Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Konoplyanka: «Έκλαιγα για να πάω στη Liverpool!»

Konoplyanka: «Έκλαιγα για να πάω στη Liverpool!»

Για κάθε επιτυχημένη από πλευράς μεταγραφών περίοδο υπάρχει συνήθως και μια μεταγραφή η οποία δεν πραγματοποιείται και η οποία αποτελεί την εξαίρεση του κανόνα.

Αυτή ήταν και η περίπτωση της αποτυχίας μετακίνησης του Yevhen Konoplyanka στο Anfield, το καλοκαίρι του 2014. Ο Ουκρανός επιθετικός πλάγιος είχε στεφθεί ήδη επί 3 συνεχόμενες χρονιές ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην πατρίδα του, όταν κινήθηκε η Liverpool για να τον αποκτήσει.

Όταν ο πρώτος παίκτης στη λίστα των Κόκκινων, ένας Mohamed Salah συμφώνησε να πάει στην Chelsea, από την FC Basel, το τεχνικό επιτελείο της Liverpool στράφηκε γρήγορα στο επόμενο όνομα της λίστας τους.

Καθώς ο Ουκρανός, που έπαιζε τότε για την Dnipro Dnipropetrovsk, είχε όρο στο συμβόλαιο του για πιθανή μελλοντική εξαγορά του στα 16 εκατομμύρια λίρες, οι Κόκκινοι ήταν έτοιμοι να ικανοποιήσουν τον όρο αυτό. Προέκυψε τελικά όμως ένα μεγάλο εμπόδιο για την ολοκλήρωση της μεταγραφής, που δεν ήταν άλλο από την άρνηση του Προέδρου της Dnipropetrovsk του Ihor Kolomoyskyi, ο οποίος δεν ήθελε να αποχωριστεί το αστέρι της ομάδας του.

Μιλώντας πρόσφατα στο Weszlo, σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Konoplyanka είπε: «Έκλαιγα. Μια αντιπροσωπεία σοβαρών ανθρώπων της Liverpool ήρθαν στην πόλη μου. Πήραμε μαζί το δείπνο μας. Ήταν πρόθυμοι να πληρώσουν για να με αποκτήσουν όσα ήθελε ο Ihor Kolomoyskyi.»
«Ο Martin Skrtel μου είχε στείλει μήνυμα ‘σε περιμένουμε’ ενώ ακόμα και ο Steven Gerrard μου είχε στείλει τις ευχές του.»
«Άρχισα να πηγαίνω συνέχεια στον Kolomoyskyi και να τον ικετεύω με δάκρυα στα μάτια λέγοντας του ‘Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, άφησε με να φύγω. Θα γίνει το όνειρο μου πραγματικότητα. Η Liverpool ήδη είχε προσφέρει ήδη 18 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση μου.»
«Τελικά κατέληξα στη Sevilla και δεν το μετάνιωσα.»
συνέχισε.

Στο τέλος ο Ian Ayre, CEO των Κόκκινων και η αντιπροσωπεία του αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ουκρανία με άδεια χέρια.
Σε μια διαφορετική συνέντευξη στο Tribuna, o Andriy Stetsenko, CEO τότε της Ουκρανικής ομάδας είχε δώσει τη δική του άποψη της ιστορίας.
«Για τον Konoplyanka που ήθελε να αγοράσει η Liverpool είχαμε θέσει ένα ειδικό ποσό για τη μεταγραφή του. Η Αγγλική ομάδα πολέμησε ως το τέλος, ως το τελευταίο λεπτό, για να τον αποκτήσει. Κάποιοι αντιπρόσωποι τους μάλιστα ήρθαν με ιδιωτικό τζετ, για το τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων. Προφανώς πίστευαν ότι ερχόμενοι με ιδιωτικό τζετ θα δημιουργούσαν εντύπωση δείχνοντας έτσι τη σοβαρότητα των προθέσεων τους. Και αυτό φάνηκε.»
«Στην περίπτωση θετικής κατάληξης της συμφωνίας ο Konoplyanka θα έφευγε μαζί τους.»
«Η Liverpool δεν συμφώνησε όμως με την τιμή που ζητήσαμε και η Dnipro δεν ήθελε να προχωρήσει σε μείωση αυτής της τιμής. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγει η αντιπροσωπεία της Liverpool χωρίς αποτέλεσμα.»

Μετά την αποτυχία εκείνων των διαπραγματεύσεων, ο Konoplyanka κατάφερε τελικά να φύγει από την Ουκρανία, πηγαίνοντας το επόμενο καλοκαίρι στη Sevilla και ήταν μέλος μάλιστα εκείνης της ομάδας που νίκησε την Liverpool στον Τελικό του Europa League της περιόδου 2015-16 με 3-1.
Όπως γνωρίζουμε όλοι, ο Salah βρήκε τον δρόμο προς το Anfield καταφέρνοντας να μετατραπεί μάλιστα σε θρύλο του, ενώ ο Konoplyanka πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του, στα 32 του χρόνια, στην πρωταθλήτρια των UAE, Al-Ain.

Konoplyanka: «Έκλαιγα για να πάω στη Liverpool!»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com