Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Αλλάζει τον σχηματισμό ο Jurgen Klopp;

Αλλάζει τον σχηματισμό ο Jurgen Klopp;

Η μεταγραφική στάση της Liverpool, αυτό το καλοκαίρι, ίσως να αποτελεί σημάδι ότι ο Jurgen Klopp πρόκειται να στηριχθεί σε ένα νέο σχηματισμό την επόμενη σεζόν.

Ο Γερμανός τεχνικός έχει χρησιμοποιήσει το 4-3-3 καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Merseyside.

Οι Reds έχουν χρησιμοποιήσει άλλους σχηματισμούς κατά καιρούς, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, ο Klopp έχει δείξει ξεκάθαρη προτίμηση στο 4-3-3.

Η σύνθεση της ομάδας του είχε καθορίσει το σύστημα. Η Liverpool πάντα επωφελούνταν από μια τριάδα στη μεσαία γραμμή γεμάτη ενέργεια και με συνεχή κίνηση και από μια καθιερωμένη επιθετική τριάδα, πιο μπροστά, με τους Roberto Firmino, Mohamed Salah και Sadio Mane να δεσπόζουν.

Αυτό το καλοκαίρι, ο Klopp θα μπορούσε να εισαγάγει το 4-2-3-1 ως νέα επιλογή πρώτης γραμμής, ειδικά εάν όντως επιλέξει να μην προσθέσει έναν νέο μέσο στην ομάδα του για την επόμενη σεζόν.

Το 4-2-3-1 θα επέτρεπε στο αφεντικό των Reds να τοποθετήσει δύο παίκτες στον κεντρικό άξονα αντί για τρεις, οι οποίοι θα ήταν υπεύθυνοι για την κάλυψη λιγότερου χώρου από penalty box σε penalty box.

Οι Thiago Alcantara, Naby Keita και Fabinho έχουν την εμπειρία παίζοντας ως μέρος ενός ζευγαριού στο κέντρο και ο Jordan Henderson γίνεται 32 ετών αυτή την εβδομάδα. Ίσως είναι λογικό να επιτρέπεται στον αρχηγό να καλύπτει λιγότερο χώρο στο γήπεδο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Klopp έχει, επίσης, στη διάθεση του περισσότερες επιλογές στη θέση του δεκαριού από ποτέ. Ο Carvalho ανέλαβε τον ρόλο αυτό στην Fulham την περασμένη σεζόν και οι Firmino και Harvey Elliott αποτελούν δύο ακόμη εναλλακτικές.

Με τον Darwin Nunez να αντικαθιστά τον Sadio Mane, η Liverpool, την επόμενη χρονιά, αναμένεται να βασιστεί περισσότερο στον ρόλο του κεντρικού επιθετικού, σε αντίθεση με το ρόλο του «ψεύτικου εννιαριού» τον οποίο έφερε σε πέρας εξαιρετικά ο Firmino, τα προηγούμενα χρόνια.

Συνολικά, το 4-2-3-1 αρχίζει να ταιριάζει στους παίκτες του Klopp, ίσως ακόμη περισσότερο από το 4-3-3. Εάν δεν γίνουν περαιτέρω προσθήκες τις επόμενες εβδομάδες, όπως υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα, ένα νέο σύστημα θα μπορούσε να είναι στην ημερήσια διάταξη στο Anfield.

Αλλάζει σύστημα μετά την μεταγραφή του Nunez, ο Klopp;
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com