αποτελεί συνεχή απειλή για τους αντιπάλους, ενώ λειτουργεί και ως ο μοναδικός αριστεροπόδαρος επιθετικός της Liverpool, καθώς ο Harvey Elliott έχει χρησιμοποιηθεί συχνά ως μέσος.
Με νέο συμβόλαιο που συμφωνήθηκε πρόσφατα, ο Klopp θα ελπίζει ότι ο Salah θα ακολουθήσει τα βήματα του 35χρονου Karim Benzema, ο οποίος σκόραρε κόντρα στους Reds το βράδυ της Τρίτης.

Δεν υπάρχουν εγγυήσεις, αλλά το νούμερο 11 της Liverpool εξακολουθεί να έχει όλα τα φόντα για να οδηγήσει την Liverpool σε νέες επιτυχίες.

Οι Έξι παίκτες-πυλώνες οικοδόμησης της νέας εποχής της Liverpool
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com